Manęs dažnai paklausia: ką patarsi pagaminti greitai ir lengvai – turėsiu vakare svečių – todėl dabar į pasiūlymus galiu įtraukti ir šį šaltiems vakarams – karštą špinatų ir maskarponės sūrio užkandį. Paragavę tikrai pajusite Italijos skonį. Nepamirškit pasiskrudinti mėgstamos šviesios duonelės ir kaiskit orkaitę! O šį receptą radau atsitiktinai ieškodama, ką dar, apart sūrio pyrago, keksiukų, blynelių, galima pagaminti su maskarponės sūriu.

Paruošti reikės (3 nedideli indeliai):

250 g maskarponės sūrio
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 nedidelio svogūno
200 g špinatų
džiovinto čili pipiro
druskos, juodųjų pirpirų
1 š. sviesto

Įkaitinau orkaitę iki 175 laipsnių karščio, pasiruošiau karščiui atsparius nedidelius indelius.

Tuomet smulkiai supjaustytą svogūną pakepinau su šlakeliu aliejaus, vėliau sudėjau špinatus ir sviestą, nuolat vartant špinatus keptuvėje pakaitinau dar kelias minutes. Tada nuėmus keptuvę nuo ugnies, sudėjau maskarponės sūrį bei tarkuotą kietąjį sūrį, žiupsnį džiovinto čili, druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

Viską sumaišius, masę supyliau į indelius ir pašoviau į orkaitę 30 minučių. Viršuje užsidėjo traški plutelė, o apačioje buvo burbuliuojantis padažas, puikiai tikęs su šviežia duonele ar sūriais sausainiais.