aA
„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.
Prancūziška virtuvė
© Organizatorių nuotr.

Prancūziška virtuvė – nepalyginamai gausesnė, nei lietuviška. Jau sklinda legenos apie estetiškus ir gurmaniškus prancūzų patiekalus.

„Prancūziška virtuvė – labai gausi. Prancūzijoje per dieną vidutiniškai išleidžiamos dvi kulinarinės knygos. Yra beprotiškai daug patiekalų. Turbūt jų ir per visą gyevnimą neįmanoma išragauti“, - sako restorano „Le Rouge“ rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė.

„Prancūzai yra estetai. Valgymas jiems yra ir ritualas, ir gyvenimo būdas“, - priduria ji.

Kainos – didesnės nei vidutinės

Įprasta manyti, kad gurmaniški patiekalai – brangus malonumas. Tačiau E. Mažeikienė sako, kad tai tik mitas.

„Kainos nėra pačios mažiausios, bet ir ne pačios didžiausios. Galima sakyti, kad kainos kiek didesnės, nei vidutinės“, - DELFI teigė E. Mažeikienė.

Pavyzdžiui anties kulšelė, tiekiama su šakniagumbių piure, obuolių sultyse ir balzamike troškintais raudonaisiais kopūstais, petražolių pagardu bei briuselio kopūstų kainuoja 10,49 euro. Keptos vynuoginės sraigės, gardintos Provanso žolelių ir česnakų sviestu - 5,99 euro, prancūziška svogūnų sriuba gardinta Comte sūriu užkepta bagete, daržovių daigų lapeliais, gruzdintais svogūnų žiedais 2,99 euro, lengvai keptos Foie Gras ančių kepenėlės, tiekiamos su kreminiu piure, gardintos spanguolių padažu, marinuotais migdolais, saulėgražų daigais bei salierų traškiais – 11,60 euro.

Už grybais įdarytas varlių šlauneles, tiekiamass su marinuotomis cukinijomis, paprikų padažu, petražolių pagardu bei daržovių daigeliais tektų pakloti 9,55 euro.

Tiesa, tikėtis, kad lėkštės bus perpildytos maistu – neverta. Prancūziškos porcijos kitokios, nei galbūt įpratę lietuviai.

„Pirmą kartą atėję lietuviai gal šiek tiek nusivilia, nes jiems porcijos atrodo per mažos. Jie užsisako vieną patiekalą ir tikisi pavalgyti. Taip tikrai nėra. Tradiciškai prancūziška vakarienė susideda iš trijų keturių patiekalų“, - sako E. Mažeikienė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / Opozicija „maudo“ Skvernelį Seime: stojo atsakyti į klausimus nuolat pildoma (52)

Premjeras Saulius Skvernelis stojo į Seimo tribūną atsakyti į opozicinių partijų parlamentarų...

Skvernelis neigia, kad išsipūtęs biudžetas paveiktas artėjančių rinkimų (35)

Vyriausybėje baigtas aptarti svarbiausias finansinis dokumentas – Lietuvos biudžetas ....

Vladimiras Laučius. Demokratinio kapitalizmo saulėlydis. Tamsieji amžiai (116)

Šiuolaikinės demokratijos modelį, įsigalėjusį po Antrojo pasaulinio karo ir iš esmės...

Šiaulių darželio tėvai nebegali tylėti: kodėl patys turime pirkti vaikams pieštukus ir popierių? (57)

Tėvų bendruomenė iš vieno Šiaulių lopšelio-darželio kreipėsi į DELFI redakciją su prašymu...

Oficialu: nuo kitų metų – daliai gyventojų didesni atlyginimai (81)

Vyriausybė antradienį pritarė minimalios mėnesio algos ( MMA ) didinimui – nuo kitų metų ji...

Išslaptintuose dokumentuose – informacija apie Putino konkurentą (98)

Jungtinėse Valstijose išslaptinti pirmojo Rusijos prezidento Boriso Jelcino ir JAV prezidento...

Didžiausią galvos skausmą įvardinęs Adomaitis – apie priverstines korekcijas: neturėjome kito šanso (3)

Prieš antradienio rytinę treniruotę aikštės viduryje Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris...

Svečių namų fenomenas: pigią nakvynę renkasi net ir patogių viešbučių mėgejai

Sunku būtų nepastebėti, kaip sparčiai pasaulyje keičiasi kelionių formatas – nuotykių...

Šimašiui – smūgis iš savų: liberalai žada kelti kitą kandidatą atnaujinta 12.04 (125)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antrą kartą kandidatuoti mero rinkimuose nusprendė ne su...

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl daug pasipiktinimų sulaukusios Emilio Vėlyvio provokacijos Turgelių bažnyčioje (4)

Išnagrinėję ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, įvertinę liudytojų apklausas, Vilniaus...