Produktai:
5 g mielių,
300 g miltų,
4 kiaušiniai,
100 ml pieno,
225 g sviesto,
75 g cukraus pudros,
1 citrinos žievelė,
300 g pistacijų,
žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti:
1. Į plaktuvo indą suberkite miltus ir mieles. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite į plaktuvo indą ir viską plakite apie 10 min., kol masė taps elastinga.
2. Dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, druska ir citrinos žievele. Supilkite šią mase į plaktuvo indą, viską išplakite. Supilkite tešlą į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite ir palikite pakilti.
3. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą su ertme per vidurį. Sukapokite pistacijas ir suberkite į tešlą.
4. Sudėkite tešlą į formą, uždenkite ir palikite trims valandoms pastovėti. Paskui pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 10 min. Užklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi, sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar 40 min. Jei pastuksenus į formą girdisi duslus garsas, vadinasi, keksas iškepė.
5. Palikite keksą atvėsti formoje, paskui atsargiai išimkite ir papuoškite pistacijomis, kitais smulkintais riešutais, cukraus pudra ar šokoladu.
Skanaus!