Knygoje rasite daug vertingų patarimų, kaip elgtis susirgus.

Taigi SVEIKINAME NUGALĖTOJUS!

Jais tapo:

Gintarė (už mėsos blynelių ir bulvinių blynų receptus)
Janina Misiūnienė (už lietinių pyrago receptą)
Deimantė (už lietinių su džiovintais vaisiais bei peliukio Mikio blynų receptus).

Su nugalėtojais susisieksime elektroniniu paštu.

************************************************************************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

************************************************************************

Blyneliai su bananais

2 kiaušiniai,
0,5 l pieno,
2 šaukštai aliejaus,
stiklinė miltų ,
žiupsnelis druskos,
1 kg bananų,
džiuvėsėlių,
2 kiaušiniai ,
sviesto apkepimui,
vaisių, apie 100 g plaktos grietinėlės ir aviečių uogienės patiekimui.

Sumaišyti 2 kiaušinius, pusę pieno, apie stiklinę miltų ir aliejų. Tešla turi būti tiršta. Tuomet supilti pieną, tešla turi tapti grietinėlės tirštumo, jei ji tirštoka, galima įpilti virinto vandens. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, pilti nepilną samtelį tešlos.

Iškepti lietinius. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, dėti ant lietinių, suvynioti. Išplakti likusius 2 kiaušinius, lietinius pamirkyti juose, po to džiūvėsėliuose ir apkepti svieste. Patiekti su plakta grietinėle, vaisiais ir aviečių uogiene. Skanaus!!!

Rita

************************************************************************

Užgavėnių blyneliai

Kadangi šiemet Užgavėnės sutapo su vasario 16-ąja, norėjosi nekasdienių blynų. Taigi kepiau prancūziškus Siuzetės blynelius. Šviežiai spaustos apelsinų sultys ir šlakelis brendžio net paprastus lietinius blynelius gali paversti šventišku patiekalu.

Blyneliams reikia:

125 g miltų
1 kiaušinio
1 v.š. aliejaus
300 ml pieno
1 a.š. cukraus

Padažui:
2 apelsinų sultys
125 g sviesto
2 v.š. cukraus
4 v.š. brendžio


Tešlai:

Į dubenį suberiame miltus, įmušame kiaušinio trynį (baltymą pasiliekame), įpilame aliejų ir sumaišome. Po truputį į tešlą įmaišome pieną - turi gautis skysta vientisa tešla.

Kiaušinio baltymą su šaukšteliu cukraus išplakame iki baltų putų ir atsargiai įmaišome į blynelių tešlą.

Aliejumi suvilgytoje ir gerai įkaitintoje keptuvėje iškepame lietinius blynelius.

Padažui:

Į keptuvę supilame apelsinų sultis, sudedame sviestą, cukrų, įpilame brendį ir verdame keletą minučių, kol išsilydo sviestas ir nugaruoja alkoholis.

Imame iškeptą blynelį, merkiame jį į keptuvę su padažu. Keptuvėje perlenkiame blynelį 2 kartus pusiau, kad blynelis iš visų pusių susivilgytų apelsinų padažu. Taip įdarytus blynelius dedame į lėkštes ir tiekiame.

Skanaus!

Rūta J.

************************************************************************

Mieliniai Užgavėnių blynai

Reikės:

2 stiklinės miltų,
20 g mielių,
2 kiaušiniai,
2-3 stiklinės pieno,
cukraus ir druskos pagal skonį,
tarkuotos apelsino žievelės,
šiek tiek razinų,
riebalų kepimui.

Trečdalį miltų užplikome verdančiu pienu, viršus pabarstomas miltais ir pusvalandžiui paliekame, kad susaltų.

Mielės ištrinamos su cukrumi, tryniai išsukami su druska ir sudedami į plikytą tešlą. Supilamas šiltas pienas, gerai išmaišoma grietinės tirštumo tešla, uždengiama ir šiltesnėje vietoje padedama, kad pakiltų.

Į iškilusią tešlą sudedamos razinos, tarkuota apelsino žievelė, plakti baltymai, atsargiai išmaišoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai. Valgome su grietine, uogiene ar trintomis uogomis. Skanaus!

Jurgita A.

**********************************************************************

Mieliniai blynai

Kepa blynai ir blynukai,
Kad privalgytų pilvukai,
Kad kišenės pilnos būtų,
Kad žiema neužsibūtų...

Sveiki.
Tradicinių mūsų šeimynos mielinių Užgavėnių blynų receptukas:

1-2 kiaušiniai,
pusė litro šilto pieno,
maždaug šaukštas mielių (atgnybto iš gabalėlio),
šaukštas lydyto sviesto (tinka ir aliejaus keli šaukštai),
keletas šaukštų cukraus,
dėl kvapo - vanilinio cukraus,
miltų šiek tiek daugiau, nei lietiniams blynams,
na, ir sauja razinų.

