aA
Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų įgūdžių, tačiau neskubėkite nuleisti rankų.
Kiniška antis
© R.Ničajienės nuotr.

Lietuvių jau pamėgtų kinų virtuvės patiekalų skonio paslaptį įminti prireiks tik šiek tiek laiko, kantrybės ir gardaus padažo.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė dalijasi gomurį lepinančiu kiniškai keptos anties receptu.

Kiniška antis
© R.Ničajienės nuotr.

4 asmenims

2,5 val.

Reikės:

1 anties apie 2 kg

Marinatui:

4 šaukštų medaus
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio

Hoisin padažui:

4 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų riešutų sviesto
1 šaukšto medaus
2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
2 česnakų skiltelių
1 aitriosios paprikos
½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio

Pateikimui:

1 poro
1-2 baltųjų žieminių ridikų

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Antį gerai nuplaukite, nupjaukite jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldykite ant grotelių, jas įstatykite į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrės, jos oda susitrauks. Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpilkite.

Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandoms į orkaitę. Kepdami, karts nuo karto, ją apverskite ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus atsidėkite, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis keps, juostelėmis supjaustykite porą ir žieminius ridikus.
Pagaminkite Hoisin padažą, suplakite jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspauskite česnaką ir sudėkite smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išimkite).

Sumaišykite marinatą anties aptepimui, suplakite visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kiškite vėl 10 minučių, kad apkeptų. Po to ištraukite, apverskite ir ištepkite antrąją jos pusę bei vėl kiškite 10 minučių apkepti. Iškepusią glazūruotą antį sukarpykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais, patiekite su padažu ir daržovėmis.

Kiniška antis
© R.Ničajienės nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Jauna vilniečių šeima koronavirusą parsinešė iš miesto: netyrė kone mėnesį, o po to paaiškėjo – serga abu (66)

Jauna vilniečių šeima „Delfi“ papasakojo apie savo asmeninį susidūrimą su koronavirusu –...

Milžiniškas išlaidas keičia santaupos: prognozuojama, kad lietuviai šiemet sutaupys 32 mln. eurų (27)

Ekonominės situacijos pokyčiai pakoregavo lietuvių išlaidas ir taupymo įpročius, pastebi...

Apžvalgininkė: koronavirusas padidino Putino įtaką ekonomikai, bet ilgainiui gresia sąstingis (47)

Vladimiras Putinas nuosekliai didina Rusijos valstybės įsitraukimą į ekonomiką, kurioje vis...

Klaipėdos rajone neva pagrobta mergina rasta savo namuose: pirminiais duomenimis įvyko konfliktas su sugyventiniu papildyta 06:38 val.  (174)

Klaipėdos rajone naktį buvo ieškomas vaizdo kameromis užfiksuotas automobilis. Buvo pranešta,...

Steven A. Cook

Kaip JAV turėtų užbaigti ypatingus santykius su Izraeliu

Taikos derybos mirė sava mirtimi. Taip pat turėtų pasibaigti ir vieni išskirtiniausių Vašingtono...

Patyręs braškininkas įvardino, ko reikia, kad uogų derlius būtų pasakiškas

Laidoje Delfi Rytas bitininkas ir uogų augintojas Edmundas Šiudeikis papasakojo, ko imtis, kad...

Į opozicijos kritiką reaguojantis Vaičiūnas: siūlomas trišalis susitarimas leidžia įgyvendinti „anti-Astravo“ įstatymą

Vyriausybei siūlomas Baltijos šalių susitarimo projektas dėl prekybos elektra su trečiosiomis...

Vidas Bareikis – apie neeilinį kartu su Indre Stonkuviene leistą karantiną, padėką jai ir ypatingą tatuiruotę, kuriai negaila vietos (57)

Šalyje įvestas karantinas vieniems tapo proga atsikvėpti ir sulėtinti tempą, kitiems – naujų...

Išdarbinimas: atrankų specialistė papasakojo, kas tai yra ir, kodėl naudinga tiek darbdaviui, tiek darbuotojui (2)

Atleidimas iš darbo – nelengvas procesas abiem pusėms. Darbuotojas netenka ne tik stabilaus...

Pasaulyje vaikšto milijonai, kurie nenutuokia, kad patyrė infarktą: įvardijo simptomus

Milijonai žmonių nė nenutuokia, kad buvo patyrę tylųjį miokardo infarktą ir kad rizikuoja...

|Maža didelių žinių kaina