Tortas "Apsnigta vasara"

Ingredientai:

Pagrindui:

380 g šokoladinių sausainių "Selga",
100 g smulkintų skrudintų žemės riešutų,
180 g sviesto,
50 g svarainių sirupo,
2 šaukštų auksaspalvio sirupo,

Baltam sluoksniui:

250 g maskarponės sūrio,
250 g trintos varškės,
500 g riebios grietinėlės,
1 pakuotės "Santa Maria'" vanilinio cukraus,
100 g naminio svarainių sirupo su cukrumi,
1 mažo indelio konservuotų persikų,
7 šaukštų želatinos.

Raudonam sluoksniui:

400 g šaldytų aviečių,
100 g šaldytų spanguolių,
100 g svarainių sirupo,
4 šaukštų cukraus,
3 šaukštų želatinos.

Papuošimui:

1 mažos skardinės konservuotų persikų,
50 g balto šokolado,
30 g juodo šokolado,
kivio,
uogų ar saldainiukų.

Gaminimas:

Šiam tortui pagaminti reikės daugybės vasariškų gėrybių iš šaldiklio, ar kitaip paruoštų, todėl tai jį pavadiniau:)

Torto pagrindą kartais kepu su krašteliais, kartais, be jų, nes taip paprasčiau iškepti. Čia pateikti pagrindo produktai kepimui su krašteliais. Kepant be jų, pagrindui produktų prireiktų perpus mažiau.

Sausainius sumalti, sumaišyti su riešutais, supilti garuose tirpintą sviestą, sumaišytą su sirupais. Masę gerai išmaišyti.

Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną, kraštus.

Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti.

Maskarponės sūrį ištrinti su varške ir saikingai išplakta grietinėle.
Sutrinti smulkintuvu visą mažos persikų dėžutės turinį, sumaišyti jį su svarainių sirupu ir supilti į pieno produktų masę. Jei reikia, dar pasaldinti, ar paskaninti vaniliniu cukrumi. Supilti baltam sluoksniui paruoštą pagal instrukciją mažame kiekyje vandens želatiną ir gerai išmaišyti.

Atšildytas uogas trumpai pavirti su cukrumi, perkošti, kad nebūtų tirščių, Supilti svarainių sirupą, mažame kiekyje vandens pagal instrukciją paruošą želatiną ir gerai išmaišyti.

Pilti tai gelsvos, tai raudonos masės, tortą laikant šaltai.
„Apsnigti“ baltu šokoladu, papuošti.

Paprasta pagaminti, bet toks aromatingas šis mano tortas gavosi:)

Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis

Reikės:

4 šaukštų miltų,
3 šaukštų kakavos,
50 g. sviesto,
3 kiaušinių,
400 g. sutirštinto pieno,
pusantro šaukštelio kepimo miltelių,
citrinos,
stiklinės šaldytų vyšnių be kauliukų,
100 g. cukraus miltelių glaistui,
saldainiukų ir džiovintų vaisių papuošimui,
gabaliuko juodo šokolado papuošimui.

Gaminimas:

Pašildytą sviestą išmaišyti su sutirštintu pienu, gerai išplaktais kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, įtarkuoti citrinos žievelių, įspausti kelis šaukštus sulčių ir gerai išmaišyti.

Suberti atšildytas šaldytas vyšnias be kauliukų, kiek pamaišyti.
Pilti į apvalią skardą, išteptą sviestu ir kepti pyragą apie 35 min.
Nepilnai atšalusį užlietu baltu sniegeliu, pagamintu iš cukraus pudros ir citrinos sulčių. Papuošti.

Serbentinis varškės pyragas su kakava

Tešlai reikės:

5 šaukštų miltų,
2 šaukštų kakavos,
1 kaupino šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto rudojo cukraus,
2 šaukštų paprasto cukraus,
4 kiaušinių,
80 g. sviesto,
100 g. sutirštinto pieno,
1 stiklinės šaldytų juodųjų serbentų.

Varškės masei reikės:

200 g trintos varškės,
3 šaukštų grietinės,
2 mažų kiaušinių,
1 šaukšto krakmolo.
1 šaukšto vanilinio cukraus,
2 šaukštų cukraus,
šlakelio citrinos sulčių.

