Ingredientai:

1 antis
3 kriaušės
3 obuoliai
Arbatinis šaukštelis maltų muskato riešutų
Arbatinis šaukštelis cinamono
Arbatinis šaukštelis kardamono
Arbatinis šaukštelis maltų 5 rūšių pipirų
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g spanguolių

Paruošimas:

Visus prieskonius sumaišykite. Ištepkite jais antį ir palikite per naktį marinuoti. Kitą dieną įdėkite antį į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių. Tada temperatūrą sumažinkite iki 120 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

Obuolius ir kriaušes perpjaukite per pusę bei išimkite sėklas. Pamerkite vaisius į cukrų ir pakepkite ant keptuvės, kol įgis šviesiai rudą spalvą.

Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite vaisius į orkaitę su antimi. Iškeptą antį patiekite su keptais obuoliais ir kriaušėmis bei papuoškite spanguolėmis.