aA
Šis pyragas labai tinka su plakta grietinėle.
© Shutterstock nuotr.

Keturiolikai porcijų jums reikės:

400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.

Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.

Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Baltiškos Ženios atostogos. Europietiškiausią Europą atrado Estijoje: čia trūksta tik pinigų

Iš visko, ką mačiau, ši Europa – pati europietiškiausia. Džiugių spalvų identiški mediniai...

Pirmasis kardinolas iš Lietuvos: vos 27 metų sulaukęs įtakingo LDK eretiko sūnus (18)

Katalikiška Lietuva skaičiuoja jau daugiau nei 630 metų istoriją. Iki šiol vieną...

Paskelbtos „iPhone Xs“ kainos lietuviams: nepakaks net dviejų vidutinių atlyginimų (111)

„Telia“ šiandien pradeda naujųjų „Apple“ flagmanų „ iPhone Xs “ ir „ iPhone Xs Max...

Orai: karštis neatslūgs (12)

Aukšta šiluma dar laikysis ir penktadienį, tik nuo šeštadienio į Lietuvą ateis tikrai...

Buvęs Estijos premjeras: apie savo šalį, kaip ir apie šeimą, blogai nekalbame (89)

Estiją krečia vienas didžiausių Europos istorijoje pinigų plovimo skandalų. Kaip galėjo Putino...

Sostinėje atsidarė restoranas, kuris įkandamas ne kiekvienam: šampanas čia kainuoja net 1490 eurų (468)

Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas „Nineteen18”, kurio pavadinimas skirtas paminėti...

Skandalingas žvaigždės dūris „Vilkams“ į nugarą – šansas Valančiūnui tapti NBA čempionu? (36)

Didžiausias Minesotos „Timberwolves“ klubo sirgalių košmaras tapo realybe. Prieš kiek daugiau...

Gydytoja: mitas, kad yra žmonių, kurie negali numesti svorio (59)

Gyvename keistų paradoksų laikais: kone visi užsikrėtę svorio metimo virusu, bet medikai...

Airijoje tautietės emigrantės nužudymu įtariamas vyras – lietuvis (43)

Ketvirtadienio rytą Dandolko apygardos teisme pasirodė žmogus, kaltinamas Ingridos Maciokaitės...

Sunkią traumą patyręs „Žalgirio“ talentas susitarė su universitetu, kurio garbę gynė Sabonis (3)

Kauno „Žalgirio“ komandos talentas Martynas Arlauskas žengs Domanto Sabonio pėdomis. JAV...