24  keksiukams reikės:

200 ml natūralaus jogurto
150 ml aliejaus, naudojau rapsų
250 g cukraus
3 kiaušiniai
320 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
24 braškės
500 g maskarponės sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
1/2 citrinos sulčių
5 v. š. cukraus pudros

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.

Aliejų, jogurtą, kiaušinius ir cukrų sudėti į vieną indą ir rankine šluotele išsukti iki vientisos masės. Supilti miltus, kepimo miltelius ir druską į skystą masę ir viską išmaišyti. Maišyti kol neliks gumuliukų. Tešla turi gautis gana tiršta.

Į keksiukų formą sudėti popierėlius ir į juos pridėti po šaukštą tešlos. Įdėti po braškę ir ją užpilti puse šaukšto tešlos.
Dėti kepti. Kepa apie 15 min., kol keksiukų viršus paruduoja. Iškepusius išimti iš orkaitės ir atvėsinti.

Maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis išsukti iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir elektriniu mikseriu paplakti kol viskas susijungs į vientisą kremą. Kremas turi būti tirštas. Paragauti, jeigu norisi įdėti daugiau citrinos sulčių ar/ir c. pudros.

Paruoštą kremą sudėti į konditerinį maišą ir dekoruoti keksiukus. Jeigu neturite konditerinio maišo, kremą ant keksiukų galima užtepti peiliu ar šaukštu.

Aš papildomai keksiukus su maskarpone palaisčiau namine karamele ir papuošiau šokoladiniais pabarstukais.

Daiva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)