Jei mėgstate valgyti aštriai, prieš pat kepant įtrinkite vištienos šlauneles kapotais česnakais. Prie porų puikiai derės morkos, todėl prie šio patiekalo garnyrui galite patiekti ir troškintas padaže arba gamintas garuose morkas arba šviežių morkų salotas.
Vištų šlaunelės
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms reikės:

4 vištienos šlaunelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintos paprikos miltelių,
2 poro stiebų,
1 valg. šaukšt.sviesto,
125 ml baltojo vyno,
125 ml vištienos sultinio,
4 petražolės šakelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintos paprikos milteliais. Kepimo indą sutepkite riebalais, dėkite į jį šlauneles ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35 minutes.

Poro stiebus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame lengvai pakepinkite poro žiedelius. Supilkite baltąjį vyną, vištienos sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir penkias minutes virinkite ant silpnos ugnies. Po to nuo keptuvės dangtį nukelkite, padažą truputėlį pagarinkite, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Petražolių šakeles nuplaukite ir nusausinkite. Lapelius nuskabykite nuo stiebelių ir smulkiai sukapokite. Iškepusias vištienos šlauneles išdėkite į lėkštes, apliekite porų padažu ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: atkeliauja lietus, griaustinis ir vėsa (7)

Antroje savaitės pusėje pagaliau sulauksime lietaus. Ketvirtadienį šalį dar spės užlieti 30...

Planą „B“ be Jasikevičiaus turintis Motiejūnas įvertino išvykstančius: važiuoja, kur uždirbs daugiau (19)

Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas tik iš žiniasklaidos sužinojo,...

Psichologė įvardijo, kas lemia jūsų mitybą: kodėl sunku keisti įpročius ir juos išlaikyti? (28)

Ar kada nors susimąstėte, kas lemia mūsų maisto pasirinkimus? Psichologai teigia, jog kiekvieną...

Pergalė prieš kazino: lošimų bendrovė privalės grąžinti vyrui 6,5 tūkst. praloštų eurų (62)

Teisminis ginčas Klaipėdos miesto teisme išnagrinėtas priklausomybę įrodžiusio vyro naudai....

Vėlų vakarą sostinėje, prie policijos būstinės, į stovintį pareigūno automobilį rėžėsi motociklas (5)

Vėlų trečiadienio vakarą, apie 23.15 val., Vilniaus pakraštyje esančioje Visorių g....

Veryga brandina planą: palies pamėgusius privačias ligonines (370)

Sveikatos apsaugos ministerija sukūrė planą, kaip valstybės finansus ligoninėms susieti su...

Ironiška Kurtinaičio „padėka“ klubo vadovybei: tikrai padarėte viską, kad būtų lengviau (20)

Rimas Kurtinaitis LKL sezono apdovanojimų vakare nestoko geros nuotaikos, spėjo prasilenkdamas...

Islandijoje svajonių darbą susiradęs lietuvis negali atsidžiaugti (53)

Antrus metus iš eilės gidu pietryčių Islandijoje dirbantis Žilvinas Žebrauskas negali...

Užkalnis. Vilnius nebetinka būti sostine. Perkelkime ją į Kauną (598)

Daug metų didžiavausi ir gyriausi, kad, gimęs Kaune, esu vilnietis. Džiaugiausi, kad po 16 metų...

Pirkėjas „Maximoje“ užfiksavo koktų vaizdą – dar labiau papiktino darbuotojos reakcija (158)

Esu nuolatinis parduotuvių tinklo „Maxima“ pirkėjas, tačiau tai, ką pamačiau ir teko patirti...