aA
Ar jums taip nutinka, kai norite pagaminti kokį jūsų draugams ar artimiems dar nenusibodusį užkandį, o minčių visai nėra? Visi įpratę prie pamėgtų šaltų užkandžių: marinuotų alyvuogių, įvairių užtepėlių, brusketų ir panašiai. Pas mus irgi taip pat, tik negaliu nustoti ieškoti vis kažko negaminto ir pastaruoju metu pas mus į virtuvę pamažu įžengia greiti karšti užkandžiai, ko anksčiau vengdavau ir pasirodo juos spėja suvalgyti, kol jie šilti ir atvėsę jie nebebūna visai neskanūs – kuo buvau įsitikinus anksčiau.
© Bubblekitchen

Manęs dažnai paklausia: ką patarsi pagaminti greitai ir lengvai – turėsiu vakare svečių – todėl dabar į pasiūlymus galiu įtraukti ir šį šaltiems vakarams – karštą špinatų ir maskarponės sūrio užkandį. Paragavę tikrai pajusite Italijos skonį. Nepamirškit pasiskrudinti mėgstamos šviesios duonelės ir kaiskit orkaitę! O šį receptą radau atsitiktinai ieškodama, ką dar, apart sūrio pyrago, keksiukų, blynelių, galima pagaminti su maskarponės sūriu.

Paruošti reikės (3 nedideli indeliai):

250 g maskarponės sūrio
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 nedidelio svogūno
200 g špinatų
džiovinto čili pipiro
druskos, juodųjų pirpirų
1 š. sviesto

Įkaitinau orkaitę iki 175 laipsnių karščio, pasiruošiau karščiui atsparius nedidelius indelius.

Tuomet smulkiai supjaustytą svogūną pakepinau su šlakeliu aliejaus, vėliau sudėjau špinatus ir sviestą, nuolat vartant špinatus keptuvėje pakaitinau dar kelias minutes. Tada nuėmus keptuvę nuo ugnies, sudėjau maskarponės sūrį bei tarkuotą kietąjį sūrį, žiupsnį džiovinto čili, druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

Viską sumaišius, masę supyliau į indelius ir pašoviau į orkaitę 30 minučių. Viršuje užsidėjo traški plutelė, o apačioje buvo burbuliuojantis padažas, puikiai tikęs su šviežia duonele ar sūriais sausainiais.

Karšta špinatų ir maskarponės užkandėlė
© Bubblekitchen
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Veryga apie 10 proc. brangsiančią degtinę: mokomės iš klaidų – degtinė buvo palikta per pigi (135)

Kitais metais valdžia planuoja ir dešimtadaliu didinti stipraus alkoholio akcizą, ir pertvarkyti...

Užkalnis. Žinau, už ką balsuosite rinkimuose (136)

Taip, aš tikrai žinau, kas bus išrinktas dirbti Daukanto aikštėje. Tiksliau, aš bijau, kad...

Šiauliuose atskleidė kitą mitingo dėl mokytojų pusę: moksleiviai ten buvo išsiųsti ne savo noru (242)

Trečiadienio vidurdienį prie Šiaulių miesto savivaldybės susirinko minia moksleivių, kurie...

Rusija tulžingai reaguoja į Lietuvos sankcijas dėl užpuolimo Kerčėje: be atsako neliksite (927)

Lietuva tapo pirmąja pasaulio valstybe, apsisprendusia dėl Kremliaus agresijos Kerčės sąsiauryje...

Giedrius Drukteinis. Lietuvos grožio industrija tėra įprastas kiaulių tvartas (30)

Pastarasis konfliktas tarp Julijos Janus ir Juozo Statkevičiaus ne tik sukėlė nemažai...

Norinčius sušių Kūčioms ragina paskubėti – visiems gali ir neužtekti (94)

Nacionalinis japonų patiekalas ant Kūčių stalo šiemet turbūt nustebintų tik kaime...

Alkoholis turi naują geriausią draugą: gėdą sukelianti liga žudo tyliai (32)

„Ne, ne, man viskas gerai. Dirbu gerai, nepervargstu. Viršininkas geras. Uždirbu daug, tobulas...

Vaivos Budraitytės 2019 metų horoskopas Vandens ženklams (2)

2019 metai – jau ne už kalnų. Pats metas sužinoti, kas mūsų laukia. Garsi astrologė ir...

Vyriškumą pademonstravęs „Neptūnas“ sugadino Čempionų lygos pirmūnų seriją (6)

Beveik visas rungtynes varžovus vijęsis Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtame kėlinyje sugebėjo...

NT brokeriai kyla į kovą: šį kartą kainų pasiutpolkės neištvėrė jie patys (167)

NT brokerių kantrybės taurė perpildyta – nauja žinia apie kylančias kainas iš skelbimų...