Reikės:

Kiaušiniai – 2 vnt.
Obuoliai – 2 vnt.
Pienas – 130 ml
Cukrus – 100 gramų
Kvietiniai miltai – 100 gramų
Sviestas – 80 gramų
Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
Cukrus – 1 arb. šaukštelis
Cinamonas – 1 arb. šaukštelis
Druska – 1 žiupsnelis

Apibarstymui: 2 arb. šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo būdas:

1. Obuolius supjaustyti kubeliais. Tuomet į obuolius įdėti 1 arb. š. cukraus, įberti cinamono.

2. Atskirame inde kiaušinius išplakti su 100 g. cukraus, druska. Supilti pieną, suberti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.

3. Keptuvėje ištirpinti 80 g. sviesto, supilti į paruoštą tešlą bei palikti 2 v. š. sviesto keptuvėje.

4. Į keptuvę suberti pjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu, kepti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.

5. Sumažinti ugnį iki pačios mažiausios ir supilti tešlą, uždengti ir kepti apie 10–15 minučių.

6. Po 10–15 minučių kepimo pyragą apversti ir kepti dar 5 minutes.

7. Iškepusį pyragą atsargiai perkelti į lėkštę, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. Kad būtų lengviau pyragą apversti, uždėti ant keptuvės viršaus didelę lėkštę ir apversti į ją, tada ant pyrago uždėti kitą didelę lėkštę ir vėl apversti, o tada uždėti keptuvę ir versti į ją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)