Gaminimas:

Ištirpintą sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, ruduoju cukrumi ir paprastu cukrumi, gerai išmaišyti.

4 kiaušinius gerai išplakti į juos supilti ankščiau išplaktą masę, suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, permaišyti.

Į tešką supilti juodus serbentus.
Varškę sumaišyti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Gerai išplakti kiaušinius, į juos supilti krakmolą ir gautą masę supilti į varškės masę, permaišyti. Jei norisi, įspausti citrinos sulčių.
Skardą patepti sviestu, pilti tamsios masės, varškės įdaro, vėl tamsios tešlos.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 l.temp..
Aš dar pyragą apliejau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis, užbėriau kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Keptas maskarponės sūrio tortas „Citrininis“

Pagrindui reikės:

3 stiklinių miltų,
300 g sviesto,
5 šaukštų svarainių sirupo,
trupučio druskos,
2 šaukštų cukraus.

Sūrio sluoksniui:

500 g maskarponės sūrio,
500 g kreminės varškės,
500 g grietinės,
6 kiaušinių,
4 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų vanilinio cukraus,
1 žalios citrinos,
pusės geltonos citrinos,
200 g, cukraus pudros.

Citrininiam kremui reikės:

4 citrinų sulčių ir žievelių,
4 kiaušinių,
200 g cukraus pudros,
50 g tirpinto sviesto,
100 g balto šokolado.

Papuošimui:

citrinų,
braškių (yra pirkti ir žiemą),
kivių,
džiovintų ananasų.

Gaminimas:

Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos, paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.

Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.

Varškę sumaišyti su sūriu, grietine, cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Įspausti vienos didelės žalios citrinos ir pusės geltonos citrinos sultis, įtarkuoti žievelių, suberti krakmolą ir gerai sumaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius, bet neperplakti masės.

Supilti ant pagrindo, kuris jau yra torto formoje ir dėti kepti į180l. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 50 min., pabaigoje temperatūrą prisukant iki 150 l.

Gerai kepinį atšaldyti.
Cukraus pudrą, skirtą kremui, sumaišyti su citrinų sultimis ir žievelėmis, kiek palaikyti. Kiaušinius suplakti gerai ir supilti į citrinas, supilti tirpintą sviestą.

Didelį puodą su vandeniu dėti ant ugnies, užvirti, ant jo dėti metalinį dubenį, į kurį supilti citrinų ir kiaušinių, sviesto mišinį. Kaitinti vis maišant. Pamažu turi masė tirštėti. Kai jau tampa tvirtoka (maždaug po 20 min.) dėti laužytą šokoladą, išmaišyti, kol gerai ištirps.

Citrininį kremą atvėsinti ir dėti ant torto.
Atšaldyti.

Aptarkuoti džiovintais ananasais, papuošti citrinomis, kiviais ir braškėmis, kurių yra pirkti ir žiemą.

Tortas „Lengvutis“

Pagrindui reikės:

4 šaukštų miltų,
3 šaukštų kakavos,
50 g sviesto,
3 kiaušinių,
400 g sutirštinto pieno,
pusantro šaukštelio kepimo miltelių,
citrinos žievelių.

Viršutiniam sluoksniui reikės:

1 didelio indo riebios grietinėlės,
200 g geriamo jogurto su mėgiamomis uogomis,
1 mažo indelio konservuotų persikų,
3 šaukštų želatinos,
4 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų vanilinio cukraus,
2 šaukštų cukraus pudros.

Papuošimui reikės:

100 g juodojo šokolado,
20 g sviesto į juodą šokoladą,
2 šaukštų grietinėlės į juodą šokoladą,
gabaliuko balto šokolado,
persimonų ir džiovintų vaisių papuošimui,
riešutų krašteliams apibarstyti.

Gaminimas:

Tai ne tik lengvai pagaminamas tortas, jis neriebus, tinka vaikams.
Pašildytą sviestą išmaišyti su sutirštintu pienu, gerai išplaktais kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, įtarkuoti citrinos. Gerai išmaišyti, pilti į apvalią didelę skardą ir iškepti pyragą. Atvėsinti.

