aA
Kepenines ruošiu keliais būdais – gaminu virtą arba keptą. Šiai kepeninei kalakutų kepenėles visą savo sąmoningą gyvenimą viriau prieskoniuotame vandenyje, kol vieną dieną toptelėjo mintis, kad turbūt dar skaniau, jei kepenėles pakepinti. O kartu su jomis ir visus likusius ingredientus. Taip sukurpiau mums labai patinkantį skonį. Tai labai švelni kepeninė, todėl, jei mėgstate “stipresnius” skonius, patarčiau berti aštrių prieskonių.
Kalakutienos kepeninė su kriaušėmis ir sezamais
© kumucia.com

Kaip tik savaitgalį kalbėjome apie tai, kur laikyti didesnį pagamintą kepeninės kiekį – aš sudedu į indelius ir nešu į šaldymo kamerą, o 10-12h prieš planuojamą valgymą ištraukiu ir palieku kambario temperatūroje. Tačiau visada esu labiau “už” šviežiai pagamintą kepeninę.

Kad smarkiai nepadauginti, gaminu iš

700-800 g kalakutų kepenėlių
2 vidutinių svogūnų
4-6 kriaušių (labiausiai tinka Conference)
100 g sviesto
4 v.š. sezamo sėklų (galima baltų ir juodų mišinio)
100 ml balto sauso vyno
Aliejaus kepimui, 1aš druskos ir žiupsnio džiovintų čiobrelių

Svogūnus supjaustau kubeliais, kriaušes nulupu, pjaunu į 4 dalis ir išpjaunu sėklalizdžius. Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu aliejaus ir sudedu išplautas ir nusausintas kepenėles, jas apkepu po 1-2min. iš abiejų pusių, ant kepenėlių suberiu svogūnus ir ant jų – kriaušes ir galiausiai supilu vyną. Maišyti nereikia.

Dengiu keptuvę ir sumažinu ugnį iki minimaliausios. 15 min. lai troškinasi. Po 15 min. sudedu gabaliukais pjaustytą sviestą, čiobrelius ir druską ir vėl uždengiu keptuvę. Po 10min. išjungiu ugnį ir palieku bent 20min. subręsti ir atvėsti. Tuo metu išsitraukiu blenderį ir pasiruošiu gilesnį indą malimui. Į jį sukrečiu keptuvės turinį ir blenderiu sumalu iki vientisos masės (galima malti ir virtuvinio kombaino peiliais). Tuomet suberiu sezamo sėklas ir įmaišau jas. Kepeninę sudedu į indelius ir nešu į šaldytuvą.

Tepame ant duonos, skrebučio ar trapučio. Labai tinka su žalumyno lapu, šviežiu pomidoru ar marinuotu agurku.

Skanaus!

Kūmutės virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Profesorius Ambrozaitis – apie karantino švelninimą: per anksti atleidus vadeles, epidemija persiris į antrą fazę (247)

Gydytojas infektologas, Vilniaus universiteto Medicinos universiteto profesorius Arvydas...

Lietuvos gamyklose mažėja užsakymų: didžiausias iššūkis – ką daryti su darbuotojais (52)

Užsakymų mažėja, o kai kur stringa ir tiekimas. Su tokia realybe susiduria Lietuvoje veikiančios...

Po Šimašiaus pasipiktinimo – naktinis SAM paaiškinimas: mobilieji punktai bus uždaryti tik 2 dienas atnaujinta 00:10 val. (637)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle užsiminė apie dar vieną papiktinusį...

Klaipėdoje nuo šeštadienio apribojama universitetinės ligoninės veikla (28)

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vėlyvą penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje...

Po ambasadorės pasibaisėjimo kaukių kainomis, „Norfa“ atkerta: gal galite padėti nupirkti pigiau? (784)

Ina Marčiulionytė , Lietuvos ambasadorė Kinijoje, savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo...

Orai: termometrų stulpeliai šoktelės aukštyn (3)

Šeštadienio dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai , giedresnis bus rytas ir vakaras, dieną...

Vilniuje nusileido specialus lėktuvas iš Londono (89)

Penktadienį prieš vidurnaktį Vilniuje nusileido specialaus lėktuvas su lietuviais iš Londono.

Baltarusijos žiniasklaida: užteks, situacija jau ir taip nukeliavo per toli (271)

„Niekas nepasikeis. Nekris naftos kainos. Nebus šuolių akcijų biržoje. Netgi ledynai nepradės...

Vašingtoną apkaltino piratavimu: „konfiskavo“ Vokietijai skirtą kaukių siuntą (53)

Jungtinės Valstijos perėmė Bankoko oro uoste į Vokietiją išsiųstų Kinijoje pagamintų...

Kita karantino pusė: tokių degalų kainų vairuotojai nematė jau seniai (132)

Nors karantino metu gyventojams patariama laiką leisti namie, o transporto srautai smarkiai...

|Maža didelių žinių kaina