Jau susigundėte? Šis minkštas ir saldus kepinys tikrai jums patiks. Jam pagaminti reikės: 2 stiklinių miltų, 2 stiklinių avižinių dribsnių, 1,5 stiklinės cukraus, 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių, kiaušinio, 250 g sviesto, 1,5 stiklinės obuolių – nuluptų ir susmulkintų, ¾ stiklinės karamelinio padažo.
Obuolys
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C, kepimo skardą patepkite riebalais.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, kepimo miltelius ir kiaušinį. Suberkite sukapotą sviestą ir viską maišykite, kol gausite vientisą, trapią tešlą.

Išimkite dalį tešlos ir atidėkite atskirai. Likusią tešlą tolygiai dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 15 min.

Kol pyragas kepa, paruoškite karamelinį padažą.

Reikės: apie 40 g sviesto, 2 nubrauktų šaukštų miltų, 300 ml grietinėlės, 150 g rudo cukraus ir tiek pat cukraus pudros.

Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite į jį miltus. Po to įmaišykite grietinėlę, o kai sutirštės - cukrų ir cukraus pudrą.

Sumaišykite karamelės padažą su ¼ stiklinės miltų mažame indelyje. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Susmulkintus obuolius užberkite ant iškepusio pyrago. Karamelinį padažą aplaistykite ant obuolių ir užbarstykite paliktos tešlos gabalėliais.

Pyragą vėl dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min, kol pyrago viršus įgaus rusvą spalvą.

Prieš patiekiant palaukite, kol pyragas atvės.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

R.I.T.A. Lietuvos žemės ūkio atašė Kinijoje kaltina ambasados moteris genocidu (85)

Žemės ūkio ministerija atlieka patikrinimą dėl jos deleguoto atstovo Kinijos Liaudies...

Gudžiaus treneris griebiasi už galvos: nebežinome, ką daryti (94)

„Tragiška situacija. Esame giliuose viduramžiuose ir man keisčiausia, kad niekas neprisiima...

Kas slepiasi už naujo mistinio Putino įvaizdžio? (120)

Anksčiau dažnai vaizduojamas raumeningu mačo, gebančio apginti tėvynainius nuo priešų, Rusijos...

Lietuvos medikams – viliojantis britų kvietimas (52)

Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS), norėdama išspręsti vis didėjančią...

Feisbuko sensacija tapęs apsaugininkas Eligijus Ruškys: gyvenime yra buvę ir daugiau kuriozų (40)

Vidaus tarnybos jaunesnysis puskarininkis, disko metikas Eligijus Ruškys šiomis dienomis...

Nedžiuginanti Ingos Stumbrienės atostogų Bahamose pabaiga: iš oro uosto – tiesiai į medikų rankas (112)

Vasarišku ori bei egzotiška gamta Bahamų salose besidžiaugusi Inga Stumbrienė nesitikėjo...

Perspėjimas stambiesiems – melavusiems teks atsisveikinti su žeme imsis ir miškų (423)

Kilus skandalui dėl žemės ūkio paskirties žemės pirkimo nepaisant visų ribojimų paaiškėjo,...

Paskelbta nauja Lietuvos pašto vadovė papildyta (3)

Valstybės valdomam Lietuvos paštui vadovaus Asta Sungailienė.

Alma Adamkienė atsidūrė ligoninėje gydytoja pateikė naujausią informaciją; atnaujinta 13:58 (289)

Prezidento Valdo Adamkaus žmona 90 m. Alma nuo šeštadienio gydoma Vilniaus universiteto ligoninės...

Teismas neleido remontuoti kavinės prie Vilniaus Bernardinų sodo (9)

Teismas dar kartą patvirtino, kad bendrovė „ Liumeksis “ gali užkonservuoti kavinę prie...