Sveikiname 10 laimėtojų, kuriems teks gardaus majonezo „Vilnius“ rinkiniai.

1. Inesa (Sluoksniuota mišrainė; Mišrainė Ananasas; Sūrio krepšeliai su krevetėmis; Mišrainė Širdelė; Krevetės ananase; Velykinis lizdas)
2. Raminta (Salotos avokade; Salierų salotos; Soti mišrainė; Porų mišrainė)
3. Janina (Rabarbarų mišrainė; Vėžių uodegėlių mišrainė; Mišrainė su grūdėta varške; Krevečių salotos)
4. Neringa (Salotos su lašiša; Mišrainė su antiena; Mišrainė su kalakutiena)
5. Adelija (Mišraine įdarytas kiaušinis)
6. Žydrūnė (Žuvų vaikai)
7. Diana (Baklažanas)
8. Laima (Liežuvio salotos)
9. Žydrūnė (Avinžirnių salotos)
10. Loreta (Pievagrybių mišrainė)

Nugalėtojų receptai - apačioje. Su laimėtojais susisieksime elektroniniu paštu.

-------------------------------------------------------------------------
NUGALĖTOJŲ RECEPTAI
-------------------------------------------------------------------------

Sluoksniuota mišrainė

Ingridientai:

Kiaušiniai-5 vnt.,
svogūnai-1 vnt.,
fermentinis sūris-100 g.,
sviestas -50 g.,
skardinė bet kokių žuvies konservų aliejuje,
indelis majonezo,
petražolės, krapai.

Gaminimas:

Sviestą užšaldyti šaldiklyje. Kiaušinius kietai išvirti, tada trynius atskirti nuo baltymų. Atskirai susmulkinti trynius, baltymus, svogūną, petražoles ir krapus. Sūrį ir sviestą sutarkuoti, žuvį ir skardinės sutrinti šakute.

Plokščiame dubenyje produktus sluoksniuoti tokia tvarka: baltymai, sūris, žuvis, svogūnas, pusė majonezo, pusė trynių,sviestas, likęs majonezas. Patį viršų pabarstyti likusiais tryniais.Galima papuošti pelytėmis iš kiaušinio (pelytės daromos ir sveiko kietai virto kiaušinio, ausytės iš sūrio gabalėlio, akytės iš juodųjų pipirų).

Mišrainė Ananasas

Ingredientai:

Rūkyti vištenos skilveliai,
4 bulvės,
3 kiaušiniai,
3 marinuoti agurkai,
150 g. fermentinio sūrio,
apie 200 g.pievagrybių,
1 svogūnas,
150 g. graikinių riešutų,
svogūnų laiškai papuošti,
majonezas,
druska,
juodieji pipirai.

Gaminimas. Bulves išvirti su lupenom, kietai išvirti kiaušinius. Skilvelius supjaustyti. Tuomet bulves nulupti, sutarkuoti stambiai, tą patį padaryti su kiaušiniais ir sūriu. Pievagrybius ir svogūną supjaustyti stambiai ir apkepti keptuvėje. Marinuotus agurkus supjaustyti.

Visus ingridientus dėti sluoksniais formuojant ovalą: pusė sutarkuotų bulvių, mėsa, pievagrybiai, svogūnai, sūris, kiaušiniai, marinuoti agurkai. Visus sudėtus ingridientus aptepti majonezu ir likusius produktus sudėti tokia pačia seka vėl aptepti majonezu, papuošti graikiškais riešutais bei svogūnų laiškais.

Sūrio krepšeliai su krevetėm

Ingridientai:

Vienam krepšeliui reikės 40 g kieto sūrio kieto (parmezano tipo).

Salotoms reikės:

250gr. virtų ir išlukštentų krevečių,
1 avokado,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2 šaukštai natūralaus jogurto,
prieskonių, krapų, tabasco padažo.

Gaminimas:

Sūrį sutarkuoti, sudėti į keptuvę su teflonine danga. Ant vidutinės ugnies ištirpinti sūrį iki vientisos masės. Mentele atsargiai paimti gautą "blyną" nuo keptuvės ir uždengti juo stiklinę. Palikti atvėsti. Atvėsintus dubenėlius užpildyti salotomis su krevetėmis.

Avokadą susmulkinti ir pašlakstyti citrinos sulčių, krevetės susmulkinti, supilti jogurtą, įdėti druską, pipirus, tabasco.

Mišrainė Širdelė

Ingridientai:

Stiklinė virtų ryžių,
agurkas -1 vnt,
kiaušiniai-2 vnt.,
fermentinis sūris-100 g.,
virtos lukštentos krevetės- 200 g.,
pjaustyta sūdyta ar rūkyta lašiša vakume-100 g,
indelis majonezo,
petražolės, krapai, sezamo sėklos.

