Produktai įdarui:

500 gramų bulvių,
1 svogūnas,
1 šaukštas smulkintų rozmarinų,
2 šaukštai sviesto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Produktai padažui:

150 gramų pievagrybių,
150 gramų baravykų,
100 gramų šaldytų daržovių mišinio,
1 stiklinė baltojo sausojo vyno,
1 sauja petražolių,
sviesto,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Produktai tešlai:

300 gramų miltų,
3 kiaušiniai,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su rozmarinu ir kepkite aliejuje, kol pagels. Įberkite pipirų ir druskos. Bulves išvirkite su lupenomis, paskui nulupkite ir sugrūskite. Tada uždenkite indą.

2. Padažui supjaustykite grybus, sumaišykite su daržovėmis ir smulkintais žalumynais. Kepkite įkaitintame aliejuje 4 min. Įpilkite vyno, įberkite druskos, pipirų ir dar 10 min. patroškinkite. Vynas turi išgaruoti.

3. Tešlai sumaišykite miltus su žiupsneliu druskos. Išpilkite miltus ant stalo, centre padarykite įdubą, įmuškite kiaušinį. Pamažu užminkykite tešlą. Susukite ją į plėvelę ir palikite 20 min.

4. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite į plonus lakštus. Ant vieno lakšto su arbatiniu šaukšteliu išdėkite įdarą nedidelėmis dalimis, kad tarp jų būtų tarpai. Užklokite antru lakštu. Su stikline išpjaukite koldūnus.

5. Sudėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį. Išvirę koldūnai turi išplaukti į paviršių. Paskui nukoškite juos kiaurasamčiu ir apliekite padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)