Reikės:

Tešlai:

100 g varškės,
1 kiaušinio,
2 šaukštų sviesto,
150 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Įdarui:

1 didelio poro,
3 kiaušinių,
140 g varškės sūrio,
200 g grietinės,
trupučio sviesto,
maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Varškę ištrinkite su sviestu ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Suvoliokite į rutulį, įvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą valandai.

2. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite apskritimą, didesnį už kepimo formos dugną, kad užtektų ir kraštams suformuoti. Subadykite tešlą šakute, kad kepant nesutrūkinėtų ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.

3. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepinkite svieste.

4. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.

5. Ant tešlos iškrėskite apkepintą porą ir užpilkite kiaušinių plakinį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)