Kebabai su egzotiškų skonių atspalviu.
Kebabai
© Corbis/Scanpix

Kebabams:

250 g avienos ar jautienos faršo,
1 šaukštelis malto imbiero,
1 - 2 smulkinti žalieji čili pipirai,
1 vid. dydžio smulkintas svogūnas,
saujelė šviežios kalendros,
½ šaukštelio garam masala prieskonių,
1 riekelė duonos, pamirkytos vandenyje ir nusunktos,
1 šaukštelis druskos.

Padažui:

½ kg pomidorų,
½ šaukštelio kumino sėklų,
1 šaukštelis trinto česnako,
1 šaukštelis tarkuoto imbierų,
1 šaukštelis garam masala prieskonių,
2 vid. dydžio smulkinti svogūnai,
½ stiklinės aliejaus,
½ šaukštelio maltų čili pipirų,
½ šaukštelio druskos (arba pagal skonį),
½ stiklinės grietinėlės,
4- 6 žalieji čili pipirai,
2 šaukštai smulkintos šviežios kalendros,
¼ šaukštelio maltos kurkumos.

Gaminimo būdas:

Į maišytuvą sudėkite faršą ir visus likusius kebabų ingredientus, susmulkinkite. Suformuokite dešrelės formos kebabus arba kukulius.

Paruoškite padažą: nulupkite pomidorus ir susmulkinkite iki tyrelės konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kumino sėklas, svogūną ir pakepinkite. Sudėkite pomidorų tyrę, česnaką ir imbierą, druską, garam masala prieskonius, kurkumą, maltus čili pipirus, įpilkite truputį vandens, kad nepridegtų. Gerai išmaišykite.

Kai vanduo išgaruos, įpilkite dar ½ stiklinės vandens ir atsargiai sudėkite kebabus ar kukulius. Uždenkite ir troškinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę.

Nuimkite nuo ugnies, leiskite 2 min. pastovėti. Apibarstykite smulkintais žaliaisiais čili pipirais ir kalendra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rimtas perspėjimas Europos gyventojams: jūsų naivumas – labai pavojingas (128)

Pastaraisiais metais Europoje ne sykį skambėjo krikščionybę priėmusių eksmusulmonų...

Svajonių telefonų kopijas siūlo įsigyti atvirai ir pigiai (33)

Telefonai „ iPhone X “ ir „Samsung Galaxy S7“ už 140 eurų? Kas gi nesusiviliotų tokia...

Romas Sadauskas-Kvietkevičius. Ar kolchozus pripažinsime savo, o ne okupantų istorijos dalimi? (54)

Kai Seimo sveikuolis Dainius Kepenis pasiūlė statyti bendrą paminklą stribams ir partizanams,...

„Lietuvos ryto“ tritaškių lietus paskandino „Lietkabelį“ (24)

Daugiau tritaškių nei dvitaškių pataikęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (16-4) iškovojo...

Pirmą kartą Dakare finišavęs Žala: negaliu suprasti, kad jau baigėsi (62)

Trečias kartas nemelavo. Po dviejų nesėkmių Dakaro ralyje trečiąkart dalyvavęs Vaidoto Žalos...

Prekybos centro „Ozas“ aikštelėje užsidegė automobilis (2)

Šeštadienį į prekybos ir pramogų centrą „ Ozas “ suskubo ugniagesiai: antrame aukšte...

Tarp paauglių plinta nauja grėsminga mada: kvailumu lenkia viską, kas buvo iki šiol (288)

Užsienyje ėmė plisti naujas iššūkis , kvailumu greičiausiai lenkiantis daugumą prieš tai...

Kelio remontas pykdo: vienas darbininkas kasa, o penki stovi ir žiūri (174)

Iš Klaipėdos uoste veikiančių terminalų vedančio Jūrininkų prospekto kelio dangos...

Dakaro pragaras baigėsi: Juknevičius pagerino savo paties rekordą (293)

Dvi savaitęs trukęs alinantis, nenuspėjamas ir išbandymų kupinas Dakaro ralis – baigėsi....

Karališkieji kūdikiai: gimdymas be nuskausminamųjų, griežti reikalavimai vardui ir 163 metus dėvėti tie patys drabužėliai (8)

Didžiosios Britanijos Kembridžo kunigaikštienė praėjusių metų rugsėjo pradžioje...