Gaminimas:

Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį sutarkuoti. Plokščiame dubenyje produktus sluoksniuoti formuojant širdelę: supjaustytas agurkas, ryžiai, kiaušiniai, žalumynai, pusė majonezo, tarkuotas sūris, virtos krevetės, žalumynai, likęs majonezas. Mišrainės viršų apdedame plonai pjaustytos lašišos gabaliukais. Apibarstome sezamo sėklomis.

Krevetės ananase

Ingredientai:

1 ananasas,
200 g virtų lukštentų krevečių,
1apelsinas.

Užpilui:

1 šaukštelis laimo sulčių,
šaukštas medaus,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,druskos, pipirų.

Gaminimas: ananasą išplauti ir gražiai išpjauti vidų, žievelę palikite sveiką. Išpjautą vidų ir nuluptą apelsiną supjaustyti kubeliais, sudėti krevetes ir pripildyti paruoštą ananaso vidų. Užpilui citrinos sultis gerai išmaišyti su medumi ir aliejumi.

Mišrainė „Velykinis paukščių lizdas“

Ingridientai:

„Lizdui“ reikės:

bulvių – 4 vnt,
virto kumpio- 200 g.,
agurko ilgo -1 vnt.,
kiaušinių -4 vnt.,
konservuotų pievagrybių-100 g.,
indelio majonezo,
petražolių, krapų.

„Kiaušiniams“ reikės:

lydyto sūrio- 100 g.,

česnakų, krapų.

Gaminimas:

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintam aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų. Trynius palikti „kiaušiniams“, o baltymus susmulkinti.

Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais, Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėm ir krapais. Plokščiame dubenyje iš sumaišytu produktu suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves.

„Kiaušiniams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų. Skanaus...

Inesa

********************************************************************

Salotos avokade

1 avokadas;
1 marinuotas agurkėlis;
50 g rūkytos lašišos;
1 šaukštas majonezo;
druska ir pipirai.

Avokadą perpjaunam pusiau, išimam sėklą ir išskobiam minkštimą. Masę sutrinam šakute ir sumaišome su smulkintu marinuotu agurkėliu, smulkinta rūkyta lašiša bei majonezu. Jeigu reikia pagardiname druska bei pipirais. Įdarome šiuo mišiniu avokadus.

Salierų salotos

Salierų stiebai 200 g;
Obuoliai 150 g;
Graikiniai riešutai 50 g;
Virtos vištienos file 150 g;
2 šaukštai majonezo;
druskos ir pipirų.

Salierų stiebus pjaustome nestorais griežinėliais, obuolį nulupame ir pjaustome kubeliais, glaiudytus graikinius riešutus pasmulkiname ir virtą vištieną pjaustome kubeliais. Visus produktus sumaišome, paskaniname prieskoniais ir majonezu.

Soti mišrainė

Dešra (aš naudoju virtą) 100 g;
Fermentinis sūris 100 g;
Obuolys 100 g;
Pomidoras 100 g;
Agurkas 100 g;
Druska ir pipirai pagal skonį;
Majonezas 4 valg.šaukšt.

Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu.

Porų mišrainė su obuoliais

Poras 1 vnt;
Obuolys 1 vnt;
Kiaušiniai 2 vnt.;
Pipirai ir druska pagal skonį;
Majonezas 4 šaukštai;
Duona 2 riekutės;
Aliejus kepimui.

Ši mišrainė labai paprasta, soti, gal daug kam ir žinoma. Iškepti duoną, pjaustytą kubeliais. Išvirti kiaušinius ir atvėsusius supjaustyti kubeliais. Porą supjaustyti griežinėliais, o obuolį tai pat kubeliais. Viską sumaišyti, paskaninti prieskoniais ir majonezu. Majonezą galima maišyti su natūraliu jogurtu.

Skanaus :)
Raminta

*********************************************************************

Rabarbarų salotos su agurkais

Reikės:

150 g rabarbarų,
2 šviežių agurkai,
3 šaukštų aliejaus,
Druskos,
Cukraus,
Maltų pipirų pagal skonį.

Darbo eiga: rabarbarą supjaustyti plonomis skiltelėmis, nulupti salierą ir stambiai sutarkuoti, agurką supjaustyti kvadratėliais. Pasūdyti, įberti cukraus, maltų pipirų ir viską sumaišyti bei užpilti aliejumi.

Vėžių uodegėlių salotos

Reikės:

70 g virtų ryžių,
1 nemažos morkos,
1 vidutinio dydžio marinuoto agurko,
100 g marinuotų vėžių uodegėlių,
50 g Vilniaus majonezo.

Gaminimas: marinuotą agurką ir morką supjaustome šiaudeliais. Į salotinę sudedame visus produktus, užpilame majonezu ir išmaišome.

