2 porcijoms jums reikės:
· 4 horizontaliai perpjautų pomidorų
· Ketvirtadalio stiklinės tarkuoto parmezano (puikiai tiks ir lietuviški jo analogai)
· 1 arbatinio šaukštelio smulkiai pjaustyto raudonėlio
· Žiupsnelio druskos
· Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
· 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2) Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau (horizontaliai). Puseles išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.
3) Kiekvieną puselę gausiai pabarstykite tarkuotu parmezanu, raudonėliu, druska nei pipirais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite, kol pomidorai suminkštės – maždaug 15 minučių.
Skanaus!