Mano pačios mėgstamiausios salotos yra tokios, kuriose yra daug daržovių, žalumynų. Kitaip vadinamos „gaiviosios“. Jau kurį laiką ruošiu salotas, kurias mano šeima vadina „karališkosiomis“.

Mums reikės:

Aisbergo kopūsto
Špinatų
Tarkuoto sūrio "Džiugas"
Pomidorų 4
Paprikos
Svogūno
Fetos sūrio
Keptos vištienos file gabaliukais

Padažui:

Alyvuogių aliejus
Majonezas
Garstyčios
Grūdėtosios garstyčios

GAMINAME:

Viską dedame sluoksniais: suplėšome aisbergo kopūstą, dedame špinatus, kelias saujeles tarkuoto sūrio, viską apliejame padažu. Toliau dedame pjaustytus pomidorus, raudonąją papriką, svogūnus, fetos sūrį. Ant viršaus dedame keptos vištienos file gabaliukus ir galiausiai viską padengiame storu sluoksniu tarkuoto sūrio.

Gaminame padažą: Į nedidelį indą pilame alyvuogių aliejų, dedame du valgomuosius šaukštus majonezo, 3-4 šaukštus garstyčių ir 2 šaukštus grūdėtų garstyčių. Viską gerai sumaišome/suplakame ir pilame ant salotų.

Patarčiau salotas patiekti kartu su skrudintos duonos kubeliais, kuriuos galima padėti šalia salotų arba pabarstyti į pačias salotas.

SKANAUS!
Lina R.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)