4x125 g išvalytos silkės filė.

Įdarui:

75 g sviesto,
1 mažas smulkintas svogūnas,
1 skiltelė spausto česnako,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
1 šaukštas smulkintų krapų,
2 kietai virti smulkiai supjaustyti kiaušiniai,
½ tarkuotos citrinos žievelės,
50 g maltų džiūvėsėlių,
druska ir pipirai.

Padažui:

25 g sviesto,
25 g miltų,
300 ml pieno,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštelis garstyčių,
1 šaukštas smulkintų petražolių.

Papuošimui:

4 citrinos skiltelės,
4 petražolių šakeles.

1.Paruoškite įdarą: keptuvėje išlydykite sviestą ir ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Nuo kepimo likusiu sviestu patepkite kepimo indą ir kepimo popierių.

2. Svogūnus ir česnakus sumaišykite su likusiais ingredientais, pagardinkite druska ir pipirais. Šia mase įdarykite silkes, paspauskite kraštelius, kad neišbėgtų. Sudėkite ant kepimo popieriaus, uždenkite folija ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.

3. Kol silkė kepa, paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, po tuputį supilkite pieną. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies 5 min, kol padažas sutirštės. Įmaišykite citrinos sultis, garstyčias ir petražoles, pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją