aA
Patiekalas jūros gėrybių ir egzotikos mėgėjams.
Kalmarai
Kalmarai
© Corbis/Scanpix
Jums reikės:

1 kg šaldytų kalmarų,
1 l vandens,
400 ml aliejaus,
300 g kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
300 ml mineralinio vandens,
2 šaukštų degtinės,
druskos,
juodųjų pipirų (maltų) ,
lauro lapelių pagal skonį.

Sudėkite šaldytus kalmarus į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 3-5 min.

Kalmarus supilkite į kiaurasamtį, nupilkite vandenį ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius.

Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkte į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.

Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.

Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Italijoje gyvenanti lietuvė: viskas įvyko labai greitai, žmonės įbauginti (77)

Šiaurinė Italijos dalis per savaitgalį pasikeitė neatpažįstamai – dėl apsikrėtusių...

Gyventojai įsiutę dėl neremontuojamos gatvės: ši – vos išvažiuojama, o pinigų jai sutvarkyti nėra (243)

Vilniaus miesto Gineitiškių gatvės gyventojai pasipiktinę. Jie sako, kad viena pagrindinių šio...

Gyvai / Delfi diena. Koronavirusas jau pasiekė Italiją: ar Lietuvai jau skambinti pavojaus varpais (4)

Koronavirusas jau pasiekė Italiją. Pranešama, kad virusas jau pasiglemžė keturias gyvybes. Kas...

Italijos specialistas: susiklostė nepalankiausia įmanoma padėtis mirė penktas žmogus, užfiksuoti du židiniai (142)

Italija pirmadienį pranešė, kad šiauriniame Lombardijos regione mirė ketvirtas naujuoju...

Po SEB banko atnaujinimų dalis klientų vis dar susiduria su trikdžiais (13)

Nors praėjo savaitė, kai SEB bankas baigė diegti naują informacinių technologijų (IT)...

Gyvai / Piniginiai reikalai. Kokį signalą siunčia kylančios aukso kainos bei kiek lietuviai išleidžia maistui?

„Delfi“ eteryje startuoja nauja laida apie makroekonomikos ir mikroekonomikos reikalus. Pirmojoje...

Vidas Bareikis – pirmąkart atvirai apie skyrybas su Jurga Šeduikyte: ačiū Dievui, kad viskas taip išsisprendė (52)

„Su Jurga buvome ta pora, kuri išbadė visus įmanomus metodus, kad išlaikytų šeimą“, –...

Įsisiautėjęs vėjas savaitgalį pridarė žalos: ant kelio virto medžiai, krito langai (5)

Savaitgalį siautęs stiprus vėjas Kėdainiuose vertė medžius. Ugniagesiai gelbėtojai dėl...

Madingiausios šių metų rankinės: kokias verta pirkti ir ko vengti? (18)

Moteris be rankinės... gali pasirodyti įtartina, tiesa? Nė viena dailiosios lyties atstovė...

Dėl koronaviruso Lietuva griežtina veiksmus: iš Italijos atvykę bus tikrinami lėktuvuose

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, jog visi...

|Maža didelių žinių kaina