Įpratę sūrio pyragą gaminti su trupintų sausainių pagrindu? Siūlome pabandyti kitaip ir jį kepti.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Tešlai:

250 g miltų,

50 g cukraus,

150 g atšaldyto sviesto,

žiupsnelis druskos,

1 kiaušinis.

Kremui:

1 pakelis vanilinio cukraus,

500 ml pieno,

5 kiaušinių tryniai,

100 cukraus,

75 g krakmolo,

0,5 kg naminio varškės sūrio,

cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį. Atšaldytą sviestą sukapokite mažais gabalėliais ir suberkite kartu į dubenį. Rankas palaikykite po šalto vandens srove ir greitai vėsiomis rankomis suminkykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Pieną ir vanilinį cukrų supilkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 min. Trynius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir gerai išplakite (turi pasidaryti tiršta masė). Ant viršaus prasijojant suberkite krakmolą ir išmaišykite mediniu šaukštu. Atsargiai supilkite pieną su vanile, suberkite tarkuotą varškės sūrį ir vėl viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Gautą masę sukrėskite į puodą ir atsargiai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170°. Ant pabarstytais miltais lentos apskritimo forma iškočiokite trapią tešlą. Iškočiotą tešlos lakštą perkelkite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir atsargiai nupjaukite atsikišusius kraštus. Vanilinį kremą pertrinkite per sietelį ir iškrėskite ant tešlos, tolygiai paskirstydami po visą paviršių. Pyragą kepkite maždaug 45 min. Patiekite atšaldytą, apibarstytą cukraus pudra.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (243)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (14)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (719)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (57)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (105)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (247)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (153)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (24)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...

Jūrmalos rudens grožis per fotomenininko objektyvą (8)

Daug gražių rudens akimirkų šiuo metu galima stebėti didžiausiame Latvijos kurorte Jūrmaloje....