aA
Švelniai karstelėjantis peletrūnas patiekalui suteiks savito skonio.
Jautiena
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

3 šakelių peletrūno,
100 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio neaštrių garstyčių,
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
100 ml daržovių sultinio,
4 jautienos pjausnių ( po 180 g),
2 valg. šaukštų lydyto sviesto.

Pagaminkite padažą. Peletrūno šakeles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Grietinę pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų, pagardinkite garstyčiomis, suberkite peletrūną ir lengvai paplakite.

Žaliuosius žirnelius aštuonias minutes virkite daržovių sultinyje ant silpnos ugnies, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.

Jautienos pjausnius nuplaukite ir apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą ir kepkite jame jautienos pjausnius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Žaliuosius žirnelius su keliais šaukštais sultinio išdėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite jautienos kepsnius ir apliekite grietinės padažu. Garnyrui galite patiekti virtas bulves.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Turistus viliojantis miestas pasitinka griežtomis taisyklėmis ir „sausuoju“ įstatymu (20)

Prakalbus apie Jungtinius Arabų Emyratus dažniausiai iš karto pagalvojama apie Dubajų. Tačiau...

Psichozė, neįgalumas ar net mirtis: populiarėjančių naujų narkotikų poveikis gąsdina patyrusius Lietuvos medikus (54)

Kai kalbame apie naująsias psichoaktyviasias medžiagas, galime pasakyti, kad tai yra terra...

Trumpas užsimojo prieš dar vieną sutartį: šį kartą gali nukentėti ir Lietuva (216)

Į lėktuvą sulipa kelių šalių ginkluotės inspektoriai, orlaivis pakyla ir skrenda virš šalies...

Julijai anytos išmokytas užsiėmimas virto sėkmingu verslu: klientai nepagaili atvažiuoti ir keliasdešimt kilometrų (30)

Prieš keletą metų per motinystės atostogas iš savo anytos išmokusi gaminti sūrius, Julija...

Arūnas Valinskas turi genialų klausimą tėčiams, kurie mano, kad vaikų auginimo atsakomybė skirta tik moterims (7)

Seime dirbantis Arūnas Valinskas jaunesnysis ir jo mylimoji, burnos higienistė Viktorija...

Smurtą arenoje pasmerkęs Adomaitis: tai blogiausios sezono rungtynės (81)

LKL lyderių akistatoje intriga laikėsi tik pirmą ketvirtį: Vilniaus „Rytas“ (5/1) namuose...

Deimantė Kazėnaitė: savo neturėjimas yra blogiausia, kas gali nutikti žmogui (20)

Žinoma vizažistė ir populiari nuomonės formuotoja Deimantė Kazėnaitė nuolat žavi tobulais...

Panevėžys prieš 400 metų: legendos apie vilku paverstą seniūno sūnų ir krikščionybei besipriešinantys vietiniai (16)

Tarpukaryje rytų Lietuvos sostine tituluoto miesto gyvenimas tekėjo vėžio žingsniu. Manoma, kad...

Okinavos ilgaamžių paslaptis – kitokia mityba (3)

Įvairių šalių gyventojai nuo seno ieško jaunystės eliksyro, o neseniai buvo susidomėta...