Viską sumaišome (dažniausiai naudoju elektrinį mikserį, greičiau ir puresnė tešla) ir padedame bent pusvalandžiui šiltai (tinka prie radiatoriaus, ar ant šildomų grindų. Kiek pakilus tešlai, permaišome šaukštu ir kepame. Iškeptus galima apibarstyti cukrumi arba cukraus pudra.

Skanių jums blynų!

Žydrūnė

************************************************************************

Gardžiausi Užgavėnių blynai

Tešlai:

5 g sausų mielių,
2 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
1 kiaušinio,
1 šaukšto sviesto,
Aliejaus kepimui,
½ šaukštelio druskos,
2 šaukštų cukraus,
1 obuolio,
1 šaukštelio cinamono.

Ruošimas:

Mieles ištirpinti 5 šaukštuose vandens su žiupsneliu druskos ir cukrum. Palaukite 15 minučių kol mieles aktyvuosis. Miltus sumaišyti su cinamonu, supilti mieles, ištirpintą sviestą, kiaušinį ir pieną. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti pjaustytą obuolį ir išmaišyti.

Kepti įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Patiekti su jogurtu ar uogiene. Taigi skanaus!!!

Jolita

************************************************************************

Miltiniai blynai su razinomis

Jums reikės:

1-2 stiklinės miltų, 0,5-1 stiklinės pieno, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos, šiek tiek kepimo miltelių ir saujos razinų ir aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Sudedame visus produktus į indą ir gerai išmaišome. Razinas pamirkome karštame vandenyje. Išbrinkusias razinas sudedame į indą su paruošta tešla ir formuojame nedidelius blynus keptuvėje, apkepame iš abiejų pusių. Patiekti su grietine arba mėgstama uogiene.

Bulviniai blynai

Jums reikės: 5-6 vidutinio dydžio bulvių, vieno kiaušinio, šiek tiek druskos ir aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Nuskutame ir sutriname žalias bulves, į gautą masę įmušame kiaušinį, įveriame šiek tiek druskos, jei masė gavosi per skystą, tada galima vandenį nupilti arba įdėti šiek tiek miltų. Masę gerai išmaišome ir keptuvėje formuojame nedidelius blynukus, apkepame iš abiejų pusių. Patiekti su grietine. Skanaus ;)

Jurgita

***********************************************************************

Blyneliai su aguonomis

2 pakeliai varškės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, sauja aguonų, 1,5 stiklinės miltų.

Sumaišyti varškę su cukrumi, aguonomis, sudėti kiaušinius, miltus ir išminkyti rankomis. Iškočioti ir su stikline (galima ir kokia formele) suformuoti blynelius.

Dėti į keptuvėje įkaitusį aliejų, iškepus vienai pusei, apversti. Valgyti su šaldytomis uogomis- labai skanu. Tinka ir persirengėlius pavaišinti!

Bronius

************************************************************************

Lietiniai

Lietinių tešla (kiaušinis, vanduo, druskytės žiupsniukas, aliejaus du šaukštai (tada nereiks keptuvės tepti papildomai) miltai, darau ganėtinai skystą, kad būtų kiek įmanoma plonesni), kepam blynelius.

Įdarai:

paprasčiausia dešrelė (dukra nevalgo visokių makarkliošių), ją sukam į blynelį, apkepam iš abiejų pusių;

krabų lazdelių gabaliukai+majonezas+česnakas+sūris - sūrį tarkuojam, dedam krabų lazdelių gabaliukus, pagal skonį česnako ir majonezo tiek, kad lengvai teptųsi masė ant blynelio (turėtų gautis tokia kaip tiršta grietinė).

Taigi tepam gauta mase blynelį, dėliojam voką (arba kokią kitą patinkančią formą), apkepam iš abiejų pusių.

Padažiukas - grietinė+majonezas+pomidorų padažas (pagal skonį).
Skanaus :)

Danguolė

***********************************************************************

Lietiniai su džiovintais vaisiais

Tešlai reikės:

1 kiaušinio,
0,5l pieno,
miltų,kad tešla būtų skysta,
1šaukšto aliejaus,
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

200g varškės,
50g džiovintų persikų,
50g razinų,
30g. džiovinų ananasų,
2 šaukštų vanilinio cukraus,
šokolado drožlių apibarstymui.

Sumaišome blynų tešlą iš jai skirtų produktų. Iškepame blynus.
Pasiruošiame įdarą: džiovintus persikus ir ananasus pasmulkiname ir sumaišome su razinomis, vaniliniu cukrumi ir varške.

Ant blynų dedame po šaukštą įdaro ir suvyniojame. Apibarstome šokolado drožlėmis ir apliejame karštu šokoladu.

Skanaus!

