aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Alionai G. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.
Keptuvėje keptas purus obuolių pyragas
Keptuvėje keptas purus obuolių pyragas
© Skaitytojos nuotr.

Reikės:

Kiaušiniai – 2 vnt.
Obuoliai – 2 vnt.
Pienas – 130 ml
Cukrus – 100 gramų
Kvietiniai miltai – 100 gramų
Sviestas – 80 gramų
Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
Cukrus – 1 arb. šaukštelis
Cinamonas – 1 arb. šaukštelis
Druska – 1 žiupsnelis

Apibarstymui: 2 arb. šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo būdas:

1. Obuolius supjaustyti kubeliais. Tuomet į obuolius įdėti 1 arb. š. cukraus, įberti cinamono.

2. Atskirame inde kiaušinius išplakti su 100 g. cukraus, druska. Supilti pieną, suberti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.

3. Keptuvėje ištirpinti 80 g. sviesto, supilti į paruoštą tešlą bei palikti 2 v. š. sviesto keptuvėje.

4. Į keptuvę suberti pjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu, kepti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.

5. Sumažinti ugnį iki pačios mažiausios ir supilti tešlą, uždengti ir kepti apie 10–15 minučių.

6. Po 10–15 minučių kepimo pyragą apversti ir kepti dar 5 minutes.

7. Iškepusį pyragą atsargiai perkelti į lėkštę, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. Kad būtų lengviau pyragą apversti, uždėti ant keptuvės viršaus didelę lėkštę ir apversti į ją, tada ant pyrago uždėti kitą didelę lėkštę ir vėl apversti, o tada uždėti keptuvę ir versti į ją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kęsto Komskio verslas žlunga nesumokėjęs našlaičiams

Vilnietė Simona Kibirkštytė viena augina du mažus vaikus. Be tėvo juos paliko tragiška avarija,...

Pirkėjams rūpi ne tik kaina: už skandalus įmonės sumoka kritusiais pardavimo rodikliais (50)

Lietuviai skaito produktų etiketes, o specialūs produktų žymėjimai, tokie kaip „ekologiška“...

Gyvai / Specialisto patarimai perkantiems automobilius ir pokalbis apie Užgavėnes „Delfi rytas“

„Žiema, žiema, bėk iš kiemo“, – taip šiandien turėtume šūkauti, užsikąsdami ir...

Nuramino dėl Vilniuje įtarto koronaviruso atvejo: visi mėginiai neigiami (142)

Dėl koronaviruso tirto iš šiaurės Italijos grįžusio vyro mėginiai buvo neigiami, patvirtino...

Italija ištikta šoko, pirminio koronaviruso šaltinio nustatyti nepavyksta šalį krečia ir politikų rietenos (58)

Europoje kilusios koronaviruso bangos paliestoje Italijoje tolydžio plinta panika. Šalies...

Mirė Sausio 13-osios byloje kaltu pripažintas buvęs sovietų gynybos ministras (141)

Maskvoje mirė buvęs Sovietų Sąjungos gynybos ministras Dmitrijus Jazovas , pranešė Rusijos...

Koronavirusui skverbiantis į Europą, prognozuojamos pasekmės: Lietuvos ekonomikai tai atsilieps (40)

Lietuvos ekonomikai Kinijoje ir Šiaurės Italijoje siaučiančio koronaviruso pasekmės bus...

Ant suolo lemiamu metu paliktas Motiejūnas: Kinijoje gynybos principai kitokie (21)

Donato Motiejūno sugrįžimas į Lietuvos rinktinę nebuvo rožėmis klotas. Pasitelkęs savo...

The Economist

Vėl paverskime Europą nuobodžia! (1)

ES ginčijasi dėl smulkmenų ir džiaugiasi grįžusiu nuobodžiu stabilumu.

Bankai nespėja dalyti paskolų, tačiau NT analitikas ragina pradėti galvoti logiškai (68)

Ekonomistai jau kelerius metus viešojoje erdvėje kalba, kad gyvenimas Lietuvoje gerėja. Vienas iš...

|Maža didelių žinių kaina