aA
Noriu pasidalinti savo patirtimi konservų gaminime. Per daugelį metų „atidirbau“ keletą svarbių momentų, smulkmenos rodos, o lemia ilgo išlaikymo rūsy rezultatą.
Konservavimo ypatumai: ką daryti, kad gėrybės neprarūgtų
© Shutterstock nuotr.

1. Stiklainių paruošimas. Mano patirtis byloja, kad būtina gerai išplauti ne tik stiklainių vidų, bet ir dangtelio užsukimo vingius. Tai ypač svarbu, jei naudojate stiklainius nebe pirmą kartą. Tam ypatingai tinka indų šepetėliai.

2. Tikrai nebūtina nuriebalinti stiklainių indų plovikliais, užtenka gerai ištrinti stiklą valgomąja soda ir gerai išskalauti karštu vandeniu.

3. Dangtelius galima sterilizuoti spiritu, pakaitinti orkaitėje, bet labiausiai pasiteisino trumpas nuplikymas verdančiu vandeniu iš virdulio.

4. Dangteliai būna 2 rūšių – vieno vingio ir dvejų vingių. Siūlyčiau pirkti dvivingius, jie žymiai geriau priglunda prie stiklainio, tuo garantuodami geresnes konservų laikymo savybes.

5. Blanširuotos marinuojamos daržovės žymiai talpiau telpa į stiklainius.

6. Nebūtina užpylinėti-nupylinėti konservuojamų daržovių, jei blanširuotas sudedate į stiklainius, užpilate marinatu ir labai gausiai apkūtojate pledu/senais kailiniais/ sena pūkine striuke ir paliekate bent 12h.

7. Bet kurios uogos dera su karčiuoju šokoladu, uogienė – šokoladienė tinka prie kavos/arbatos/ pyrago įdarui/ Kalėdų dovanai :)

8. Kompotams verdamas sirupas iš 1l vandens ir 300g cukraus

9. Klasikinis marinatas daržovėms – 1l vandens, 3vš cukraus, 1vš druskos ir 100ml acto – rezultatas garantuotai šimtaprocentinis.

10. Negaminkite konservų susierzinus, pyktelėjusi ar blogai nusiteikusi – jie tiesiog surūgs :)

Linkiu skanių akimirkų.

Kūmutės virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Porinkiminė naktis Baltarusijoje: miestuose netyla šūvių ir granatų garsai papildyta 3.02 (829)

Sekmadienio pavakarę A. Lukašenkai pasiskelbus prezidento rinkimų laimėtoju akiplėšiška...

Orai: po alinančio karščio netrukus lauks permainos (3)

Pirmadienį šalyje dar tęsis karšti orai. Tačiau nuo antradienio rytiniu virš Skandinavijos...

Kodėl japonai tokie ilgaamžiai? Onkologas Tsuji įvardijo pagrindinę geros sveikatos taisyklę (50)

Japonai – viena ilgiausiai gyvenančių tautų pasaulyje. Net ir būdami garbaus amžiaus jie...

Pirmieji oficialūs rezultatai: Lukašenka „gavo“ apie 82 proc. balsų Minske - susirėmimai tarp protestuotojų ir pareigūnų (1251)

Baltarusijos rinkimų pareigūnams sekmadienį suskaičiavus balsus uždarytose rinkimų apylinkėse...

Pokyčiai po pandemijos: įdarbinti ir atleisti tapo greičiau ir paprasčiau (17)

Iki prasidedant pandemijai, Lietuvoje virtualiai samdyti darbuotojus ryždavosi vos viena kita...

Kokių įvaizdžių galima išvysti Žaliųjų ežerų paplūdimyje karštą vasaros dieną (122)

Sinoptikai nejuokavo – savaitgalis sostinėje buvo išties pragariškai karštas, tad nieko keisto,...

Valančiūną be čempiono žiedo palikę „Raptors“ tarpusavio akistatoje paliko lietuvį ir be taškų (27)

Eilinį pralaimėjimą NBA reguliariojo sezono pratęsime patyrė į vis didesnę duobę...

Vilniuje balsuoti nespėję baltarusiai prie ambasados surengė protesto akciją atnaujinta 21.01 (133)

Dešimtys baltarusių sekmadienio vakarą surengė demonstraciją prie Baltarusijos ambasados...

Eimantas Šaulitis

Medicus medico lupus est arba kaip tarpukario gydytojai dėl ligonių pešėsi

„Gydytojas gydytojui – vilkas“. Sparnuotą Romėnų posakį perfrazavo gydytojas Liudas...

Atlikėja Liveta Kazlauskienė susidūrė su klastinga liga: skausmas – sunkiai pakeliamas (70)

Jau ne pirmus metus sveikatos specialistai įspėja gyventojus dėl itin aktyvių erkių. Patariama...

|Maža didelių žinių kaina