Salotos su grūdėta varške

Reikės:

Indelio grūdėtosios varškės,
Skardinės konservuotų kukurūzų,
3 pomidorų,
Agurko,
Pusės svogūno,
Salotų prieskonių,
Druskos,
Žalumynų papuošimui.

Gaminame:

Supjaustome pomidorus, agurką ir svogūną. Supjaustytas daržoves beriame į salotinę. Iš kukurūzų skardinės išpilkite skystį, o kukurūzus sudėkite į salotinę. Dėkite grūdėtąją varškę. Viską paskaniname prieskoniais ir puošiame žalumynais.

Krevečių salotos su kriaušėmis

Reikės:

300 g kriaušių,
0,5 stiklinės biriai išvirtų ryžių,
200 g konservuotų krevečių,
80 g konservuotų kukurūzų,
80 g gabaliukais supjaustytos konservuotos paprikos,
1 šaukšto citrinos sulčių,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
salotų lapų.

Padažui:

2 šaukštų natūralaus jogurto,
4 šaukštų Vilniaus majonezo,
2 šaukštų apelsinų sulčių,
šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės,
0,5 šaukštelio kario,
druskos ,
pipirų.

Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Tada sudėkite krevetes, kukurūzus, pjaustytą papriką, ryžius, smulkintas petražoles ir viską išmaišykite su kriaušėmis.

Paruoškite padažą: jogurtą sumaišykite su majonezu, citrinos žievele ir apelsino sultimis, kariu, druska ir pipirais.

Salotas užpilkite padažu, išmaišykite ir sudėkite ant nuplautų ir nusausintų salotų lapų.

Skanaus!
Janina

***********************************************************************

Salotos su lašiša

0,5 Aisbergo salotų
0,5 mėlynojo svogūno
1 pomidoras
0,5 avokado
150 g lašišos
Alyvuogių aliejus

Salotas suplėšyti, avokadą, pomidorą, lašišą, svogūną supjaustyti ir viską aplieti alyvuogių aliejumi. Galima dėti jūsų mėgiamų prieskonių.

Mišrainė su antiena

1 agurkas
2 pomidorai
200 g keptos antienos
2 batono riekelės
Majonezo
1 paprika

Batoną supjaustyti kubeliais ir paskrudinti keptuvėje. Agurką, papriką, pomidorus ir keptą antieną supjaustyti ir viską išmaišyti su majonezu.

Mišrainė su kalakutiena

200 kalakutienos
2 marinuoti agurkai
1 pomidoras
70g pekino salotų
Majonezo su garstyčiomis ir medumi

Kalakutieną iškepti ir sujaustyti kubeliais .Agurkėlius,pomidorą ir pekino salotas supjaustyti.Ir viską sumaišyti su majonezu (su garstyčiomis ir medumi)

Neringa

************************************************************************

Kiaušinis, įdarytas mišraine

1 kiaušinis, 1 riekė baltos duonos, riekė fermentinio sūrio, tiek pat rūkyto kumpio, 1 šaukštas majonezo, 1 šaukštelis krienų, žalumynų papuošimui.

Kietai virtą kiaušinį perpjauti pusiau iš trynį sumaišyti su susmulkintu sūriu ir kumpiu bei majonezu. Įdaryti kiaušinio puseles. 

Riekę baltos duonos paskrudinti ant sviesto keptuvėje. Patiekti su krienais ir žalumynais.

Skanu, gražu, tautiška.

Adelija

*********************************************************************

Salotos "Baklažanas"

Jums reikės:

Baklažanai 2 vnt
Pomidoras
Pievagrybiai 200 g
Vištienos krūtinėlė (virta)
Sūris (gali būti tarkuotas) 100 g
Česnakas 3-4 sk.
Majonezas
Petražolės
Aliejaus kepimui
Druskos, pipirų

Gaminimas:

Baklažanus supjaustome išilgai, apibarstome druska ir pipirais ir kepame. Paskui atskirai kepame pievagrybius, kuriuos taip pat apibarstome druska bei pipirais.

Paruošiame padažą: sumaišome smulkiai supjaustytą česnaką,
petražoles su majonezu. Supjaustome vištienos krūtinėlę, pomidorus.

Imame gilų indą ir išklojame baklažanais visą jo dugną ir vidines sienas. Išklotus baklažanus ištepame padažu. Dedame supjaustytą vištieną, paskui pievagrybius, pomidorus, sūrį, baklažanus ir vėl padažą. Taip ir toliau sluoksniuojame: vištiena, pievagrybiai, pomidorai, sūris.