Grietinėlę dalinai išplakti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, sumaišyti su jogurtu, aromatizuotu citrinos sultimis. Želatiną pagal instrukciją paruošti 100 g. persikų kompoto, atvėsinti, ir supilti maišant į kremą.

Aš persikų perpjautas puseles išdėliojau ant pyrago, tuomet užliejau kremu. Bet būtų geriau kiek kremo užlieti ant pyrago, tuomet išdėlioti persikus ir užlieti kremu - neatsiskirs pjaustant.
Ištirpinti juodą šokoladą, įdėti sviesto, grietinėlės, maišant pakaitinti, bet neužvirti, atvėsinti ir užlieti ant pyrago.

Kraštus apiberti riešutais. Norint „rašyti“ baltu šokoladu į jį irgi geriu įdėti sviesto, ar medaus, nes labai greitai stingsta.
Papuošti gėlėmis iš persimonų, džiovintais vaisiais.

Keptas sūrio pyragas su džiovintomis spanguolėmis

Pagrindui reikės:

2 pakelių šokoladinių sausainių „Selga“,
120 g sviesto,
80 g sutirštinto pieno.

Įdarui:

250 g maskarponės sūrio,
350 g kreminės varškės,
150 g riebios grietinės,
150 g cukraus pudros,
2 didelių kiaušinių,
5 arb. šaukštelių kukurūzų miltų,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
pusės mažos citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
100 g džiovintų spanguolių.

Dar reikės:

100 g „Kalev“ balto šokolado sūrio pyragams.

Gaminimas:

Sausainius sumalti, sumaišyti su sutirštintu pienu ir sviestu. Gauta mase iškloti torto formos dugną ir kraštus. Valandai padėti į šaldytuvą.

Sumaišyti pieno produktus su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, kukurūzų miltais Įtarkuoti citrinos, įspausti sulčių, išmaišyti.
Įmaišyti neperplaktus kiaušinius ir supilti spanguoles.

Į sausainių dubenų supilti sūrio masę, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 50 min.

Dar šiltą aptarkuoti specialiu šokoladu ir pagal norus papuošti.

Regina R.

****************

Žalia špinatų blynų eglutė

Jums reikės:

230 g miltų;
½ a.š druskos;
300 ml kefyro;
2 vnt kiaušinių;
100 g špinatų (naudojau šaldytus ir smulkiai sumaltus);
2 v.š. graikinių riešutų aliejaus arba tirpinto sviesto;
100 g mozarelos sūrio;
2 vnt pomidorų;
2 skiltelių česnako;
1 saujos bruknių;
1 ž pipirų;
aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinius, kefyrą ir gerai išplakti, vėliau įmaišyti aliejų (sviestą), smulkintą česnako skiltelę, smulkintus špinatus (juos smulkinu iš anksto su smulkintuvu ir šlakeliu vandens – gaunasi vientisa žalia masė, kurią užšaldau ledo kubeliuose ir naudoju kai reikia).

Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje skirtingo dydžio blynelius, kad paskui iš jų būtų galima formuoti eglutes. Iškepus sluoksniuoti blynus su pjaustytu mozarela sūriu.

Padažas:

Pomidorus kiek apvirti, kad nusiimtų odelė. Tuomet viską susmulkinti trintuvu iki vientisos masės drauge su bruknėmis ir likusia česnako skiltele, įdėti šiek tiek druskos, pipirų.

Pirmiausia į lėkštę įpilkite padažą, tuomet nuo didžiausio iki mažiausios sluoksniuokite blynelius su mazarelos sūriu ir dekoruokite bruknėmis.

Kokosiniai avižiniai sausainiai „Eglutės“

Jums reikės:

200 g sviesto
150 g cukraus
2 vnt kiaušinių
75 g kokosų drožlių
250 g miltų
5 šaukštų avižinių dribsnių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių cukraus pudros
žiupsnelio druskos
bruknių dekorui

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinius. Turi gautis vientisa masė (naudojame arba šaukštą arba plakiklį). Kokosų drožles, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į sviesto masę.

Kiek trūksta miltų, pridedame, kad gautųsi minkoma tešla, kurią paliekame šaldytuve 15 min. Tuomet kočiojame tešlą ir skirtingo dydžio žvaigždžių formelėmis formuojame sausainius.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai iškepa iš sausainių sudėliojame eglutes, dekoruojame cukraus pudra, kokosų drožlėmis – sniegu ir bruknių uogomis.

