Jokia tradicinė anglų Kalėdų vakarienė neapsieina be pudingo. Galime išmokti pasigaminti jį ir mes. Sakoma, kad skaniausias būna iškeptas prieš 3 dienas.
Kalėdų pudingas
© Corbis/Scanpix

12-16 porcijų reikės:

1 1/2 stiklinės supjaustytų razinų,
2/3 stiklinės supjaustytų datulių be kauliukų,
1 stiklinės supjaustytų figų,
1 stiklinės serbentų,
3/4 stiklinės smulkių razinų be grūdelių,
100 ml brendžio,
220 g sviesto,
1 stiklinės tamsaus rudojo cukraus,
tarkuotos vienos citrinos žievelės,
tarkuotos vieno apelsino žievelės,
4 suplaktų kiaušinių,
1 stiklinės susmulkintų blanširuotų migdolų,
3/4 stiklinės išsijotų miltų,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio muškato,
1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 1/2 stiklinės šviežių baltos duonos trupinių.

Pagaminimo laikas: 3 dienos ir 5 valandos.

Ištepkite riebalais dviejų litrų keraminį indą, naudojamą orkaitėje.

Į didelį dubenį sudėkite visus vaisius ir užpilkite brendžiu. Gerai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite 12-24 valandoms.

Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sviestą ir cukrų, kol gausite tirštą kreminę masę. Įplakite žieveles ir kiaušinius, įberkite vaisius ir migdolus. Sudėkite miltus ir prieskonius, gerai sumaišykite, tuomet suberkite trupinius.

Įpilkite mišinį į paruoštą indą, išlyginkite paviršių. Paimkite truputį didesnį nei indo viršus vaškinio popieriaus gabalą, du kartus suklostuokite centre, uždenkite pudingą. Ant viršaus uždėkite du kartus suklostuotą dvigubą foliją, ją patikimai pritvirtinkite prie indo kraštų.

Įdėkite indą į storasienį puodą arba kitą didelį puodą su dangčiu. Pripilkite verdančio vandens iki indo vidurio. Kepkite keturias valandas, esant reikalui papildydami vandens kiekį.

Išimkite indą iš puodo ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį vėl apvyniokite vaškiniu popieriumi ir laikykite šaldytuve, kol reikės patiekti.

Prieš patiekdami pašildykite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Naujos detalės dėl lietuvių vilkiko avarijos Italijoje: užkardas buvo pakeltas? (15)

Kaip jau buvo pranešta, ketvirtadienio naktį Italijoje į tragišką avariją pateko vilkikas iš...

Vilniaus grupuotė, kurios taikinyje – milijonai: su žmona netekęs laisvės ir turto nevaldė emocijų (41)

Veikė organizuotoje grupėje, o ne kaip nusikalstamas susivienijimas, iš narkotinių ir...

Kukuraitis apie pensijų reformą: čia dar ne pabaiga (92)

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis neguldo galvos, kad po diskusijų Seime tas...

Vasiliauskas atsakė Jakeliūnui: daugiausiai ekonomistų kvadratiniame kilometre negali nereaguoti (16)

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigia atmetantis Seimo nario Stasio...

Grybauskaitė jau stato namą – paaiškėjo, kiek pinigų suplanavo statyboms (626)

Praėjusių metų pabaigoje šalies vadovė nusipirko žemės sklypą, kuriame žada pasistatyti namą...

Piktnaudžiavimu kaltinamą Gineikaitę siūloma bausti milžiniška bauda (6)

Piktnaudžiavimu kaltinamą buvusią Nacionalinės žemės tarnybos ( NŽT ) direktorę Daivą...

Į paskutinį skambutį keliavusio abituriento BMW pateko į avariją, sužalotas žmogus

Ketvirtadienio rytą Kaune įvyko avarija. Jaunuolis nesuvaldė BMW automobilio sankryžoje, apsisuko...

Po pirmojo Julijos Skripal pasirodymo žiniasklaidai – Kremliaus reakcija (150)

Julija Skripal , kuri su tėvu, buvusiu rusų šnipu Sergejumi Skripaliu kovo mėnesį Didžiojoje...

Vairuotojams Vilniuje – naujas perspėjimas (11)

Sostinėje pristatoma prevencinė saugaus eismo priemonė, padėsianti užtikrinti sklandesnį...