Produktai:

5 g mielių,
300 g miltų,
4 kiaušiniai,
100 ml pieno,
225 g sviesto,
75 g cukraus pudros,
1 citrinos žievelė,
300 g pistacijų,
žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

1. Į plaktuvo indą suberkite miltus ir mieles. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite į plaktuvo indą ir viską plakite apie 10 min., kol masė taps elastinga.

2. Dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, druska ir citrinos žievele. Supilkite šią mase į plaktuvo indą, viską išplakite. Supilkite tešlą į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite ir palikite pakilti.

3. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą su ertme per vidurį. Sukapokite pistacijas ir suberkite į tešlą.

4. Sudėkite tešlą į formą, uždenkite ir palikite trims valandoms pastovėti. Paskui pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 10 min. Užklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi, sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar 40 min. Jei pastuksenus į formą girdisi duslus garsas, vadinasi, keksas iškepė.

5. Palikite keksą atvėsti formoje, paskui atsargiai išimkite ir papuoškite pistacijomis, kitais smulkintais riešutais, cukraus pudra ar šokoladu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)