Kardamonas dėl stipraus aromato ir skonio dažniausiai naudojamas patiekalams gardinti, tačiau gali būti naudojamas ir kaip vaistas natūraliojoje medicinoje.

Šviesiai žaliais aštraus ir saldaus skonio jo vaisiais aromatizuojami gėrimai ir saldieji patiekalai. Idealiai tinka vegetariškoms sriuboms. Kardamono dedama į padažus, bulvių mišraines, ryžius, troškintus vaisius. Karštiesiems patiekalams kardamoną dedame likus 5 min. iki baigdami gaminti. Stipraus kardamono aromato nepanaikina net aukšta temperatūra orkaitėje.

Kardamoną smulkinti patariama tik prieš pat naudojimą, kitaip jis praras savo savybes ir bus bevertis. Nemaltas laikosi labai ilgai – kelerius metus.

Kardamonas turi savybę šalinti toksinus.

Persivalgius ar sutrikus virškinimui padėti gali aromatinė arbata iš kardamono: trečdalis šaukštelio malto kardamono sėklų, tiek pat džiovinto imbiero ir du malti gvazdikėliai puodeliui vandens (200 ml).

Kardamonas gerai subalansuoja virškinimo sutrikimus vaikams, esant nerviniam pagrindui. Šiuo atveju kardamoną reiktų derinti su pankolio sėklomis. Tokios arbatos nerekomenduojama gerti esant skrandžio opoms.

Keletas sukramtytų kardamono sėklų yra nuostabus tonikas širdžiai.

Suteikia puikų burnos kvapą.

Kardamonas yra vokalistų palaima, nes jis padeda pagerinti balsą. Geriamas su pienu atpalaiduoja balso stygas.

Kardamonas turi kalcio, fosforo, geležies, magnio ir cinko. Gamtinio cinko jame yra daugiau nei kituose prieskoniuose. Yra ir B grupės vitaminų – B1, B21, B3.

Kasdien suvalgę 4–5 sėkliukes kardamono su šaukšteliu medaus pagerinsite regėjimą, nervų sistemos veiklą ir apsaugosite organizmą nuo kenksmingų mikrobų.

Kardamonas mažina vandens ir gleivių kiekį organizme, todėl jo galima dėti kepant vaisius, ypač kriaušes. Puikus receptas, padedantis valyti gleives iš bronchų ir plaučių: pašaliname kietos kriaušės sėkliukes, farširuojame medumi, sumaišytu su maltomis kardamono sėklomis, ir kepame.