4 porcijos

Produktai:

500 g kiaulienos sprandinės,
1 sauja svogūnų laiškų,
2 – 3 cm imbiero šaknies,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo,
0,5 šaukštelio rudojo cukraus,
sojos padažo, druskos,
sezamų aliejaus,
aliejaus,
virtų ryžių.

Kaip gaminti:

1. Kiaulieną supjaustykite pailgais 3, 1 ir1 cm gabalėliais. Sumaišykite 3 šaukštus sojos padažo su cukrumi ir krakmolu, apliekite juo kiaulieną, išmaišykite. Palikite marinuotis 15 min.

2. Imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, paskui – šiaudeliais, galiausiai dar pasmulkinkite.

3. Susmulkinkite česnaką. Baltą svogūnų laiškų dalį supjaustykite mažais žiedeliais.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio šiaudeliais, juos įpjaukite išilgai.

5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną, kol paskrus, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite kiaulieną į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad nugertų riebalų perteklių.

6. Sausai išvalykite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite imbierą, česnaką ir baltąją svogūnų dalį, ant karštos ugnies maišydami pakepkite 30 s. Suberkite svogūnų laiškus, kiaulieną, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir pamaišydami kepkite 3 min. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite su ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)