4 porcijos
Produktai:
500 g kiaulienos sprandinės,
1 sauja svogūnų laiškų,
2 – 3 cm imbiero šaknies,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo,
0,5 šaukštelio rudojo cukraus,
sojos padažo, druskos,
sezamų aliejaus,
aliejaus,
virtų ryžių.
Kaip gaminti:
1. Kiaulieną supjaustykite pailgais 3, 1 ir1 cm gabalėliais. Sumaišykite 3 šaukštus sojos padažo su cukrumi ir krakmolu, apliekite juo kiaulieną, išmaišykite. Palikite marinuotis 15 min.
2. Imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, paskui – šiaudeliais, galiausiai dar pasmulkinkite.
3. Susmulkinkite česnaką. Baltą svogūnų laiškų dalį supjaustykite mažais žiedeliais.
4. Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio šiaudeliais, juos įpjaukite išilgai.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną, kol paskrus, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite kiaulieną į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad nugertų riebalų perteklių.
6. Sausai išvalykite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite imbierą, česnaką ir baltąją svogūnų dalį, ant karštos ugnies maišydami pakepkite 30 s. Suberkite svogūnų laiškus, kiaulieną, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir pamaišydami kepkite 3 min. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite su ryžiais.
Skanaus!