20 porcijų

Produktai:

3 stiklinės miltų,
0,75 stiklinės riebaus pieno,
0,25 stiklinės cukraus,
6 šaukštai sviesto,
6 šaukšteliai mielių,
2 tryniai,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
0,25 šaukštelio druskos.

Įdarui:

2 stiklinės aguonų,
2,5 stiklinės riebaus pieno,
0,5 stiklinės grietinėlės,
0,5 stiklinės cukraus,
4 šaukštai medaus,
3 šaukštai razinų,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
0,5 šaukštelio cinamono.

Kaip gaminti:

1. Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.

2. Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.

3. Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.

4. Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją