Visa laimė, kad šiais laikais yra visažinis internetas, ir galima rasti, kiek arbatinių šaukštelių yra šaukšte arba kiek minučių reikia virti kiaušinį, kad jis būtų kietai virtas – juk neįmanoma prisiminti visko. Huffingtonpost.com pateikia kelias pagrindines taisykles, kurios visada turi būti po ranka gaminant profesionaliai ar mėgėjiškai.

Kaip virti kiaušinį.

Kietai virti kiaušiniai.
1) Sudėkite nevirtus kiaušinius į gilų prikaistuvį ir užpilkite šaltu vandeniu.
2) Tegul vanduo užverda.
3) Išjunkite viryklę, uždenkite prikaistuvį.
4) Palikite kiaušinius prikaistuvyje 13 minučių.

Kaip išvirti minkštai virtus kiaušinius

1) Į gilų prikaistuvį įpilkite vandens (pusę prikaistuvio) ir užvirkite, kol vanduo ims burbuliuoti.
2) Kiaurasamčiu atsargiai įdėkite kiaušinius į verdantį vandenį.
3) Išjunkite viryklę ir uždenkite prikaistuvį.
4) Palikite kiaušinius vandenyje šešioms minutėms.

Kiek arbatinių šaukštelių yra valgomajame šaukšte.

Viename valgomajame šaukšte yra trys arbatiniai šaukšteliai.

Guminė ir metalinė mentelė

Guminė mentelė naudojama:
- jei gaminate maistą induose su nelimpančia danga, emale dengtame prikaistuvyje ar ketaus keptuvėje – ji nebraižo paviršiaus;
- ji lankstesnė, todėl tinka, kai gaminate minkštesnius dalykus, pavyzdžiui, žuvį;
- būtent dėl savo lankstumo ji itin pasitarnauja, kai nuo indo reikia švariai nugrandyti kremo ar tešlos likučius.

Kada naudoti metalinę mentelę
- kieta metalinė mentelė puikiai tinka išimti sausainius iš orkaitės arba pakelti sunkius mėsos gabalus;
- ja taip pat labai patogu grandyti puodą, kuriame kepė daržovės ar kitus prilipusius maisto likučius;

Kaip tvarkingai aptepti tortą glajumi

1. Visų pirma torto viršų aptepkite nedideliu glajaus kiekiu, kad priliptų trupiniai, galintys sugadinti visą darbą. Tada 15-ai minučių įdėkite tortą į šaldiklį.

2. Mentele išlyginkite likusį glajų. Patogiausia naudoti besisukančią tortinę, kad galima būtų tolygiai paskirstyti glajų arba jį užtepti tvarkinga spirale. Šalia turėkite stiklinę vandens nuplauti mentelei.

Kurie vynai yra „balti sausieji“

Sausojo balto vyno rūšys, tinkančios maisto gaminimui
- Geriausias pasirinkimas yra kokybiškas „American Sauvignon Blanc“;
- O jei maistas gaminamas su ryškiais ir aštriais prieskoniais, labiausiai tiks „aromatizuotas baltas vynas“, toks kaip „Gewurztraminer“, „Riesling“ ir „Viognier“.

Kaip apskrudinti kepsnį, kad namuose būtų kuo mažiau dūmų

- Viryklė turi būti vidutinio karštumo, leiskite mėsai keturias-penkias minutes pasitroškinti ant vidutinio karštumo liepsnos ar kaitvietės;
- naudokite aliejų, kuris nelabai greit dega, nes dažnai daug dūmų kyla ne nuo mėsos, bet nuo degančio aliejaus. Vietoj alyvuogių aliejaus labiau tinka vynuogių kauliukų aliejus, tik nepilkite jo per daug. Pakaks juo tik šiek tiek ištepti keptuvės dugną.

Kiek šaukštelių kavos berti į kavinuką ir kiek pilti vandens

Apie 60-70 g kavos litrui vandens (masės koeficientas būtų nuo 1:16 iki 1:14 )

Kaip išvengti dvoko gaminant žuvį.

Kaip gaminti lašišą, kad nedvoktų visi namai.
- Nusipirkite pačią šviežiausią žuvį;
- Pasirinkite tokį gaminimo metodą, kad reikėtų naudoti mažesnę liepsną ar kaitvietės karštį, pavyzdžiui, lėtą kepimą ar virimą garuose;
- įjunkite gartraukį;
- žuvį virkite vandenyje su citrinos sultimis ir (arba) česnaku.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)