Skanaus!
Edita A.

*********************

Pyragas "Vyšnių trobelė"

Reikės:

Miltų, 400 g.
Margarino kepiniams, 250 g
Cukraus, 220 g
Grietinės, 200 g
Kepimo miltelių, 1 a.š.
Žiupsnelio druskos
Vyšnių be kauliukų,~1 kg
Cukrus vyšnioms - 100-150 g

Ingredientai kremui:

Grietinės 30 %, 700 g
Cukraus pudros, 250 g
Vanilinio cukraus, 10 g

Šokolado bei migdolų drožlės papuošimui

Gaminimas:

Pirmiausia vyšnias apibarstyti cukrumi ir palikti, kad nutekėtų sultys. Sultys nebus reikalingos.

Į grietinę įdėti kepimo miltelius ir išmaišyti. Margariną suplakti su žiupsneliu druskos. Sujungti dvi dalis ir įdėti miltus. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 40-60 min.

Atšaldytą tešlą padalinti į 15 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti stačiakampį 20x7 cm. Per vidurį glaudžiai sudėti vyšnias. Užlipdome kraštus, kad vyšnios liktų viduje.

Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Atvėsiname.

Kremui reikia vėsią grietinę išplakti su cukrumi mikseriu iki padidėjimo.

Pyragas dėliojamas taip: pirmas aukštas 5 pagaliukai su vyšniomis, antras - 4, trečias - 3, ketvirtas - 2, paskutinis - 1. Po kiekvieno aukšto tepame kremą. Likusiu kremu lygiai ištepame visą viršų.

Pabarstome šokolado drožlėmis. Paliekame 12 val. šaldytuve.

Skanaus!
Olia K.

********************

Jums reikės:

100 g sviesto
50 g rudojo cukraus
150 g medaus
1 kiaušinio
400 g miltų
1 žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio malto cinamono
0,5 šaukštelio malto muskato riešuto
1 šaukštelio kakavos miltelių

Sausainiams puošti:

1 kiaušinio baltymo
200 g cukraus pudros
2 šaukštų citrinos sulčių
Maistinių pabarstukų

Darbo eiga:

Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į tešlą įmaišyti prieskonius, kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Tešlą išminkyti rankomis.

Iškočioti tešlą – lakštas turėtų būti 0,5 cm storio.

Naudojant formeles išspausti iš tešlos sausainius.

Kepti sausainius apie 10–12 minučių 180 °C orkaitėje.

Iškepusius sausainius sudėti į lėkštes ir leisti jiems pravėsti.

Kol sausainiai vėsta, pasigaminti glaistą. Išmaišyti citrinos sultis su cukraus pudra ir kiaušinio baltymu.

Sausainius pertepti glaistu ir kruopščiai sudėlioti tarsi eglutę. Apibarstyti maistiniais pabarstukais. Tikrai paprasta, kalėdiška ir labai labai skanu.

Dalė R.

******************

125 g sviesto
1 kiaušinis
10 šaukštų Black treacle sirupo
1 a.š. kepimo miltelių
500 g miltų
100 g Muscovado cukraus
1 a.š. malto imbiero
1 a.š. maltų muskatų
½ a.š. maltų gvazdikėlių
½ a.š. kardamono
2 a.š. malto cinamono

Glajui:

1 kiaušinio baltymas
Apie 250 g cukraus pudros
Citrinos sulčių
Maistinių dažų

Kambario temperatūros sviestą, cukrų, kiaušinį, black treacle išplakti iki purios masės. Sudėti prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Išminkyti tešlą ir įdėti ją į šaldytuvą valandai. Iškočioti tešlą, formelėmis išspausti sausainius ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepti apie 7 minutes.

Glajui kiaušinio baltymą išplakti iki putų, tuomet palaipsniui pilti cukraus pudrą ir citrinos sultis. Plakti kol masė taps vientisa ir tiršta. Tuomet įdėti maistinių dažų. Masę sudėti į konditerinį maišelį ir piešti ant atvėsusių sausainių.

Rasa. M.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)