Specialiame pasirodyme „Konditeriai, įkvėpti mados“ prekybos ir pramogų centre „Ozas“ bus eksponuojami tortai–muliažai, kurių idėjas padiktavo stilingi drabužiai.

„Dizainerio Liutauro Salasevičiaus kūryba visada žavėjausi, todėl, priėmusios sprendimą dalyvauti pristatyme, ilgai nesvarstėme, kur ieškoti įkvėpimo. Svarbiausia apsisprendžiant dėl modelio buvo jo siluetas ir detalės – dairėmės kažko išraiškingesnio, smulkesnio, elegantiško ir subtilaus, vientisos spalvos. Išsirinkusios modelį net nepastebėjome, jog jį demonstruoja žinoma moteris. Tik vėliau, nagrinėdamos galvą puošiančią skrybėlaitę, pamatėme, kas vilki suknelę“, – pasakoja savaitgalį vyksiančiame pasirodyme dalyvaujančio uostamiesčio restorano „Monai“ vadovė Kristina Samavičienė.

Pasak jos, restorano konditerė Natalija Čepova torto–muliažą pagal žinomo dizainerio modelį, kurio originalui L. Salasevičius panaudojo 2 kilogramus baltų karoliukų, kūrė daugiau nei dvi savaites. „Iš putplasčio, iš kurio formuojamas torto–muliažo vidus, turėjome išgauti moterišką siluetą. Tai užtruko tris dienas. Vėliau ėmėmės puošybos. Dekoruodamos karoliukais žiūrėjome, kokia seka jie išdėlioti ant dizainerio drabužio, – sakė K. Samavičienė, kurios teigimu, tortų-muliažų puošyba reikalauja ypač daug laiko. – Jei siekiama natūralaus, subtilaus rezultato, tenka dirbti su labai daug smulkių detalių. Jei naudojami dažai, užtrunka, kol išgaunama norima spalva, atspalviai, susiliejantys į vieną visumą. Būtent dėl šios priežasties, gausiai puošti tortai, pavyzdžiui, vestuvėms ar vaikų gimtadieniams, dekoruoti animaciniais personažais, kainuoja gana brangiai“.

Pristatyme „Konditeriai, įkvėpti mados“ savo darbus taip pat demonstruos profesinio mokymo įstaigos bei ilgametes tradicijas puoselėjančios konditerijos įmonės, tarp kurių – ne vieną tarptautinį įvertinimą laimėjusi „Bijola“. Tortus–muliažus lankytojai galės apžiūrėti šį šeštadienį, vasario 27 d., III-iame prekybos ir pramogų centro „Ozas“ aukšte, kur nuo 10 val ryto vyks Lietuvos restoranų vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos organizuojamas „Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo 2016“ konkursas. Jame dėl nugalėtojo titulo varžysis 8 jauni virtuvės profesionalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)