aA
Kebabai su egzotiškų skonių atspalviu.
Kebabai
Kebabai
© Corbis/Scanpix

Kebabams:

250 g avienos ar jautienos faršo,
1 šaukštelis malto imbiero,
1 - 2 smulkinti žalieji čili pipirai,
1 vid. dydžio smulkintas svogūnas,
saujelė šviežios kalendros,
½ šaukštelio garam masala prieskonių,
1 riekelė duonos, pamirkytos vandenyje ir nusunktos,
1 šaukštelis druskos.

Padažui:

½ kg pomidorų,
½ šaukštelio kumino sėklų,
1 šaukštelis trinto česnako,
1 šaukštelis tarkuoto imbierų,
1 šaukštelis garam masala prieskonių,
2 vid. dydžio smulkinti svogūnai,
½ stiklinės aliejaus,
½ šaukštelio maltų čili pipirų,
½ šaukštelio druskos (arba pagal skonį),
½ stiklinės grietinėlės,
4- 6 žalieji čili pipirai,
2 šaukštai smulkintos šviežios kalendros,
¼ šaukštelio maltos kurkumos.

Gaminimo būdas:

Į maišytuvą sudėkite faršą ir visus likusius kebabų ingredientus, susmulkinkite. Suformuokite dešrelės formos kebabus arba kukulius.

Paruoškite padažą: nulupkite pomidorus ir susmulkinkite iki tyrelės konsistencijos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kumino sėklas, svogūną ir pakepinkite. Sudėkite pomidorų tyrę, česnaką ir imbierą, druską, garam masala prieskonius, kurkumą, maltus čili pipirus, įpilkite truputį vandens, kad nepridegtų. Gerai išmaišykite.

Kai vanduo išgaruos, įpilkite dar ½ stiklinės vandens ir atsargiai sudėkite kebabus ar kukulius. Uždenkite ir troškinkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę.

Nuimkite nuo ugnies, leiskite 2 min. pastovėti. Apibarstykite smulkintais žaliaisiais čili pipirais ir kalendra.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Adomėnas: yra vienintelis scenarijus, kad dešinė galėtų pasiekti revoliucinę persvarą (36)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos frakcijos Seime...

Lietuvos viliotinis stambiems investuotojams: galime tapti pelno mokesčių rojumi (7)

Nauja lengvata stambiems investuotojams leistų 20 metų nemokėti pelno mokesčio. „Delfi“...

Prasta Italijos perspektyva dar labiau blogėja: prognozuojama rimta rizika

Italijos centrinio banko valdytojas prognozuoja „rimtą“ riziką nestabiliai šalies ekonomikai,...

Skaudi netektis: mirė poetas Kęstutis Navakas papildyta šalies vadovų komentarais (304)

Eidamas 56-uosius metus sekmadienį mirė poetas Kęstutis Navakas. Tai BNS patvirtino Lietuvos...

Nemokamų studijų vietų daugės penktadaliu, bet likusiesiems džiaugtis nėra ko (39)

Šiais metais studijos, palyginti su praėjusiaisiais, kainuos daugiau, tačiau daugės ir valstybės...

Kenčia, bet nedrįsta spręsti: ne vieną problemą išspręsti padės ginekologės, urologo ir seksologo patarimai (14)

Daugelį žmonių kamuoja problemos, susijusios su seksualiniu gyvenimu, tačiau paprašyti...

Narkobarono Pablo Escobaro našlė atvira: gyvenimas priminė kraupų žaidimą knygos ištrauka (16)

Victoria Eugenia Henao savo melodramatišką gyvenimo istoriją pasakoja atsiminimų knygoje „Mano...

Galingi ciklonai atkeliauja į Lietuvą: po rekordiškos šilumos užklups permainos (4)

Vakarų ir Šiaurės Europoje šią savaitę vėl siautės galingi ciklonai. Stipraus vėjo bei...

Meilė treneriui: Šaro interviu nutraukė „Žalgirio“ amerikiečių siautulys (12)

Šarūnas Jasikevičius duodamas interviu tiesioginiame eteryje po pergalės Karaliaus Mindaugo...

„Žalgirio“ rūbinėje – pagyros „sužvėrėjusiam“ Ulanovui ir pažadas stipriai atšvęsti (18)

„Pasižiūrėkite, kokie visi laimingi. Gruodį rūbinė būdavo kaip per laidotuves, o dabar visi...

|Maža didelių žinių kaina