10 porcijų reikės:

1 kg vištienos krūtinėlių filė (arba mažųjų filė)
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
žiupsnelio krapų
3 skiltelių česnako
2 kiaušinių
pagal skonį juodųjų maltų pipirų
pagal skonį druskos
2 šaukštų miltų
8 šaukštų maltų džiūvėsėlių
500 ml aliejaus

Vištienos filė smulkiai sukapokite arba susmulkinkite smulkintuvu.

Krapus susmulkinkite, česnako skilteles išspauskite. Sumaišykite krapus ir česnakus su druska.

Sviestą supjaustykite gabaliukais (maždaug 10 vienetų).

Sūrį padalinkite taip pat į 10 gabaliukų.

Vištieną padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite paplotėlį, ant jo uždėkite gabalėlį sviesto, gabaliuką sūrio ir šiek tiek česnakų bei krapų masės. Tada suformuokite kotletą.

Miltus ir džiūvėsėlius sumaišykite su pipirais ir druska. Apvoliokite kotletus plaktame kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose ir bent pusvalandžiui padėkite į šaldymo kamerą. Kotletus galite ir užšaldyti, tuomet turėsite kitam kartui.

Aukštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš kiekvienos pusės kepkite kotletus po 1 – 2 minutes, paskui sumažinkite liepsną ir pakepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės.

Sudėkite kotletus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)