Puikūs karšti apkepai, kurių receptus galite sukurti jūs patys. Svarbiausia - nebijokite improvizuoti. O mes siūlome klasikinį "Musakos" receptą. Šios "Musakos" pagrindą sudaro bulvės. Skanaus!
Klasikinė "Musaka"
Paruošimui: 60 min.
Kepimui: 40 min.
Kaloringumas: 1100 kcal/1 porc.

4 porcijos

2 saldžiosios paprikos ankštys,
4 valg. šaukšt. sviesto,
3 valg. šaukšt. miltų,
400 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
1 svogūnas,
700 g bulvių, virtų su lupenomis,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių,
700 g maltos jautienos,
½ arbat. šaukšt. malto cinamono,
500 g bakalžanų,
2 kiaušiniai,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Saldžiąją papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti 1 valg. šaukšte sviesto. Įpilti 70 ml vandens. Uždengti ir troškinti, 5 min., o paskui pertrinti per sietelį.

2. Bešamelio padažui ištirpinti keptuvėje 3 valg. šaukštus sviesto ir pakepinti juose miltus. Kai gražiai apskrus, po šaukštą pilti pieną ir grietinėlę ir intensyviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai jau supilsite visą pieną, padažą dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 min. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais, citrinos sultimis bei tarkuota žievele.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais. Nulupkite bulves ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Pakaitinkite keptuvėje 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame jautienos faršą su svogūnais. Piure iš saldžiosios paprikos sumaišykite su petražolėmis ir sudėkite į faršą. Pagardinkite druska, pipirais ir cinamonu.

4. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir pakepinkite aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais.

5. Ištepkite riebalais kepimo formą ir. Pirmiausia joje išdėliokite pusę bulvių griežinėlių, pabarstykite jas druska ir pipirais. Užpilkite šiek tiek “Bešamelio” padažo. Paskui išdėliokite baklažanų riekeles ir vėl užpilkite padažo. Ant baklažanų vėl dėkite bulves ir vėl – padažą. Paskutinis sluoksnis – paruošto pakepinto faršo.

6. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su likusiu padažu ir užpilkite ant faršo. Pabarstykite sūriu ir kepkite 40 min. 180° kaščio orkaitėje.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Savaitės orai: bus labai tvanku (7)

Pirmadienio dieną Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Daugelyje pietinių ir rytinių rajonų...

Keturių mažamečių mama kaimu grožisi valydama kaminą (48)

Vaikštome su Daiva Mikelioniene jos šeimos sodyboje Verstaminų kaime. Apžiūrėti visam turtui...

Prakeiksmas yra ne juokai: ar tai tikrovė, ar tik silpnų žmonių baimės? (111)

Kunigas egzorcistas Arnoldas Valkauskas DELFI teigia, kad prakeikti galima tik tuos, kurie yra...

Turime dvi problemas – emigraciją į užsienį ir emigraciją į Vilnių (344)

Pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Rygos įsikūrusio Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje...

Už Atlanto žalgirietis Daviesas – rezultatyvus ir naudingas draugiškame turnyre (7)

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas savaitgalį pradėjo kovas draugiškame...

Ligoninių pertvarka: žmonės bijo, kad susirgę nebeturės kur eiti (52)

Seimui rengiantis spręsti, ką daryti su prezidentės Dalios Grybauskaitės prašymais pataisyti...

Jau po poros metų tokių specialistų paklausa išaugs triskart (16)

Vos už poros metų – 2020-aisiais – Lietuvoje reikės nemažiau kaip 300 informacinių sistemų,...

Po Trumpo ir Putino susitikimo – nedviprasmiškas JAV signalas Rusijai: mes jus stebime (732)

Ar Rusija, JAV prezidento nuomone, yra priešininkė? Tokio klausimo kelis sykius pastaruoju metu...

Gyvybingumu stebinantis interjeras: dizaineriai laužė visus stereotipus (8)

Įsiurbti į pilką didmiesčio kasdienybės rutiną dažnai pasvajojame apie pabėgimą į pavasario...

Į šią šalį verta vykti vien dėl maisto: viskas, ką būtina paragauti Portugalijoje (49)

Portugalijoje praleidau 12 dienų , gyvenau 3 miestuose, pamačiau labai daug, paragavau dar daugiau....