Į puskibirio talpos dubenį sudedu raugą, 1 arbat. šaukštelį druskos, 3 arbat. šaukštelius cukraus, 2 šaukštus kalendros arba kmynų, puoduką (300 ml) vandens, išmaišau ir palieku 10-15 min.

Dar pilu 5 puodukus vandens, supilu pakelį (1,75 kg) viso grūdo ruginių miltų, gerai išmaišau, atidedu 4 šaukštus tešlos raugui (puslitrinis stiklainis, dangtelyje nedidelė kiaurymė, šaldytuvas), ir statau dubenį į orkaitę, kurioje 30 laipsnių, kildinti.

Po 2-3 val į pakilusią tešlą dedu 8 šaukštus viso grūdo kvietinių miltų, viską maišau, krečiu į paruoštas formas ir vėl kildinu, kol tešla pasiekia formos viršų, traukiu iš orkaitės.

Orkaitę įkaitinu iki 220 laipsnių, šaunu duonelę, kepu 20 min, sumažinu temperatūrą iki 200 laipsnių ir dar kepu 1 val, gaunu 3 kepalus (po 1,5 kg) duonelės. Skanaus

Leonas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)