„Peliuko Mikio“ blynai

2 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
1,5 stiklinės pieno,
šaukštelis vanilinio cukraus,
šaukštas cukraus.

Iš visų produktų išplakame tešlą.Tada imame specialią blynų keptuvę, ją įkaitiname ir pilame paruoštą tešlą. Kepame,kol gražiai apkepa.Iškepti blynai valgomi su uogiene, grietine.

Skanaus!

Deimantė

************************************************************************

Blyneliai su kefyru

250 g kefyro,
1 didelis, arba 2 maži kiaušiniai,
8 dideli šaukštai miltų,
trupučiuko druskos,
2 šaukštų cukraus,
pusės arbatinio šaukštelio sodos.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kefyrą išplakti su soda ir viską sumaišyti kartu. Po to maišant suberti miltus. Masė turi gautis tirštesnė nei lietiniams. Pilti į aliejuotą keptuvę, kepti ant nedidelės ugnies. Turėtų gautis purūs ir neriebūs, todėl galima valgyti su grietine ar plakta grietinėlė. Aš blynus pabarsčiau cukraus pudra, o plaktą grietinėlę su cukrumi dar paskaninau kakava ir čili. Skanaus!

Vafliniai blyneliai

Reikės:

keturkampių vaflių lakštų,
2 kiaušinių,
3 šaukštų cukraus,
1 pakelio varškės,
4 šaukštų manų,
4 šaukštų pieno,
džiūvėsėlių apvoliojimui,
aliejaus kepimui,
cukraus pudros,
cinamono.

Manus užpilti pakaitintu pienu, palaukti kelias minutes, sumaišyti su
1 kiaušiniu, cukrumi ir varške. Gautą masė tepti ant lakštų. Palaukti, kol lakštai nuo masės ims minkštėti, tuomet kiekvieną suteptą lakštą lenkti pusiau, pjaustyti norimo dydžio keturkampiukais, pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsiuose ir kepti aliejuje. Apibarstyti cukraus pudra su cinamonu.

Vaflius galima įdaryti ir obuolių uogiene. Skanaus!

Regina

***********************************************************************
Labai pūrus blyneliai

Ingridientai:

1 stiklinė miltų, 1 stiklinė kefyro, 2 šaukštai cukraus,1 kiaušinis,2 šaukštai tirpinto sviesto, po šaukštelį vanilinio cukraus ir kepimo miltelių, truputį sodos ir druskos.

Gaminimas:

Sumaišyti kefyrą su kiaušiniu, sviestu ir vanilinių cukrumi.

Supilti skystį į persijotus miltus, pridėti kepimo miltelius, sodą ir cukrų ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Tešla turi pastovėti apie 20 min.

Kepti iš abiejų pusių,nedideliame aliejaus kiekyje.

Inesa

***********************************************************************

Daržovių blynai

Reikia kelių (kokių 6-8 vid.) nuskustų bulvių, didelės morkos, didelio arba pora mažesnių svogūnų, pipirų, druskos, porą kiaušinių.

Smulkiai supjaustau svogūną,bulves ir morką sutarkuojam, įdedu kiaušinius, ir prieskonius. Viską sumaišau ir kepu blynus keptuvėje, aliejuje. Valgom su grietine. Labai skanu, pigu ir nesudėtinga.

Blynai

5 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1,5 stiklinės cukraus,
250 g margarino,
1 stiklinė pieno.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti pieną ir ištirpintą margariną, sudedam miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišom ir kepam. Receptas tinka ir čirviniams blynams kepti.

Skanu valgyti su uogiene ir ledais.

Jolanta.M

**********************************************************************

Blynai su grybukais

200 gramų miltų, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens, 2 kiaušiniai, aliejus kepimui, druskos pagal skonį.

Padažui reikės: pievagrybių, grietinėlės, svogūno.

Gaminimas:

Iškepti lietinius, juos sulankstyti į trikampius ir dar kartą paskrudinti. Pievagrybius pakepinti su svogūnais, vėliau užpilti grietinėle.

Anastasija

************************************************************************

Mėsos blyneliai

500 g kiaulienos (galima vištienos, triušienos ar kalakutienos),
2 kiaušiniai,
3 šaukštai lieso majonezo,
2,5 šaukštai krakmolo,
2 svogūno galvos,
mėsos prieskonių.

Mėsa supjaustoma kiek galima mažesniais gabalėliais, sumaišoma su prieskoniais, įdedami smulkiai supjaustyti svogūnai. Išplakame kiaušinius į juos įdedame majonezą ir suberiame krakmolą. Viską labai gerai išplakame.

Šį plakinį užpilame ant paruoštos mėsos ir gerai išmaišome. Paliekame apie 20 minučių pastovėti. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame po šaukštą šios masės ir kepame blynelius. Iškeptus blynelius patiekiame su salotomis, bulvėmis ar kruopomis.