Paskui baklažanais viską gražiai užverčiame. Salotas palaikome šaldytuve per naktį. Iš ryto išverčiame į lėkštę, atsargiai nuimame indą. Salotas galima paruošti kaip tortą :)

Skanaus!
Diana

*********************************************************************

Mišrainė “Žuvų vaikai”

Sudėtis:

Raudonųjų ikrų indelis (gali būti dirbtiniai),
Juodųjų ikrų indelis (gali būti dirbtiniai),
Pakelis krabų lazdelių,
Krapai, poras arba svogūnų laiškai,
Majonezas “Vilnius”.

Krabų lazdeles supjaustyti griežinėliais, smulkiai supjaustyti krapus su svogūnų laiškais. Suberti 2 stiklainėlius ikrų, dėti majonezo ir viska išmaišyti. Galima tepti ant baltos duonos riekelių, dėti į konditerinius krepšelius. Greita, labai sotu, spalvinga ir lengva!

Žydrūnė

**********************************************************************

Liežuvio salotos

Reikės:

gabalėlio virto jaučio liežuvio;
konservuotų žirnelių;
pakepto svogūno;
majonezo;

Omletui:

3-4 kiaušininų,
šlakelio pieno.
druskos,
pipirų,
krapų,
svogūnų laiškų,
miltų (kad omletas standesnis būtų).

Gaminimas:

Iškepame omletą, atvėsus supjaustome šiaudeliais. Liežuvį taip pat pjaustome šiaudeliais. Įdedame keptų svogūnų, žirnelių ir viską sumaišome su majonezu. Puošti galima žalumynais. Skanaus!

Laima

***********************************************************************

Avinžirnių salotos su baklažanais ir gražgarstėmis

Sveiki sulaukę pavasario, kuomet keičiasi ne tik mūsų apranga, bet ir valgymo įpročiai – norisi vis ko nors paprastesnio, greitesnio, spalvingesnio.

Vienai gerai porcijai salotų reikės:

100 g avinžirnių,
mažo baklažano,
saujos gražgarsčių,
keletos saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (itališkai pomodori secchi),
poros šaukstų kukurūzų miltų,
aliejaus,
druskos,
citrinos sulčių.

Išverdame avinžirnius pagal visas instrukcijas.

Baklažaną supjaustome plonomis riekelėmis, padruskiname ir paliekam kelioms minutėms, kol suprakaituos. Nuvalome popierine servetėle. Apvoliojam kukurūzų miltuose ir dedam į įkaitintą aliejų. Gražiai nugeltusius guldom ant popierinės servetėles.
Pasmulkiname saulėje džiovintus pomidorus.

Viskas keliauja į lėkštę. Užspaudžiame citrinos sulčių.
Skanu valgyti šiltas, tačiau tinka ir šiek tiek atvėsusios.

Skanaus!
Šviesios pavasarinės nuotaikos ir gražių švenčių!

Žydrūnė

************************************************************************

Pievagrybių mišrainė

Ingridientai:

300g pievagrybių
200g konservuotų kukurūzų
200g fermentinio sūrio
Poras
Šviežias agurkas

Gaminimas

Pievagrybius supjaustyti ir apvirti, sūrį ir agurką supjaustyti kubeliais, supjaustyti porą, įberti druskos ir pipirų ir išmaišyti su majonezu.

Loreta

************************************************************************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

***********************************************************************

Žinau, kad nebus tai pikantiškai nauja. Bet galima prigalvoti daug nuostabių mišrainių iš įvairių komponentų. Tačiau labiau vertinu praktinę pusę. T.y. kai su produktu nežinai ką daryt, arba reikia greitai pagaminti iš tai, kas yra šaldytuve. Pvz. nusipirkus karštai rūkytą žuvį, paaiškėja, kad ji jau senstelėjusi (kieta) ar per sūri.

Smulkiai supjaustome juostelėmis šviežią kopūstą, pagniaužome, kad suminkštėtų ir išsiskirtų sultys. Įpjaustome plonai žuvį be kaulų, kubeliais obuolį, galima krapų, petražolių. Po to truputį grietinės,majonezo, pagal skonį kitų prieskonių ir... skanaus.

Zigmas

************************************************************************

Greifrutų mišrainė

2 raudonieji greifrutai;
2 minkšti avokadai;
4 nedideli pomodorai;
sauja juodų alyvuogių be kauliukų;
citrina, alyvuogių aliejus, druska, pipirai, cukrus.

Greifrutus nulupti, nurinkti odeles nuo skiltelių, susmulkinti, pomidorus supjaustyti mažomis skiltelėmis, avokadą nulupti, išimti kaulą, supjaustyti nedideliais gabalėliais, alyvuoges susmulkinti i keturias dalis, viska sudėti į dubenį užspausti citrinos sulčių, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, cukrumi, pipirais.

