aA
Patiekalas jūros gėrybių ir egzotikos mėgėjams.
Kalmarai
Kalmarai
© Corbis/Scanpix
Jums reikės:

1 kg šaldytų kalmarų,
1 l vandens,
400 ml aliejaus,
300 g kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
300 ml mineralinio vandens,
2 šaukštų degtinės,
druskos,
juodųjų pipirų (maltų) ,
lauro lapelių pagal skonį.

Sudėkite šaldytus kalmarus į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 3-5 min.

Kalmarus supilkite į kiaurasamtį, nupilkite vandenį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius.

Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkte į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.

Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.

Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ekspertas įvertino kandidatų į ministrus tikrinimą: visi ženklai rodo, kad nėra situacija gera

Prezidentas Gitanas Nausėda jau kitos savaitės pradžioje žada viešai pranešti, kurie naujosios...

Rusišką vakciną Vengrija įsivežė neatsitiktinai: kyla rimtų klausimų (298)

Kol pasaulyje vyksta „vakcinų lenktynės“, bandant kuo greičiau rasti būdą, kaip užsitikrinti...

Butų perpardavinėtojas papasakojo, kaip atrodo jo darbas ir kiek iš to uždirba (162)

Liaudiškai vadinamas „pirikūpas“ arba perpardavinėtojas – kaip atrodo tokio žmogaus darbas?...

Būsimam aplinkos ministrui – neįmanoma misija? (2)

Tarpuvaldžiu, kai senoji valdžia jau žino, kad ilgai neužsibus, o naujosios Seimo daugumos...

Emigranto spąstuose – trys Lietuvos bankai: atsiskaitinėjo su tuščiomis ir net užblokuotomis kortelėmis (307)

Į Norvegiją emigravęs ukmergiškis sugebėjo pergudrauti tris Lietuvoje veikiančius bankus –...

Sušalęs Užkalnis: kuo kvepia 5000 EUR už litrą (7)

Jei tai būtų vynas, penki tūkstančiai eurų už litrą būtų labai brangu. Kaip labai seni ir...

Kaip Lietuva per valandą išleido 20 milijonų eurų: pirkinių krepšyje ir robotinė papūga (430)

Po rinkimų praktika per dieną ar kelias valandas paskirstyti dešimtis milijonų eurų ES paramos...

Naudingiausias LKL žaidėjas išvyksta į Ispaniją: žais ACB lygoje (5)

Penktadienį Lietuvos rinktinėje debiutavęs Regimantas Miniotas savo karjeroje žengia dar vieną...

Preliminarūs duomenys: koronavirusu per parą užsikrėtė dar daugiau nei 2 tūkst. žmonių, mirė – 11 (475)

Statistikos departamentas paskelbė preliminarius užsikrėtimo koronavirusu duomenis už...

Peršalęs vairuotojas nebeužuodė nė česnako – iškart įtarė blogiausia (42)

Pats geriausias vaistas – gera nuotaika, saviironija ir juokas. Jei numirsi linksmas, būdamas...

|Maža didelių žinių kaina