Skanaus!

Bulviniai blyneliai

6 vidutinio dydžio bulvės,
50 ml pieno,
4 kiaušiniai,
bulvių prieskonių,
100g „daktariškos“ dešros,
2 dideli pomidorai,
50g svogūnų laiškų,
6 krabų lazdelės.

Bulves nuskutame ir išverdame. Iš išvirtų bulvių sutriname košę, į ją įpilame pieno, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.

Bulvių masę padaliname į keturis dubenėlius. Į vieną dubenėlį įdedame nedideliais gabalėliais sutrupintą dešrą, į kitą – susmulkintus svogūno laiškus, į trečią – griežinėliais supjaustytas krabų lazdeles, o į ketvirtą – susmulkintus pomidorus. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir kepame įvairių skonių blynelius.

Tinka valgyti su grietine.
Skanaus!

Gintarė

************************************************************************

Gardžiausi blynai

Reikės:

Blynams:

1 kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis sodos,
0,5 stiklinės kefyro,
miltų.

Padažui:

grietinės pagal skonį,
sirupo ar uogienės,
vaisių papuošimui.

Sumaišome visus išvardintus ingridientus, suplakame mikseriu ir kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų, sudedame į lėkštę, kad mažiesiems kiltų didesnis apetitas papuošiame jų mėgstamais vaisiais. Skanaus!

Dovilė

**********************************************************************

Obuolių blynukai

Reikės:

0.5l tarkuotų obuolių,
2 vnt kiaušinių,
2 šaukštai miltų,
50g riebalų,
cinamono, druskos, cukraus, uogienės.

Į sutarkuotus obuolius įberti miltus, druskos, įmušti kiaušinius,
viską gerai išplakti. Blynus kepti riebaluose ant mažos ugnies.
Iškepus pabarstyti cukrumi, įdėti uogienės ir valgyti.


Violeta

***********************************************************************

Bananų blynai

Reikės:

1 banano;
1 obuolio;
1 stiklinės miltų;
2-3 šaukštai cinamono cukraus;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
druskos;
0,25 šaukštelio sodos;
0,75 stiklinės neriebaus pieno;
1-2 kiaušinių;
2 šaukštai ištirpinto sviesto;
uogienės
kokoso drožlelių.

Eiga:

Bananą supjaustome nedideliais kubeliais. Pusę obuolio irgi supjaustyti smulkiais kubeliais.

Kiaušinius suplakti su cinamono cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišyti su bananais. Suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą, viską gerai sumaišyti. Paimti grūstuvą ir juo šiek tiek pagrūsti.

Iš tešlos kepti nedidelius blynelius. Puošiame likusio obuolio pusele.

Gintarė

************************************************************************

Užgavėnių blynai-širdelės

3 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, 1,5 stiklinės pieno, 2 šaukštai cukraus, žiupsnelis vanilinio cukraus, galima įberti saujelę aguonų (irgi labai gardu), pusė stiklinės aliejaus, šokolado patarkuoti ir gardaus jogurto arba šaldytų uogų su plakta grietinėlė.

Geriausia atskirai išplakti baltymus(bus puresni blyneliai), o kitus produktus išmaišyti. Iškepus apibarstyti tarkuotu šokoladu, patiekti su jogurtu, šaldytomis uogomis arba plakta grietinėle. Skanu ir sotu!

Gintarė Meiženytė

*************************************************************************

Lietinių pyragas

Tešlai:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos.

Įdarui:

300 g varškės
200 g grietinės
3 šaukštai cukraus.

Užpilui:

2 kiaušiniai
200 g grietinės
3 šaukštai cukraus
cukraus pudros pyragui apibarstyti.

Ruošimas:

Iš visų nurodytų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite lietinius. Kol jie atvės, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės. Kiekvieną lietinį aptepkite varškės mase ir susukite į ritinėlį.

Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Visus lietinių ritinėlius sudėkite į pailgą kepimo formą, užpilkite kiaušinių plakiniu ir apie 30 min. kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra. Labai skanus ir karštas, ir šaltas. Jį ypač mėgsta vaikai. O taip pat labai tiks pasivaišinti per Užgavėnes šaltą žiemos vakarą. Skanaus!

Janina Misiūnienė

*******************************************************************

Kriziniai blynai

0,5 kg miltų sumaišyti su 5 g sausų mielių, įdėti pusę šaukštelio druskos ir išmaišyti šluotele vis įpilant vandens, kol gausis tinkama tyrė kepimui.

Bus skaniausi blynai, jei patieksite su šviežiomis braškėmis, trintomis su cukrumi (gi turite šaldymo kameroje tokių gėrybių).

Sočių švenčių !!!

Silvija Rimkutė
Klaipėda

************************************************************************

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)