Skanaus

Gintarė Dobilaitytė

************************************************************************

Vištų širdelių mišrainė

Sudėtinės dalys:

300 gramų vištų širdelių,
300 gramų pievagrybių,
1 morka
1 raugintas agurkas
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai majonezo,
1 šaukštas grietinės,
0,5 šaukštelio garstyčių,
juodųjų pipirų pagal skonį,
druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Išvirti vištų širdeles, supjaustyti išilgai per pusę ir kepti ant gerai įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus. Taip sukepam ir kitus produktus atskirai: pievagrybius griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais, morką kubeliais. Agurko kepti nereikia, tik supjaustyti smulkiai, taip pat ir česnaką. Sudedam į salotinę, supilam majonezą, grietinę, garstyčias, pipirus, druską ir gerai išmaišome. Valgyti atšaldytą. Skanaus!

Diana

*************************************************************************

Itališkos salotos

Salotoms reikės:

Avokado, paprikų, juodų alyvuogių be kauliukų, pomidorų, agurkų, mėlynojo svogūno, fetos/feta tipo sūrio, citrinos, alyvuogių aliejaus, Itališkų salotų prieskonių mišinio.

Daržoves supjaustome, užpilame citrinos sultimis, aliejumi ir prieskoniais, išmaišome. Ant viršaus pjaustome sūrį. Prie mėsos patiekalų salotas galima gaminti be sūrio. Salotų skonio paslaptis - prieskonių mišinys, suteikiantis joms nepakartojamą skonį.

Dalia

************************************************************************

Salotos

salotų lapai,
paprika,
slyviniai pomidoriukai,
virtas-rūkytas kumpis,
fetos sūris,
alyvuogės,
švieži krapai ir kiti mėgstami žalumynai (bazilikas, petražolės).

Salotų lapus suplėšome, o kitus produktus pjaustome norimo dydžio gabalėliais. Sumaišome ir pagardiname šlakeliu aliejaus ir trupučiu druskos.

Super skanu !

Ramutė

************************************************************************

Užkandėlė

Jums reikės:

duonos
sūrio
obuolių
silkės
porų
pupelių
„Vilniaus“ majonezo
aliejaus

Gaminimas:

Duoną, sūrį, obuolius, silkę supjaustome kubeliais. Duoną apkepiname ir paliekame atvėsti. Išverdame pupeles. Kai duona ir pupelės praaušusios, viską sudedame į indą ir pagardiname „Vilniaus“ majonezu. Skanaus :)

Inga

*********************************************************************

Jums reikės:

2-3 mocarelos gabaliukų,
1 baklažano,
1 paprikos,
5-7 saulėje džiovintų pomidorų,
1 česnako skiltelė,
juodų alyvuogių,
klasikinio prancūziško salotų užpilo (jei neturit, galit tiesiog pakeisti alyvuogių aliejumi),
druskos, pipirų, baziliko,
prancūziško batono.

Suplėšome mocarelą, sausai pakepiname riekelėmis supjaustytus baklažanus. Stambiomis juostelėmis supjaustom papriką ir taip pat sausai pakepiname. Tada sausai pakepame batoną. Visus produktus sudedame į dubenį, pabarstome druska, pipirais, baziliku.

Užpilame salotų užpilu, rankomis atsargiai viską permaišome ir paliekame salotas šiek tiek pastovėti. Po 10 minučių galime mėgautis nuostabiomis salotomis.

Jurga

**********************************************************************

Mano mišrainė su makaronais

Reikės: 500g makaronų, 1 paprikos, 6 pomidorų, apie 20 juodųjų alyvuogių be kauliukų, indelio smulkinto tuno aliejuje, saujos graikinių riešutų, 3 šaukštų majonezo, pakelio pesto prieskonių su moliūgų sėklomis, šaukšto alyvuogių aliejaus.

Eiga: makaronus virti sūdytame vandenyje apie 10min., baigus virti, nukošti ir suberti į didelį indą. Karštą makaronų nuovirą( pusė stiklinės)sumaišyti su pakeliu pesto prieskonių, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir pakaitinti. Gautą padažą sumaišyti su makaronais.

Smulkiai supjaustyti pomidorus, papriką, griežinėliais supjaustyti alyvuoges. Pjaustytus pomidorus, papriką, alyvuoges, tuną, smulkintus graikinius riešutus ir majonezą sudėti ir viską išmaišyti su makaronais. Šią mišrainę galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Tikrai soti. Skanaus!

Neringa

**********************************************************************

SOČIOJI MIŠRAINĖ

1 karšto rūkymo skumbrė,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 virta morka,
1 kepintas svogūnas,
50 g lydyto sūrio,
3 šaukštai virtų ryžių,
majonezo,
druskytės, pipiriukų.

Darbo eiga:

Į dubenį sutarkuoti virtą morką, lydytą sūrį. Sudėti smulkiai supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Kiaušinius supjaustyti kubeliais, sudėti virtus ryžius.

