Kremą sudėjau į konditerinį švirkštą, vieno keksiuko vidų išpjoviau specialiu įrankiu (paguglinę rasite kaip jis atrodo, netgi labiau naudojamas obuolių šerdies išpjovimui), švirkštu sustūmiau kremą ir suformavau mažą kepurę. Paragavom… Ir taip pat užpildžiau likusius. Ir tiek žinių – naujas receptas “greitai rankai”.

Keksiukus kepu senu geru išbandytu būdu:

3 kiaušinius
1 st. baltojo cukraus
1 pak. (180g) tirpinto sviesto
4 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
1,5 st. miltų

Suplaku virtuviniu kombainu, galima plakti ir rankine šluotele, žinoma.

Miltų gali reikti mažiau/daugiau, todėl siūlyčiau juos berti palaipsniui, kol tešla taps grietinės tirštumo. Šių proporcijų užtenka kaip tik 12 keksiukų formelių – jas 3/4 užpildau tešla ir šaunu į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40-50 min.

12 keksiukų įdarui sunaudoju apie 150g riešutų kremo.