„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.
Prancūziška virtuvė
© Organizatorių nuotr.

Prancūziška virtuvė – nepalyginamai gausesnė, nei lietuviška. Jau sklinda legenos apie estetiškus ir gurmaniškus prancūzų patiekalus.

„Prancūziška virtuvė – labai gausi. Prancūzijoje per dieną vidutiniškai išleidžiamos dvi kulinarinės knygos. Yra beprotiškai daug patiekalų. Turbūt jų ir per visą gyevnimą neįmanoma išragauti“, - sako restorano „Le Rouge“ rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė.

„Prancūzai yra estetai. Valgymas jiems yra ir ritualas, ir gyvenimo būdas“, - priduria ji.

Kainos – didesnės nei vidutinės

Įprasta manyti, kad gurmaniški patiekalai – brangus malonumas. Tačiau E. Mažeikienė sako, kad tai tik mitas.

„Kainos nėra pačios mažiausios, bet ir ne pačios didžiausios. Galima sakyti, kad kainos kiek didesnės, nei vidutinės“, - DELFI teigė E. Mažeikienė.

Pavyzdžiui anties kulšelė, tiekiama su šakniagumbių piure, obuolių sultyse ir balzamike troškintais raudonaisiais kopūstais, petražolių pagardu bei briuselio kopūstų kainuoja 10,49 euro. Keptos vynuoginės sraigės, gardintos Provanso žolelių ir česnakų sviestu - 5,99 euro, prancūziška svogūnų sriuba gardinta Comte sūriu užkepta bagete, daržovių daigų lapeliais, gruzdintais svogūnų žiedais 2,99 euro, lengvai keptos Foie Gras ančių kepenėlės, tiekiamos su kreminiu piure, gardintos spanguolių padažu, marinuotais migdolais, saulėgražų daigais bei salierų traškiais – 11,60 euro.

Už grybais įdarytas varlių šlauneles, tiekiamass su marinuotomis cukinijomis, paprikų padažu, petražolių pagardu bei daržovių daigeliais tektų pakloti 9,55 euro.

Tiesa, tikėtis, kad lėkštės bus perpildytos maistu – neverta. Prancūziškos porcijos kitokios, nei galbūt įpratę lietuviai.

„Pirmą kartą atėję lietuviai gal šiek tiek nusivilia, nes jiems porcijos atrodo per mažos. Jie užsisako vieną patiekalą ir tikisi pavalgyti. Taip tikrai nėra. Tradiciškai prancūziška vakarienė susideda iš trijų keturių patiekalų“, - sako E. Mažeikienė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (461)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Unikalus Lietuvos kurortas kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (22)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

Nausėda apie prezidento rinkimus: jeigu aš kandidatuočiau, tai kaip nepriklausomas kandidatas (25)

Ministrų kabinetas šią savaitę pritarė mokesčių ir pensijų reformoms. Sauliaus Skvernelio...

Pigių skrydžių bendrovės lėktuvais skraidantys lietuviai pasipiktinę: tai tęstis nebegali (256)

Keleivinio lėktuvo salonas – vieta, kurioje bilietą įsigijęs keleivis tikisi bent elementarios...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (156)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...

Namo grįžtantys vilniečiai praneša apie milžiniškas eismo spūstis (63)

Po itin vasariško savaitgalio namo grįžtantys vilniečiai papuolė į dideles eismo spūstis.

Trečiai pasaulio raketei nepasipriešinęs Berankis prajuokino komentatorių: svyruoja kaip girtuoklis (20)

Ričardo Berankio pasirodymas prestižiniame Rolando Garroso vardo Prancūzijos atvirajame čempionate...

Penkios knygos, kurias Billas Gates'as siūlo perskaityti šią vasarą

Billas Gatesas labai mėgsta skaityti. Kompanijos „Microsoft“ įkūrėjas, fondo „Bill and...

Birželio horoskopas: daugeliui pažers malonių staigmenų

Pasak astrologės Vaivos Budraitytės, pirmasis vasaros mėnuo daugeliui nusimato išties puikus.

Gydytojas ant operacinės stalo patyrė kelionę į pomirtinį pasaulį: pasakojimas šokiruoja ir pretenduoja tapti bestseleriu

Ar egzistuoja pomirtinis pasaulis? Tai klausimas, į kurį atsakymų jau daugelį metų ieško...