Karšto rūkymo skumbrę susmulkinti ir taip pat sudėti į dubenį. Viską paskaninti druskyte ir pipiriukais pagal skonį ir užlieti majonezu.
Kas mėgsta majonezą su krapais tai gali tokį naudoti, bus dar skaniau. Tokią mišrainę galima valgyti vieną arba kaip užkandėlę ant keptos duonos, šviežio agurko griežinėlių ar skrudinto prasncūziško batono, labai patogu pavaišinti svečius.

Skanaus

Dalia

********************************************************************

Rūkytos vištienos mišrainė

2 ketvirčiai rūkytos vištienos
1 indelis konservuotų ananasų (patogiausia bus jau supjaustyti)
1 indelis konservuotų kukurūzų
2-3 skiltelės česnako
majonezas

vištieną nuvalyti nuo kaulų, supjaustyti maždaug tokio dydžio kaip ir ananasai, susmulkinti česnaką. Visus ingredientus sumaišyti su majonezu. Skanaus.

Mangų ir krevečių salotos

1 mangas
1 avokadas
400 g krevečių
pusė citrinos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

mangą ir avokadą supjaustyti kubeliais, sudėti krevetes, išspausti citriną, aliejų ir švelniai viską pamaišyti. Be galo sočos ir gaivios salotos. Gardaus.


Vaiva

***********************************************************************

Gaiviosios salotos

Reikia:

indelio konservuotų raudonųjų pupelių
Pekino kopūsto
įvairių spalvų paprikos
indelio konservuotų kukurūzų, bet nebūtinai
majonezo

Susmulkiname Pekino kopūstą, paprikas, sudedame nuvarvintas pupeles ir kukurūzus. Viską sumaišome su majonezu. Gaunam gaivias ir spalvotas salotas. Skanaus!

Inga

***********************************************************************

Salotos su migdolais ir keptais obuoliais

Reikės:

200g salotų mišinio,
1 didelio obuolio,
50g duonos skrebučių (aš juos jau pagamintus pirkau parduotuvėje, bet galima ir pasigaminti orkaitėje skrudinant baguette duoną),
40g skrudintų migdolų (be odelės, g.b. skaldyti),
1 v.š. sviesto,
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių.
1 v.š. tyro alyvų aliejaus,
žiupsnelis muskato riešuto miltelių,
1/2 a.š. šviežių kapotų petražolių,
druskos.

Paruošimas:

Migdolus keletą minučių paskrudinkite orkaitėje, ar sausoje keptuvėje. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į lėkštę ir šiek tiek padruskinkite. Obuolį nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite gan storomis skiltelėmis.

Keptuvėje išlydykite sviestą, jame trumpai pakepkite muskato rieštuto miltelius, sudėkite obuolius ir juos apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels, padruskinkite.

Keptus obuolius, skrudintus migdolus ir duonos skrebučius išdėliokite ant salotų. Citrinos sultis sumaišykite su aliejumi ir petražolėmis, šiuo padažu apipilkite salotas ir skubiai patiekite.

Skanaus!
Renata

****************************************************************

Daržovių mišrainė su karštu žemės riešutų užpilu

2 porcijoms reikės:

1 didelis pomidoras
1 morka
2 trumpi agurkai
(galima dėti ir pekino salotos)

2 saujos sūdytų žemės riešutų
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. kario arba vištienos prieskonių
2. v.š. alyvų ar sezamų aliejaus
1. v.š. balzaminio acto (nebūtina)
šlakelis vandens

Ruošiame:

Supjaustome daržoves plonai trikampėliais, susluoksniuojame stiklinėje pagal spalvas. Padažui skirtus ingridientus sudedame į smulkintuvą . Susmulkinus galima įpilti šlakelį vandens, jei padažas nepakankamai skystas (kas kaip mėgsta). Padažą pašildome mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje, dedame ant daržovių ir valgome, kol padažas neatvėso. Skanaus!

Paulina

**********************************************************************

Gaivios tuno salotos

1 indelis tuno aliejuje
1 Iceberg salota
2 pomidorai
1 geltonoji paprika
1 mėlynasis svogūnas
1 indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų
1000 salų padažas

Supjaustome daržoves ir sudedame sluoksniais: salota, pomidorai, paprika, svogūnų žiedai, smulkintas tunas, padažas, alyvuogių puselės.
Skonis - nepakartojamas. Skanaus

Jurga P.

*********************************************************************

Spalvotos salotos

Reikės:

Morkų, porų, džiovintų datulių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių.

Morkas sutarkuojame stambia tarka, porus supjaustome plonais griežinėliais. Man skaniausia, kai morkų ir porų būna po lygiai :)

Supjaustome nedideliais gabalėliais saują ar kiek daugiau datulių. Viską sumaišome, beriame druską, pipirus ir čiobrelius. Salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi. Šiaip pipirų padauginti nereikėtų, nes jos ir taip pakankamai aštrios dėl porų. Skanaus!

