aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Alionai G. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.
Keptuvėje keptas purus obuolių pyragas
© Skaitytojos nuotr.

Reikės:

Kiaušiniai – 2 vnt.
Obuoliai – 2 vnt.
Pienas – 130 ml
Cukrus – 100 gramų
Kvietiniai miltai – 100 gramų
Sviestas – 80 gramų
Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
Cukrus – 1 arb. šaukštelis
Cinamonas – 1 arb. šaukštelis
Druska – 1 žiupsnelis

Apibarstymui: 2 arb. šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo būdas:

1. Obuolius supjaustyti kubeliais. Tuomet į obuolius įdėti 1 arb. š. cukraus, įberti cinamono.

2. Atskirame inde kiaušinius išplakti su 100 g. cukraus, druska. Supilti pieną, suberti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.

3. Keptuvėje ištirpinti 80 g. sviesto, supilti į paruoštą tešlą bei palikti 2 v. š. sviesto keptuvėje.

4. Į keptuvę suberti pjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu, kepti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.

5. Sumažinti ugnį iki pačios mažiausios ir supilti tešlą, uždengti ir kepti apie 10–15 minučių.

6. Po 10–15 minučių kepimo pyragą apversti ir kepti dar 5 minutes.

7. Iškepusį pyragą atsargiai perkelti į lėkštę, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. Kad būtų lengviau pyragą apversti, uždėti ant keptuvės viršaus didelę lėkštę ir apversti į ją, tada ant pyrago uždėti kitą didelę lėkštę ir vėl apversti, o tada uždėti keptuvę ir versti į ją.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Audringas savaitgalis Kijeve: vietos, dėl kurių čia keliauja tūkstančiai lietuvių (108)

Tūkstančiai lietuvių keliaują į Ukrainos sostinę ieškodami ten pigių pramogų, restoranų ir...

Kitokios šventės: Kūčių į restoraną su visa šeima, tradiciniai patiekalai – išsinešimui (47)

Dvylikos patiekalų vakarienė – iššūkis net ir patyrusiam šeimininkui. Šio Kalėdų...

Klausiamas dėl pažymų Skvernelis įkando Grybauskaitei, konservatoriams ir prisiminė dešimtmečio įvykius (845)

Klausiamas dėl mįslingo kreipimosi į specialiąsias tarnybas ir pareiškimų apie galimą Kremliaus...

Dovanų kortelės: nuo „McDonalds“ pinigų iki universalių elektroninių

Dovanų kortelių pasaulinė rinka siekia šimtus milijardų eurų ir kasmet paauga po beveik 16 proc....

Tėvas feisbuke šaukiasi pagalbos: paviešino 5-metės dukros prisipažinimą, kad ją muša patėvis (72)

Feisbuke tėvas paviešino įrašą, kuriame jo penkiametė dukra pasakoja, kad prieš ją smurtauja...

Evelina Anusauskaitė-Young: man sakė, kad su tokia figūra niekada nebūsiu popmuzikos atlikėja (67)

Lietuvą Evelina Anusauskaitė-Young paliko prieš penkerius metus, tačiau susidomėjimas ja, regis,...

Močiutės receptas: parodė, kaip pasigaminti pačius skaniausius žemaičių blynus video receptas (17)

Kas geriau moka pagaminti žemaičių blynus nei tikra žemaitė močiutė ? Jei paklausysite jos,...

Unikauskas apie vėžį: kas jį sukelia, o kas tėra mitai (42)

Užsikrėtus žmogaus papilomos virusu , padidėja rizika susirgti vėžiu, LRT TELEVIZIJOS laidoje...

Turtingiausias Indijos vyras dukros vestuvėms paklojo 100 milijonų, sukvietė pasaulio žvaigždes ir tai dar ne viskas (40)

Verslininkas Mukeshas Ambanis (61 m.), kurio turtas vertinamas apie 41,5 mlrd. dolerių, išpuošė...