Liepos 6-toji – ypatinga diena. 1253 metais buvo karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas. Ši Valstybinė šventė, primenanti didingą Lietuvos praeitį, jos ilgaamžes tradicijas, iškilmingai minima visoje Lietuvoje. Ta proga mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ siūlo karališko jautienos didkepsnio receptą.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

• 1 kg jautienos
• Žiupsnio rupios druskos
• Pipirų
• Rozmarino

GAMINIMO EIGA:

Didkepsniai kepami iš skirtingų galvijų skerdienos dalių: nugarinės, antrekotinės nugarinės, kumpio. Kepsnių mėsos paruošimas įvairiose šalyse kiek skiriasi, tačiau esminiai gero jautienos kepsnio paruošimo principai yra tokie patys.

Jiems geriau naudoti brandintą jautieną, kietesnę mėsą patariama iš anksto pamarinuoti, o paruoštos mėsos svarbu neperkepti. Marinuojamą mėsą reikia laikyti šaldytuve (ypač svarbu nelaikyti jos kambario temperatūroje).

Nors mėsos kepsnys bene 1 kg svorio, o apimtimi primena kuoką, jo pasigaminimas visai nesudėtingas, ypatingai vasaros metu. Tiesiog užsikurkite grilių, įkaitinkite žarijas ir atvėsintą mėsą po kelias minutes apkepkite tiesiai ant griliaus.

Kuo didesnė kaitra, tuo greičiau užsiveria šio kepsnio išorinės mėsos poros ir mėsoje lieka drėgmė. Apkepus kepsnį iš abiejų pusių, suvyniokite jį į foliją ir kepkite dar apie 20 minučių ant tų pačių žarijų. Pačioje kepimo pabaigoje mėsą pabarstykite druska, pipirais ir šviežiais rozmarinais. Mėsą valgykite jai vos atvėsus.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nuo kitų metų pradžios gausite didesnį atlyginimą? Neskubėkite džiaugtis – piniginę paplonins papildomos sąlygos* (180)

Nuo kitų metų pradžios gausime didesnius atlyginimus – tokia džiugi žinia sklandė viešojoje...

Gražuolis grafas, pradėjęs Palangos pramogų erą: širdžių daužytojas, vaikų auklėms kėlęs ypatingus reikalavimus (39)

Juozapas Tiškevičius – grafas , sukūręs Palangos, kaip pramoginio kurorto, veidą. Nutiestas...

Mamos pagalbos šauksmas: į darželį vaikus priėmė, bet jo dar net nepradėjo statyti

DELFI redakciją pasiekė pasipiktinusios vilnietės Olgos laiškas, kuriame ji skundžiasi, jog per...

Šįkart situacija dėl Turkijos gali susiklostyti visai kitaip, analitikai perspėja: mums tai nepatiks (35)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ne kartą įrodė, kad verčiamas aplinkybių...

„Maxima“ atidaro dvi išparduotuves (56)

Prekybos tinklas „ Maxima “ praneša ketvirtadienį atidarantis išparduotuves Kaune ir Klaipėdoje.

Didžiuosiuose prekybos centruose ir vaistinėse – patikrinimai dėl lojalumo kortelių (31)

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija ketvirtadienį pradėjo tikrinti didžiuosius maisto, namų...

Vilniaus stoties rajonas pasikeis neatpažįstamai (51)

Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo teritorijos, esančios tarp Panerių, Geležinkelio, Stoties...

Nėščiosios pilvą parai išbandęs Žygimantas Gečas: iki tol maniau, kad jos tik naudojasi savo padėtimi (40)

Praėjusią savaitę sūnaus Žako susilaukę dainininkai Anžela ir Žygimantas Gečai gyvena...

Įspūdžiai po atostogų Lenkijoje: Lietuvai yra ko pasimokyti iš kaimynų, ten net girtuokliai padorūs (20)

Kelionė į Gdanską iš Klaipėdos, deja, tik aplinkui. Mus ji vedė pro Vilnių. Norėjosi...

„StiliuSOS“ išnarpliojo Victorios Beckham garderobą: yra ko pasimokyti kiekvienai (13)

Victoria Beckham – viena didžiausių šių dienų stiliaus deivių, kuri ne tik diktuoja gatvės...