aA
Jei neturite laiko, galite naudoti konservuotus avinžirnius ir jų nekepinti bei nenaudoti poro. Tiesiog paskaninkite jogurtą česnaku ir citrinos žievele. Kepintų avinžirnių salotas galite pagardinti skrudintais migdolais. Jie suteiks saldumo, traškumo ir paskrudusių riešutų skonio.
Avinžirnių salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijos

1 šaukštas sviesto arba alyvuogių aliejaus,
2 stiklinės virtų avinžirnių (gerai nusausintų),
1 stiklinė supjaustyto poro,
1 skiltelė spausto česnako,
1 citrinos žievelė,
1/3 stiklinės tiršto natūralaus jogurto,
1 ½ šaukštelio kario miltelių,
¼ šaukštelio druskos,
1 - 2 šaukštai šilto vandens,
½ stiklinės smulkintos šviežios kalendros,
½ stiklinės smulkinto mėlynojo svogūno.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberkite avinžirnius. Vis pamaišydami kepinkite ant didelės ugnies, kol pagels. Suberkite porą, kaitinkite, kol jis švelniai parus (7-10 min). Paskutinę minutę suberkite česnaką ir citrinos žievelę. Nukelkite nuo ugnies.

Kol avinžirniai vės, pasigaminkite jogurto padažą. Mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, kario miltelius ir druską. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite vandens.

Prieš patiekdamos sumaišykite avinžirnius su kalendra ir mėlynuoju svogūnu (po mažą žiupsnelį atsidėkite papuošimui). Sumaišykite su jogurtu (iš karto nesupilkite viso, galbūt jums užteks pusės kiekio ar kiek daugiau). Patiekite apibarstę likusia kalendra ir svogūnu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„Norfa“ atsitraukia: pirkėjai privertė keisti prekybos tinklo planus (18)

Prieš metus pirmąją parduotuvę be tradicinių kasų atidaręs mažmeninės prekybos tinklas...

Naujausiuose reitinguose – didėjanti praraja tarp lyderių (645)

Spalį smuko visuomenės palaikymas didžiausiai valdančiajai „valstiečių“ partijai, tačiau...

Nausėda: Lietuvos rezervai krizei amortizuoti nėra pakankami (39)

Seime prabilus apie artėjančią krizę skubama pabrėžti, kad ji nebūtų tokia, kaip 1998 metais...

Formalumus tvarkysiančios rinktinės sąraše – du „žali“ naujokai, penki „Ryto“ atstovai (4)

Lietuva jau turi kišenėje kelialapį į kitų metų pasaulio krepšinio pirmenybes, bet rinktinės...

Atskleidė schemą, kaip laimimi viešieji pirkimai ligoninėse: nustatė įdomią tendenciją (16)

STT analitinės antikorupcinės žvalgybos pareigūnai atliko tyrimą, kuriuo nustatė atvejus, kai...

Pietų pertrauka vietoje, kokios iki šiol nebuvo: nenorėjau iš čia išeiti iki paskutinės minutės

Manęs labai dažnai paklausia, kokia gi ta mano mėgstamiausia pietų vieta Vilniuje. Ilgą laiką...

Starkevičius: į Lietuvą grįžta baudžiava – žemė atimama, bet savininkas paliekamas ją dirbti (240)

Kazimieras Starkevičius , buvęs žemės ūkio ministras, ūkininkas, dabar Seimo narys ir...

Apokaliptinės užuominos: Maskva turi planų prie pat JAV sienų? (277)

Panašu, kad Vladimiras Putinas ketina atkurti sovietmečio laikų radioelektroninės žvalgybos...

Juozas Statkevičius: jei pradėčiau kalbėti, veikiausiai vėl likčiau atpirkimo ožiu (39)

„Apmaudu, kad tiek kelių pramyniau, iš esmės koja atidariau Paryžiaus duris, tačiau niekas tuo...

Pokalbių šou „Kitokie pasikalbėjimai“ tiesioginės transliacijos nuo šiol – tik per DELFI TV (3)

Populiariojo gyvų pokalbių šou „ Kitokie pasikalbėjimai “ tiesioginės transliacijos kraustosi...