Šaldymas -

lengviausias ir mažiausiai keičiantis produkto maistinę vertę konservavimo būdas. Šaldyti galima daržoves, uogas, prieskonius. Tereikia juos švariai nuplauti, nusausinti, jei norite susmulkinti ir supakuoti į polietileno maišelius ar plastikines dėžutes nepamirštant, kad šaldomas produktas plečiasi. Užšaldyti negalima agurkų, pomidorų ir kitų daug vandens turinčių daržovių.

Džiovinimas -

taip pat nesudėtingas ir geras konservavimo būdas, kurį naudojant galima pasigaminti kvapesnių ir skanesnių prieskonių ar vaisių, nei perkamų parduotuvėje.

Marinavimas -

ypatingos švaros reikalaujantis konservavimo būdas, kur naudojama druska, cukrus ir rūgštis. Prieš ruošiant produktus, juos reikia gerai nuplauti, dezinfekuoti stiklainius. Taip paruošti produktai netenka kai kurių vitaminų, pakinta jų skonis ir spalva.

Sūdymas -

greitas paruošimo būdas, kuriam naudojama didelis kiekis druskos. Tačiau prieš vartojimą, sūdytus produktus būtina numirkyti. Dažniausiai sūdomos lapinės daržovės, grybai prieskoninės žolės.

Konservų galimybės išbūti per žiemą ir nesugesti priklauso nuo paruoštų stiklinių indų švaros ir sandarumo. Nešvarius stiklainius iš pradžių reikia užmerkti, po to nušveisti su soda ar indų plovikliu, kruopščiai perplauti, tada perlieti verdančiu vandeniu ir apvertus reikia sustatyti ant švaraus medžiaginio ar popierinio rankšluosčio. Dangteliai ruošiami kaip stikliniai indai ir dar 5-10 minučių nuvirinami.

Pomidorai su želatina

Reikia: pomidorų, svogūnų, kvapniųjų pipirų, gvazdikėlių, lauro lapelių

Marinatui: litro vandens, šaukšto želatinos, dviejų šaukštų druskos, šaukšto cukraus, šaukšto 9 proc. acto .

Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus griežinėliais ir susluoksniuokite stiklainiuose. Į kiekvieną stiklainį įdėkite 2 kvapniuosius pipirus, vieną gvazdikėlį, 1 lauro lapelį.

Želatiną užpilkite puse litro vandens iš išbrinkinkite. Iš likusio vandens ir komponentų išvirkite marinatą ir nukėlę nuo ugnies jame ištirpinkite želatiną. Marinatu užpilkite pomidorus.

Konservuoti burokėliai

Reikia: 2 kg burokėlių, 1,5 l vandens, 1 stiklinės 10 proc. acto, 10 karčiųjų pipirų, 10 kvapniųjų pipirų, 4 lauro lapų, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukštas druskos.

Vandenį su prieskoniais virti 15 min. Baigiant - supilti actą. Vienodo dydžio burokėlius išvirti, nulupti ir sudėti į stiklainius. Užpilti karštu marinatu, uždengti ir 15 min. pakaitinti.