aA
Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų įgūdžių, tačiau neskubėkite nuleisti rankų.
© R.Ničajienės nuotr.

Lietuvių jau pamėgtų kinų virtuvės patiekalų skonio paslaptį įminti prireiks tik šiek tiek laiko, kantrybės ir gardaus padažo.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė dalijasi gomurį lepinančiu kiniškai keptos anties receptu.

Kiniška antis
© R.Ničajienės nuotr.

4 asmenims

2,5 val.

Reikės:

1 anties apie 2 kg

Marinatui:

4 šaukštų medaus
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio

Hoisin padažui:

4 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų riešutų sviesto
1 šaukšto medaus
2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
2 česnakų skiltelių
1 aitriosios paprikos
½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio

Pateikimui:

1 poro
1-2 baltųjų žieminių ridikų

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Antį gerai nuplaukite, nupjaukite jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldykite ant grotelių, jas įstatykite į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrės, jos oda susitrauks. Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpilkite.

Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandoms į orkaitę. Kepdami, karts nuo karto, ją apverskite ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus atsidėkite, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis keps, juostelėmis supjaustykite porą ir žieminius ridikus.
Pagaminkite Hoisin padažą, suplakite jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspauskite česnaką ir sudėkite smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išimkite).

Sumaišykite marinatą anties aptepimui, suplakite visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kiškite vėl 10 minučių, kad apkeptų. Po to ištraukite, apverskite ir ištepkite antrąją jos pusę bei vėl kiškite 10 minučių apkepti. Iškepusią glazūruotą antį sukarpykite arba supjaustykite nedideliais gabalėliais, patiekite su padažu ir daržovėmis.

Kiniška antis
© R.Ničajienės nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Skvernelis: galiu viešai pakartoti kiekvieną žodį, kurį sakiau Vyriausybės pasitarime papildyta (291)

Premjeras Saulius Skvernelis nusprendė paaiškinti skandalingą situaciją, kilusią po jo pasisakymo...

Teismas išteisino krepšinio skandalo veikėjus (31)

Šešerius metus trukusi Panevėžio krepšinio byla baigėsi žymiai ramiau nei prasidėjo. Vilniaus...

Briuselis ruošiasi deryboms su Rusija: nemalonių siurprizų nenori niekas (51)

Europos Komisija ruošiasi dar šiemet pradėti konsultacijas su Rusija dėl Baltijos šalių...

Grybauskaitė pakvietė būti neabejingiems vargstantiesiems: vien valstybės pastangų čia neužtenka (115)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį davė startą 26-ajai „Maisto banko“ akcijai...

Semeška pasirinko: nusprendė nekelti nereikalingų aistrų (4)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų į šias pareigas deleguotas Vilius Semeška...

Šimašius nori vėl tapti meru: pristatė 12 ambicijų Vilniui atnaujinta 13.07 (199)

Pirmadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius pristatė idėjas miestui, kurias politikas siektų...

Bardakas: kas iš tiesų vyksta su Rusijos GRU? (175)

Jei kiekvieną mielą dieną pasaulio žiniasklaidos antraštėse linksniuojama slaptoji agentūra,...

Tokį antausį namie „Žalgiris“ paskutinį kartą buvo gavęs prieš 12 metų: baudė Delininkaitis ir Javtokas (37)

„Betsafe-LKL“ čempionų titulą ginantys žalgiriečiai po pralaimėjimo Eurolygos starte pirmą...

Ar supjaustytas menininko Banksy darbas tebuvo performanso dalis? Įtikinamoje teorijoje pateikiamos naujos detalės

Maištingasis Banksy darbais, kuriuose kritikuoja valdžią ir visuomenę, žinomas visame...

„Investuok Lietuvoje“ pristato naują Lietuvos reklaminį klipą (6)

Šį pirmadienį agentūra „Investuok Lietuvoje“ pristatė pasauliui naują vaizdo klipą,...