aA
Aurimo Alionio receptas. Dėkojame autoriui!
© Shutterstock nuotr.

Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g grie­ti­nės (30 proc. rie­bu­mo),
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g mė­sos (ge­riau­siai tin­ka spran­di­nė; mė­są rei­kia ka­po­ti, bet ga­li­ma ir mal­ti),
2–3 vi­du­ti­nio dy­džio svo­gū­nų,
0,5 l sul­ti­nio,
mėgs­ta­mų prie­sko­nių (drus­ka, pi­pi­rai, mal­ti lau­rų la­pe­liai).

Teš­la. Į mil­tus su­pjaus­to­me ar­ba su­tar­kuo­ja­me svies­tą ir be­ria­me drus­ką, vis­ką ge­rai iš­tri­na­me tarp pirš­tų (kol iš­eis ru­pi teš­la kaip ma­nų kruo­pos), ta­da de­da­me grie­ti­nę, mu­ša­me kiau­ši­nius ir už­min­ko­me teš­lą. Ją 1 val. de­da­me į šal­dy­tu­vą pail­sė­ti.

Įda­ras. Tu­ri­mą mė­są smul­kiai su­si­ka­po­ja­me ar­ba su­si­ma­la­me, be­ria­me drus­kos, pi­pi­rų, mal­tų lau­rų la­pe­lių (Au­ri­mas prie­sko­nių sei­kė­ja iš akies, nes kiek­vie­no sko­nis skir­tin­gas), su­smul­ki­na­me svo­gū­nus (anks­čiau ap­kep­da­vo, bet da­bar ne, nes ge­res­nį sko­nį su­tei­kia ža­li), pi­la­me sul­ti­nį. Pa­ruoš­tą įda­rą ge­rai iš­min­ko­me ir lei­džia­me šiek tiek pa­si­ma­ri­nuo­ti, kad su­si­ger­tų prie­sko­niai (apie 30 min.).

Ima­me teš­lą ir pjaus­to­me į ly­gius ga­ba­lė­lius (iš­ei­na apie 30 ki­bi­nų). Kiek­vie­ną ga­ba­lė­lį iš­ko­čio­ja­me, de­da­me šaukš­tą įda­ro, lanks­to­me ir ri­kiuo­ja­me ke­pi­mo skar­do­je. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus ap­te­pa­me kiau­ši­nio pla­ki­niu (1 kiau­ši­nis + 1 valg. šaukš­tas pie­no) ir šau­na­me į įkai­tin­tą or­kai­tę, ke­pa­me 175 laips­nių karš­ty­je 30 min.

P. S. Įda­ras ga­li bū­ti įvai­rus: viš­tie­nos, gry­bų, dar­žo­vių, varš­kės, sū­rio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nesumeluotas emigracijos veidas, apie kurį drįsta prabilti ne kiekvienas lietuvis: buvome tikri vergai (20)

Dunganone sutiktas lietuvis Romualdas pasakoja, kad pirkdamas lėktuvo bilietus už skolintus pinigus...

Žinomos įmonės darbuotojai atsitrenkė į sistemą: bandė atgauti skolas, o atsidūrė spąstuose (22)

Optikos salonus valdančios įmonės darbuotojai bandydami atgauti iš darbdavio susidariusias...

Leonidas Beršidskis. JAV klesti meritokratija ir tai nėra teisinga (6)

Didžioji dalis dabartinių diskusijų apie turto paveldėjimą Vakarų šalyse kyla iš...

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (805)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Devintame Dakaro greičio ruože lietuvių viltys nesudužo – išsaugotos rekordinės pozicijos atnaujinta 00.57 val. (446)

Tokios dienos, koks buvo devintasis Dakaro ralio etapas, nesitikėjo, matyt, niekas. Jeigu...

Pirmas Karolinos Meschino interviu po skandalo: apie tėvų reakciją į nutekintus jos intymius įrašus ir prasidėjusią paranoją (38)

Socialinių tinklų garsenybės Karolinos Meschino vardas pastaruoju metu žiniasklaidoje buvo...

Sąrašas įpročių, kuriuos išsiugdę visada turėsite tvarkingus namus

Maži tvarkymosi įpročiai tikrai padeda namus išlaikyti visada švarius. Iš švaros gimsta švara,...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (219)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Orai: permainos nesibaigia (2)

Šiandien, ketvirtadienį, Lietuvos orus lems aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį praslinkęs šiltasis...

Theresa May atlaikė nepasitikėjimo balsavimą, tačiau parlamentas toliau aklavietėje atnaujinta 21.18 (140)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsavo dėl pasitikėjimo...