Pasiruošimo laikas: 1 val. 40 min. + 30 min.
10 porcijų

Jums reikės:

1 aguročio (apie 400 g),
1,5 stiklinės miltų,
0,8 stiklinės cukraus pudros,
180 g sviesto,
200 g natūralaus jogurto,
1 kiaušinio,
2 valg.šaukštų kokoso drožlių,
1 arbat.šaukštelio vanilės cukraus,
1 arbat.šaukštelio kėlimo miltelių,
0,5 arbat.šaukštelio cinamono,
2 citrinų ir 1 apelsino sulčių,
druskos

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite, truputį atvėsinkite ir sumaišykite su jogurtu. Įmuškite kiaušinį, suberkite 0,5 stiklinės cukraus pudros ir išplakite iki purios masės. Sumaišykite su jogurto mase, vanilės cukrumi ir kokoso drožlėmis.

Miltus persijokite kartu su kėlimo milteliais. Nuolat maišant supilkite jogurto - sviesto masę.

Agurotį nulupkite, pašalinkite sėklas. Trečdalį aguročio nupjaukite ir padėkite atskirai. Likusią aguročio dalį sutarkuokite stambia trintuve, lengvai pabarstykite druska ir palikite 20 min. Po to stipriai nuspauskite skystį ir aguročių masę įmaišykite į tešlą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Silikoninę kekso formą apšlakstykite vandeniu ir į ją dėkite paruoštą tešlą. Kepkite apie 1 val.

Likusį agurotį supjaustykite nedideliais kubeliais.

Paruoškite sirupą. Likusią cukraus pudrą ištirpinkite 450 ml vandens. Supilkite apelsino ir citrinų sultis, įdėkite cinamoną ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite maišydami apie 20 min. Suberkite smulkintus aguročio gabalėlius ir virkite ant lėtos ugnies 10 min. Leiskite truputį atvėsti. Keksą išimkite ir padėkite į lėkštę, keliose vietose pradurkite mediniu smeigtuku ir apliekite šiltu sirupu. Palaukite 30 min. ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)