Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!
© Shutterstock nuotr.

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Įsikarščiavęs mostelėjo: policijai iškvietė policiją (37)

Ūkininkas Valdas Morkus iškvietė policiją patiems policininkams. Už tai policijos pareigūnai...

Sėkmės istorija: mergina atsitiesė po traumuojančių patirčių (19)

Kiekvienas mūsų gyvenime susiduriame su traumuojančiomis patirtimis – niekam nepavyksta to...

Kodėl Palangos oro uostui reikia Kalėdų Senelio (2)

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų surengtame Turizmo komiteto posėdyje ypač daug...

L. Linkevičius palieka partiją (1176)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį pranešė norintis likti užsienio...

Nedeklaravusių gyvenamosios vietos laukia problemos (119)

Po nau­jų­jų me­tų gy­ve­na­mo­sios vie­tos ne­bus ga­li­ma de­kla­ruo­ti prie...

Ilgiausi pasaulio skrydžiai: tenka skristi ir daugiau nei pusę paros

Dėl nesustabdomos technologijų pažangos orlaiviai tampa vis tobulesni, tad nekeista, kad ir kurą...

Sveikosios čija sėklos turi ir šalutinį poveikį – kai kuriems net mirtiną (2)

Ispaninio šalavijo sėklos, liaudyje dar vadinamos „ čija “ (angl. chia), yra ypač maistingas...

Kaip išsaugoti rūsyje daržoves iki pat pavasario

Gera pradžia – pusė darbo. Ši patarlė tinka darbštiesiems daržininkams, užauginusiems gausų...

Pasaulio vietos, kurios neslepia priešiškumo turistams (2)

Kaip keliautojai mes mėgstame manyti, kad visas pasaulis yra mums po kojomis, kad yra daugybė...

Lietuvos grybavimo čempionate – kalnai baravykų ir abejonės grybautojų sąžiningumu (24)

Šeštadieninį Varėnos rajone surengta Grybų šventė ir jau 15-asis Lietuvos grybavimo...