Jūros gėrybių bei egzotiškų patiekalų mėgėjams siūlome pabandyti pasigaminti koldūnus su krevetėmis. Tai japoniškas patiekalas. Tiesa, kai kurių produktų teks pasiieškoti specialiuose didžiųjų prekybos centrų skyreliuose.
Koldūnai su krevetėmis
4 pocijos

Įdarui:

450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.

Tešlai:

2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.

Padažui:

3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.

Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.

Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.

Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais. Papuo6kite citrinos riekele.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Branduolinių povandeninių laivų kapinyne Rusijoje apsilankęs vokiečių žurnalistas: tai, ką išvydau, sukėlė šoką (50)

Vokiečių žurnalistas Michaelis Schmidtas papasakojo apie tai, kaip Šiaurės vakarų Rusijoje,...

Egzotiškas pasiūlymas Palangoje: vietoj įprastų saldumynų – drakono vaisių, kinkanų ir karališkų uogų (5)

Vaisiais iš Tailando, Kosta Rikos, Izraelio, Turkijos bei Lenkijos Palangoje pirmus metus...

Sekmadienį – dar viena proga pasidžiaugti šiluma (6)

Sekmadienio naktis numatoma nepastoviai debesuota, be lietaus. Vėjas silpnas. Antroje nakties pusėje...

Saugojosi, bet pastojo: apie gyvybei pavojingą negimdinį nėštumą įspėjo ne vienas simptomas (30)

Į DELFI redakciją kreipėsi skaitytoja, norėdama pasidalinti savo istorija. Ji viliasi, kad kitoms...

Kemzūros prognozė nepradžiugins „Žalgirio“ sirgalių: tai sportas, kitaip nebūna (63)

Laiko patikrintas Kęstučio Kemzūros ir Davido Blatto duetas, panašu, ruošia dirvą dar vienam...

Minią sujaudino „The Prodigy“ narių poelgis pasirodymo metu (4)

Ko gero labiausiai lauktas pasirodymas „ Positivus “ festivalyje pateisino visus lūkesčius. „...

Prabilo dar viena su „Alfa vyru“ pasimatyme buvusi mergina: bandė bėgti, bet jis ją sekė (297)

„Ėjau į troleibusą, jis iš paskos“, – apie bandymą pasprukti nuo „Alfa vyro“ Airino...

Visa tiesa apie nuolaidų korteles: kam jos iš tiesų naudingos? (147)

Lojalumo kortelės Lietuvoje atsirado prieš gerus 11 metų ir šiandien jau nieko nebestebina, kad...

Išskyrė 9 akivaizdžiausius partnerių neištikimybės ženklus: juos pajutus, reiktų sunerimti (17)

Vyrus ir moteris į neištikimybę pastūmėja skirtingos priežastys, tačiau ir vieni, ir kiti...

Suskambo vienintelis solinis Jazzu koncertas pajūryje: atlikėja neslėpė kvapą gniaužiančio jaudulio (74)

Palanga šį savaitgalį tapo Lietuvos centru – čia ne tik vyko „Aurum 1006 km“ lenktynės, bet...