Radvilė

*********************************************************************

Reikės:

pomidorų,
persikų,
gorgonzolos sūrio,
maltų žalių ir baltųjų pipirų, druskos, petražolių papuošimui, alyvų aliejaus, balzamiko.

Pomidorus ir persikus supjaustyti greižinėliais, sūrį - kubeliais. Aliejų sumaišyti su nedideliu kiekiu acto. Užpilt ant salotų. Prieskonius sumaišyti, pabarstyti salotas. Papuošti. :) SKANAUS.

Laura

***********************************************************************

Receptai gan paprasti, bet greitai paruošiami ir tinka visiems, norintiems skaniai, greitai ir sveikai pavalgyti:)

I receptas

Karštos graikiškos baklažanų salotos

2 vidutiniai baklažanai
2-3 vidutiniai pomidorai (nereikia padauginti, nes salotos bus rūgštokos)
1 saldi paprika
2-3 skiltelės česnako
druska
alyvuogių aliejus
žalumynai (smulkiai supjaustyta šviežia petražolė arba džiovinta)

Į keptuvę įpilti aliejaus, baklažanus nuplauti, nuvalyti odele (galima ir su odele, bet ilgiau gaminsis), supjaustyti stambiais kubeliais ir į keptuvę. Šiek tiek apkepinti, kad suminkštėtų, tuomet supjaustyti papriką taip pat stambiais kubeliais ir į keptuvę. Druskos pagal skonįi.

Kai baklažanas ir paprika bus gatavi, į keptuvę įmesti stambiai supjaustytus pomidorus. Viską išmaišyti. Pakepti, kol pomidoras suminkštės, bet neištižtų. Kai viskas bus gatava, susmulkinti česnaką, petražolę ir į salotas. Viska išmaišyti. Paduoti su baltos duonos (batono) karštu skrebučiu.

Pastaba: kepdami nepadauginkite aliejaus, nes baklažanas turi savybę sugerti aliejų, o vėliau jį grąžina:) Todėl aliejaus perteklių reikės nupilti arba pilti saikingai pradžioje:)

Skanaus.

II receptas

Tuno salotos

Salotų lapai
Pomidorai
Virti kiaušiniai
Svogūnas
Alyvuogės (be kauliuko)
Tunas aliejuje (gabaliukais)
Citrina
Druska
Alyvuogių aliejus

Salotų lapus sudraskyti, pomidorus, kiaušinius supjaustyti skiltelėmis, svogūną supjaustyti žiedais, tuną susmulkinti stambokais gabaliukais (jei viename gabale). Viska į dubenį, išmaišyti, įmesti alyvuoges, druskos pagal skonį. Užpilti aliejumi ir šsiek tiek citrinos sultimis pašlakstyti. Idealu...

Skanaus
Ilona

********************************************************************

Vištienos salotos

Imkite vienodomis proporcijomis virtos vištienos filė, fermentinio sūrio, paprikos ir konservuotų ananasų. Supjaustykite produktus kubeliais ir išmaišykite, įdėję keletą šaukštų majonezo. Salotas pagardinkite baltaisiais pipirais.

Majonezą galite pasigaminti ir patys: į dubenį įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite šaukštelį garstyčių, įberkite šaukštelį druskos, įpilkite 2 šaukštus citrinos sulčių ir trumpai paplakite, po to plona srovele lėtai pilkite 500 ml aliejaus ir stipriai plakite šluotele arba elektriniu plaktuvu. Labai skanus majonezas salotoms ir prie bet kokio patiekalo. Ir be jokių E!

Skanaus!

Austėja

*********************************************************************

Žiedinių kopūstų mišrainė I

Nedidelio žiedinio kopūsto, trupučio žalių stambiai tarkuotų morkų, maždaug 2 saujų žemės riešutų be luobelių, trupučio razinų, trupučio poro, majonezo.

Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais ir nuplikyti, dėti burokine tarka sutarkuotas morkas, nuplautas razinas, žemės riešutus, supjaustytą porą. Salotas geriau daryti bent prieš pusdienį iki valgant, kad išbrinktų žemės riešutai. Prieš tiekiant sumaišyti su majonezu.

Žiedinių kopūstų mišrainė II

Nedidelio žiedinio kopūsto, pusės ilgavaisio arba 2-3 trumpavaisių agurkų, lašišų skonio krabų lazdelių (būtent tokių, nes su įprastomis ne taip skanu), šiek tiek pjaustytų krapų, druskos pagal skonį, majonezo.

Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynėliais, kubeliais supjaustyti agurką, krabų lazdeles, įberti supjaustytų krapų ir viską išmaišyti su majonezu. Gaivu, sotu ir labai skanu.

