10 – 12 porcijų

Produktai:

800 ml 10 – 20 proc. riebumo grietinėlės,
800 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
2 vanilės ankštys,
14 trynių,
210 g cukraus,
10 šaukštelių tirpios kavos,
1 šaukštelis cinamono,
malto muskato riešuto,
32 itališki migdoliniai sausainiai.

Sirupui:

1 stiklinė cukraus,
5 šaukštai konjako.

Kaip gaminti:

Paimkite pudingo formą plonomis metalinėmis sienelėmis. Ištieskite ją dviem sluoksniais plėvelės ir atšaldykite šaldytuve. Perskroskite vanilės ankštis. Puode sumaišykite abiejų rūšių grietinėlę, suberkite sėkleles iš vanilės ankščių, ankštis, užvirinkite ir nukaiskite nuo viryklės.

Trynius išplakite su cukrumi, palengva supikite karštą grietinėlę su vanile. Supilkite masę į puodą, virkite, kol sutirštės, tik žiūrėkite, kad neužvirtų. Paskui perkoškite per sietelį, padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį suberkite tirpią kavą ir prieskonius, maišykite, kol ištirps kava. Uždenkite indą plėvele, pastatykite į šaldytuvą.

Pasigaminkite kavos ledus: grietinėlės masę padėkite į šaldiklį, kas valandą išimkite ir išplakite, kad masė būtų vientisa, kaip ledų. Sudėkite kavos ledus į formą, paskleiskite ant dugno ir padenkite kraštus. Viduryje padarykite įdubą.

Iš antros pusės masės pagaminkite grietinėlės ledus, į juos suberkite sutrupintus sausainius, išmaišykite masę į pyrago vidurį. Uždenkite formą su pyragu plėvele ir 6-ioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Sirupui pavirkite cukrų su 1/4 stiklinės vandens. turi išeiti tirštas gintaro spalvos sirupas. Įpilkite į jį 3 šaukštus konjako ir 3 šaukštus vandens (atsargiai masė ima spragsėti), kaitinkite ir maišykite, kol masė taps vientisa, paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Patiekite su kavos pyragu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)