aA
Grybų sezonas atidarytas!
Koldūnai
© Shutterstock nuotr.

Produktai įdarui:

500 gramų bulvių,
1 svogūnas,
1 šaukštas smulkintų rozmarinų,
2 šaukštai sviesto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Produktai padažui:

150 gramų pievagrybių,
150 gramų baravykų,
100 gramų šaldytų daržovių mišinio,
1 stiklinė baltojo sausojo vyno,
1 sauja petražolių,
sviesto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Produktai tešlai:

300 gramų miltų,
3 kiaušiniai,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su rozmarinu ir kepkite aliejuje, kol pagels. Įberkite pipirų ir druskos. Bulves išvirkite su lupenomis, paskui nulupkite ir sugrūskite. Tada uždenkite indą.

2. Padažui supjaustykite grybus, sumaišykite su daržovėmis ir smulkintais žalumynais. Kepkite įkaitintame aliejuje 4 min. Įpilkite vyno, įberkite druskos, pipirų ir dar 10 min. patroškinkite. Vynas turi išgaruoti.

3. Tešlai sumaišykite miltus su žiupsneliu druskos. Išpilkite miltus ant stalo, centre padarykite įdubą, įmuškite kiaušinį. Pamažu užminkykite tešlą. Susukite ją į plėvelę ir palikite 20 min.

4. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite į plonus lakštus. Ant vieno lakšto su arbatiniu šaukšteliu išdėkite įdarą nedidelėmis dalimis, kad tarp jų būtų tarpai. Užklokite antru lakštu. Su stikline išpjaukite koldūnus.

5. Sudėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį. Išvirę koldūnai turi išplaukti į paviršių. Paskui nukoškite juos kiaurasamčiu ir apliekite padažu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Andrius Tapinas. Laisvas mokytojų laikas – pasityčiokit dar, premjere, jums gerai sekasi (400)

Ilgai galvojau apie tai, ką vakar drėbtelėjo mano valstybės premjeras, o šiandien kaip...

Po Austrijos pastabų sukruto visa Europa: patyliukais pasirašomos sutarties pasekmes jausime ilgai (21)

Vokietija kunkuliuoja. Šįkart dėmesio centre atsidūrė Jungtinių Tautų parengta Pasaulinė...

Mokytojų pavyzdžiu seka ir ugniagesiai: ruošiasi protestui (15)

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga (UGPS) reikalauja kitų metų valstybės biudžete skirti...

„Norfa“ atsitraukia: pirkėjai privertė keisti prekybos tinklo planus (278)

Prieš metus pirmąją parduotuvę be tradicinių kasų atidaręs mažmeninės prekybos tinklas...

Jau visai netrukus visų dirbančiųjų laukia lemtingas apsisprendimas: nuo to priklausys, kokią pensiją gausite (16)

Nuo naujų metų Lietuvoje įsigalios nauja pensijų reforma , kuri jau dabar verčia būsimus...

Erika Vitulskienė pristatė visą „plius dydžio“ kolekciją moterims, žinančioms savo vertę

Lapkričio 17 dieną Panevėžyje įvyks mados mugė, kurioje kartu su kitais žinomais Lietuvos...

Pravieniškių „bachūrai“ sulaukė palaikymo iš Alytaus kalinių: zonose – maišto nuotaikos (134)

Pravieniškių pataisos namų darbuotojų bandymas sutramdyti daugybę metų čia vadovavusius...

Vilniaus planuose – visiška Ukmergės gatvės transformacija (110)

Intensyvi ir dažnai spūsčių kaustoma Ukmergės gatvė Vilniuje keisis neatpažįstamai, ją...

Penkios žiemos kelionių kryptys: čia įmanoma suderinti pramogas ir pasiruošimą šventėms

Į parduotuvių lentynas pamažu atkeliaujančios šventinės dekoracijos pranašauja apie...

„Ryto“ naujokas įstūmė Adomaitį į dviprasmišką situaciją (12)

Šiek tiek komiška, jei vertinsime į pasaulio čempionatą jau iškopusių lietuvių akimis, ir...