aA
Jokia tradicinė anglų Kalėdų vakarienė neapsieina be pudingo. Galime išmokti pasigaminti jį ir mes. Sakoma, kad skaniausias būna iškeptas prieš 3 dienas.
Kalėdų pudingas
© Corbis/Scanpix

12-16 porcijų reikės:

1 1/2 stiklinės supjaustytų razinų,
2/3 stiklinės supjaustytų datulių be kauliukų,
1 stiklinės supjaustytų figų,
1 stiklinės serbentų,
3/4 stiklinės smulkių razinų be grūdelių,
100 ml brendžio,
220 g sviesto,
1 stiklinės tamsaus rudojo cukraus,
tarkuotos vienos citrinos žievelės,
tarkuotos vieno apelsino žievelės,
4 suplaktų kiaušinių,
1 stiklinės susmulkintų blanširuotų migdolų,
3/4 stiklinės išsijotų miltų,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio muškato,
1 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 1/2 stiklinės šviežių baltos duonos trupinių.

Pagaminimo laikas: 3 dienos ir 5 valandos.

Ištepkite riebalais dviejų litrų keraminį indą, naudojamą orkaitėje.

Į didelį dubenį sudėkite visus vaisius ir užpilkite brendžiu. Gerai išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite 12-24 valandoms.

Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sviestą ir cukrų, kol gausite tirštą kreminę masę. Įplakite žieveles ir kiaušinius, įberkite vaisius ir migdolus. Sudėkite miltus ir prieskonius, gerai sumaišykite, tuomet suberkite trupinius.

Įpilkite mišinį į paruoštą indą, išlyginkite paviršių. Paimkite truputį didesnį nei indo viršus vaškinio popieriaus gabalą, du kartus suklostuokite centre, uždenkite pudingą. Ant viršaus uždėkite du kartus suklostuotą dvigubą foliją, ją patikimai pritvirtinkite prie indo kraštų.

Įdėkite indą į storasienį puodą arba kitą didelį puodą su dangčiu. Pripilkite verdančio vandens iki indo vidurio. Kepkite keturias valandas, esant reikalui papildydami vandens kiekį.

Išimkite indą iš puodo ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį vėl apvyniokite vaškiniu popieriumi ir laikykite šaldytuve, kol reikės patiekti.

Prieš patiekdami pašildykite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pažintis socialiniame tinkle: kaip vos iš kelių žinučių suprasti, kad viskas baigsis blogai (37)

„Tinder“, „Facebook“ ir kiti socialiniai jau kurį laiką yra kone populiariausia platforma...

Vieta, apie kurią lietuviai galėjo tik pasvajoti: paslaptingas kino teatras, kur leidžiama daugiau nei įprastai (4)

Sostinėje įsikūrė nauja vieta, apie kurią anksčiau net nesvajojote, kad tokia gali būti. Po...

Nepaklausė medikų ir šiandien džiaugiasi dešimtmečiu sūnumi: nuvykus į klinikas, nėštumą siūlė nutraukti (8)

Ką reiškia rankose laikyti nė kilogramo nesveriantį kūdikį, niekaip nesupras tie, kas to...

Laukiantiems didžiųjų metų švenčių – puikios žinios: galite turėti 11 laisvadienių (4)

Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas šįmet gali tapti itin įsimintinas. Ypač tiems, kurie yra...

Gėrimo, šildžiusio Pirmojo pasaulinio karo karius, paskutinė stotelė – Indijoje (2)

Gerą šimtmetį šeimos savo vaikus Indijoje girdė salyklo skonio pieno gėrimais, kurie, kaip kad...

Reforma iš vidaus: prabilo apie ligoninėse apgyvendinamus paimtus vaikus, dėl kursų metamus darbus ir pareigūnų patyčias (433)

Iš nesaugios aplinkos paimtų vaikų apgyvendinimas ligoninėse, budinčių globotojų trūkumas,...

Buto pirkimas miesto centre: ekspertė išvardijo didžiausius privalumus (16)

Mes gyvename amžiuje, kai informacijos srautai kasdien tik didėja ir tam, kad neatsiliktume, turime...

Ar iš tiesų kaime sunku rasti darbo?

Skurdas, nedarbas, alkoholizmas – tokiais žodžiais dažnai apibūdinamas šiandieninis Lietuvos...

Po 30 metų į Lietuvą grįžusi moteris atvira: nuskurusiame sovietiniame mieste esama šio to nauja (173)

„Iš Lietuvos su meile“. Taip savo straipsnį, publikuotą svetainėje „Roads &Kingdoms“,...

Iš emigracijos grįžusi Rasa pirmą Lietuvoje uždirbtą algą išleido maistui (152)

Jau aštuntus metus Norvegijoje gyvenanti Simona Šiemienė planuoja grįžti į Lietuvą ir...