Vištienos mišrainė

Kepta arba rūkyta vištos šlaunelė ar krūtinėlė, indelis konservuotų ananasų, indelis marinuotų salierų, indelis marinuotų pievagrybių, apie 50 g graikinių riešutų, trupučio druskos, majonezo.

Visus produktus (išskyrus salierus) supjaustyti ir išmaišyti su majonezu. Skaniau, jei taip pat ruošiame iš anksto, nes išbrinksta graikiniai riešutai.

Visas šias salotas dažniausiai ruošiame švenčių stalui ir jos neatsibosta. Gaila, kad nėra nuotraukų, nes kiekvienai iš mišrainių šiuo momentu ne viską turime...

Smagių švenčių linkėdama - Sigita

***********************************************************************

Gaivi vištienos mišrainė

Jums reikės:

400 g. vištienos krūtinėlės;
400 g. Pekino kopūsto;
400 g. vynuogių (geriausia be kauliukų), nors vietoje vynuogių galima naudoti konservuotus ananasus ar persikus;
200 g. lukštentų saulėgrąžų;
Prieskonių vištienai;
Majonezo;
Druskos.

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlė supjaustoma šiaudeliais, užberiama prieskonių, šiek tiek druskos ir kepama (geriausia kepti visiškai be aliejaus). Kai mėsytė apskrunda, suberiame saulėgrąžas ir viską kartu pakepiname. Tuomet belieka supjaustyti kopūstą, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais) ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve. Lengva, pavasariška ir subtilaus skonio mišrainė. Skanaus!

Edita

*************************************************************************

Mišrainė "Dykuma"

Sudėtis:

Mažosios pupelės,
Šparaginės pupelės,
Konservuoti kukurūzai,
Vištienos filė,
Fermentinis sūris Montecampo,
Kiaušinis,
Majonezas,
Prieskoniai, žalumynai.

Supjaustome vištienos filė, pagardinam prieskoniais ir keletą minučių pakepinam. Išverdam pupeles ir kiaušinį. Sulaužom kietąjį sūrį. Viską dėliojam į lėkštę. Apibarstom druska, petražolėmis ir čiobreliais. Pagardinam majonezu.

Ramutė

***********************************************************************

Mišrainė "Romantic"

Salotų lapus suplėšome ir uždengiame lėkštę.
Ant viršaus sudedame supjaustytus vyšninius pomidoriukus.
Vidury lėkštės sudedame nuluptus greipfrutų gabaliukus.

Ant alyvuogių aliejaus pakepiname vištos krūtinėlę (arba lašišą ir krevetes) ir sudedame ant salotų.
Pagardiname "1000 salų" padažu, pabarstome Parmezanu ir čiobreliais.

Skanaus!

I.S.

************************************************************************

Močiutės mišrainė

Jums reikės:

Vištienos krūtinėlės mėsytės
Morkos
Marinuotų pievagrybių
Obuolių
Česnako
Obuolių acto
majonezo

Gaminimas:

Virtą krūtinėlės mėsytę susmulkiname, sutarkuojame morką, supjaustome marinuotus pievagrybius ir obuolius, įspaudžiame arba įpjaustome česnako, pašlakstome obuolių actu ir sumaišome su majonezu.
Skanaus!

Aida

************************************************************************

Sveikuolių mišrainė

Salotoms reikės: nedidelio kalafioro, kelių morkų, saulėgrąžų (pakelio), česnako, druskos ir Vilniaus majonezo.

Kalafiorą supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti burokine tarka, saulėgrąžas pakepinti aliejuje iki parudimo. Įdėti sukapoto česnako skiltelę ir paskaninti druska, Vilniaus majonezu. Tikrai sveikas skanumėlis!

Pagarbiai
V.Urmonaitė

************************************************************************

Vynuogių salotos:

Ingridientai:

Kepta su karri prieskoniu vištienos filė, virti kiaušiniai, kepti smulkinti migdolų riešutai, tarkuotas fermentinis sūris.

Sudėkite ingridientus sluoksniais, tepant kiekvieną sluoksnį majonezu. Būtinai pabarstykite kiekvieną sluoksnį riešutais. Viršutinį sluoksnį papuoškite vynuogėmis.

Irina

**********************************************************************

Gardžiosios salotos

250 g rūkytų vištų šlaunelių, 150 g konservuotų kukurūzų, 150 g konservuotų ananasų,150 g mandarinų, keli graikiniai riešutai, Vilniaus majonezo.

Vištieną supjaustyti kubeliais ir sudėti į vazelę. Ant jos sluoksniais dedame kukurūzus, ananasus, supjaustytus mandarinus. Viską užpilame majonezu,užbarstome susmulkintais riešutais. Papuošiame žalumynų šakele.

Goda

***********************************************************************

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)