aA
„Dalinuosi su jumis savo ypatingu kalėdiniu desertu „Prašmatnusis tinginys“. Prašmatnus jis dėl to, kad, palyginti su tradiciniu tinginiu, jis yra daug aromatingesnis, reikalauja daugiau sudedamųjų dalių“, - rašo DELFI skaitytoja Uršulė. Ji atsiuntė receptą konkursui „Mano gardžiausias Kalėdų patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Uršulės tinginys
© Shutterstock nuotr.

Ir tikrai daug sveikesnis, nes tradiciškai dedama apie 200 g sviesto, o šiam užteks vos šaukšto ar kelių:) šiaip ar taip, išlieka tinginiu, nes pagaminti reikia labai nedaug laiko ir pastangų, o rezultatas superinis!

Ingridientai:

200 g juodojo šokolado,
indelis kondensuoto pieno,
150 g sausainių (ėmiau tradiciškai "gaidelio"),
100 g kukurūzų dribsnių (cornflakes),
pora saujų kokoso drožlių,
džiovintų vaisių ar riešutų pagal norą, aš dėjau spanguoles, abrikosus, razinas, slyvas
cinamono(pasirinktinai)
pora šaukštų sviesto

Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, kondensuotą pieną, sviestą ir įberti cinamono. Tirpinti, kol taps vientisa masė. Atskirame dubenyje sulaužyti sausainius, suberti dribsnius, sudėti vaisius ir riešutus, kokosą, ir viską supilti į šokolado masę. Išmaišyti, kol sausi ingridientai pasidengs tolygiai šokoladu. Jei atrodo per šlapia masė, įberti dar sausainių/dribsnių.Viską sukrėsti į maistine plėvele išklotą formą, paslėgti ir palikti šaldytuve, kad sustingtų (geriausia per naktį, jei iškentėsit) Galima apibarstyti cukraus pudra, ir skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Guoga traukiasi iš aktyvios politikos: kitąmet nedalyvausiu jokiuose rinkimuose (3)

Buvęs liberalas Antanas Guoga , ilgą laiką buvęs laikomas realiausiu „valstiečių“ kandidatu...

Nuošalioje Vilniaus vietoje tiekia autentišką armėnišką maistą: stulbina kainomis ir porcijų dydžiu (94)

Jeigu nebūčiau vykusi automobiliu pro šalį, apie Valakampių paplūdimyje kepamus armėniškus...

Grigas garantuoja, kad „Žalgiris“ šį sezoną eis toli, Čeponis stabdo arklius (38)

Trys pralaimėjimai iš eilės – ne „Žalgirio“ stilius. Šarūno Jasikevičiaus pamokslo...

Lietuvių augintojus prispaudė kinai ir ukrainiečiai (79)

Šalies medaus eksportuotojai išgyvena sunkmetį – pirkėjų prireikė žvalgytis net tolimoje...

Panevėžyje nugriaudėjo galingas sprogimas: visiškai sugriauti keli garažai (9)

Bendrasis pagalbos centras informavo, kad Panevėžyje, Ateities g. 28, garažų masyve nugriaudėjo...

Kol žmona rūpinosi namais, vyras ėjo pas meilužę: viską pakeitė gimtadienio vakarėlis (16)

Šventai tikėjau, kad galima išsaugoti šeimą . Ir jei ne atleisti už išdavystę, tai bent...

VU profesoriaus elgesį tyrusi komisija nustebino studentą: pripažino, kad esu „Karbauskio b...pys“ ir „šiukšlė“ (286)

Nors profesorius Paulius Subačius viešoje erdvėje palankiai vertino itin įžeidžiančius...

Visą Švediją šokiravęs žudikas pareikalavo Lietuvoje stabdyti įkalinimo iki gyvos galvos skyrimą (116)

Už žinomos Švedijos psichologės nužudymą iki gyvos galvos įkalintas kaunietis Vidmantas...

Trys neištikimybės ingredientai

Vieno neištikimybės apibūdinimo nėra – kiekviena pora ją vertina savaip, pagal pačios sukurtas...

Pragarą išgyvenusi ir dešimtmetį išnaudota sekso vergė: mane pradėjo tam ruošti nuo 11-os (6)

Šiuolaikinės vergovė s auka per interviu BBC pasakojo šokiruojančią savo gyvenimo istoriją,...