Pasigaminsite 6 porcijas

Jums reikės:

Kepenėlių blynams:

· 500 gramų kepenų (vištos, jaučio)
· 3 kiaušinių
· 3 valgomųjų šaukštų miltų
· 70 mililitrų pieno
· Pagal skonį – druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių

Pertepimui reikės:

· Kelių šaukštų majonezo
· 3-4 didelių morkų
· 1 didelio svogūno

Gaminimas:

1) Kepenėles gerai nuplaukite ir supjaustykite.

2) Į kepenų masę įmuškite tris kiaušinius, įdėkite tris šaukštus miltų, įliekite 70 mililitrų pieno – viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

3) Įkaitinkite nepridegančią keptuvę, įliekite šiek tiek aliejaus. Iškepkite didelių (keptuvės skersmens) kepenų blynų. Jeigu masė per skysta, įdėkite dar šiek tiek miltų. Priklausomai nuo keptuvės dydžio, pyragui turėtų pakakti septynių didelių blynų.

4) Kai visi blynai iškeps, trumpam juos padėkite į šalį. Keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, apkepkite, kol pagels.

Burokine tarka susmulkinkite nuskustas morkas. Jas taip pat sudėkite į keptuvę ir kelias minutes patroškinkite – morkos neturėtų prarasti traškumo, pagardinkite keliais šaukštais majonezo ir viską gerai išmaišykite. Štai ir pyrago įdaras.

5) Kepenų blynus pertepkite pasigaminta mase. Pertepimui puikiai tinka ir majonezo, sūrio bei žalumynų kremas. Taip pat pomidorai, alyvuogės. Drąsiai eksperimentuokite.

Skanaus!