aA
Kepenines ruošiu keliais būdais – gaminu virtą arba keptą. Šiai kepeninei kalakutų kepenėles visą savo sąmoningą gyvenimą viriau prieskoniuotame vandenyje, kol vieną dieną toptelėjo mintis, kad turbūt dar skaniau, jei kepenėles pakepinti. O kartu su jomis ir visus likusius ingredientus. Taip sukurpiau mums labai patinkantį skonį. Tai labai švelni kepeninė, todėl, jei mėgstate “stipresnius” skonius, patarčiau berti aštrių prieskonių.
© kumucia.com

Kaip tik savaitgalį kalbėjome apie tai, kur laikyti didesnį pagamintą kepeninės kiekį – aš sudedu į indelius ir nešu į šaldymo kamerą, o 10-12h prieš planuojamą valgymą ištraukiu ir palieku kambario temperatūroje. Tačiau visada esu labiau “už” šviežiai pagamintą kepeninę.

Kad smarkiai nepadauginti, gaminu iš

700-800 g kalakutų kepenėlių
2 vidutinių svogūnų
4-6 kriaušių (labiausiai tinka Conference)
100 g sviesto
4 v.š. sezamo sėklų (galima baltų ir juodų mišinio)
100 ml balto sauso vyno
Aliejaus kepimui, 1aš druskos ir žiupsnio džiovintų čiobrelių

Svogūnus supjaustau kubeliais, kriaušes nulupu, pjaunu į 4 dalis ir išpjaunu sėklalizdžius. Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu aliejaus ir sudedu išplautas ir nusausintas kepenėles, jas apkepu po 1-2min. iš abiejų pusių, ant kepenėlių suberiu svogūnus ir ant jų – kriaušes ir galiausiai supilu vyną. Maišyti nereikia.

Dengiu keptuvę ir sumažinu ugnį iki minimaliausios. 15 min. lai troškinasi. Po 15 min. sudedu gabaliukais pjaustytą sviestą, čiobrelius ir druską ir vėl uždengiu keptuvę. Po 10min. išjungiu ugnį ir palieku bent 20min. subręsti ir atvėsti. Tuo metu išsitraukiu blenderį ir pasiruošiu gilesnį indą malimui. Į jį sukrečiu keptuvės turinį ir blenderiu sumalu iki vientisos masės (galima malti ir virtuvinio kombaino peiliais). Tuomet suberiu sezamo sėklas ir įmaišau jas. Kepeninę sudedu į indelius ir nešu į šaldytuvą.

Tepame ant duonos, skrebučio ar trapučio. Labai tinka su žalumyno lapu, šviežiu pomidoru ar marinuotu agurku.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / DELFI Diena. Įžvalgos apie kontroversiško Algirdo Paleckio asmenybę ir ar ministeriją paliekantys mokytojai nežada sugrįžti? (4)

Šnipinėjimo byla: kodėl informacija apie Paleckį iškilo būtent dabar. DELFI korespondentas...

Policija pardavė avarijoje sumaitotą automobilį, bet pamiršo reikšmingą detalę (23)

„Be defektų“ – toks užrašas pridėtas interneto skelbimų portale greta parduodamo „...

Mokytojų streiko iniciatorius Navickas: kas jis? (377)

Keturių vaikų tėvas, kūno kultūros ir fizikos mokytojas, ekonomistas, visuomenininkas,...

Viskas, ką turite žinoti apie papildomą pensijų kaupimą nuo naujų metų (4)

Nuo naujų metų pasikeitus papildomo pensijų kaupimo tvarkai gyventojai bus vėl priversti...

Gyvai / Gyvai: ar ministeriją paliekantys mokytojai nežada sugrįžti? (11)

Nuo lapkričio 28 dienos ministerijoje gyvenantys mokytojai teigia pasiekę dalį savo tikslų ir...

Dėl geros figūros Vaida Genytė dėkinga tvirtai valiai: pasidalino auksine šventinio stalo taisykle (4)

Įprastai didžiosios metų šventės daugeliui žmonių asocijuojasi su kalėdiniais papuošimais,...

Rusijos ambasada aršiai sureagavo į Paleckio ir Ivanovo suėmimą (82)

Rusijos ambasada trečiadienį pareiškė, kad naujas Lietuvos teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl...

Nuo Naujųjų keičiasi atlyginimai – ką turi padaryti darbuotojai (55)

Nuo kitų metų sausio 1 d. įsigalioja Valstybinio socialinio draudimo ( VSD ) įstatymo pakeitimai,...

Mokytojai po trijų savaičių budėjimo palieka ministeriją (94)

„Džiaugiamės, kad pagaliau mokytojus išgirdo, įsiklausė ir pradėjo spręsti problemas“, –...

Seime – dar viena Jakeliūno iniciatyva: šįkart nusitaikė į žiniasklaidą (31)

Trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete buvo svarstytos Azartinių lošimų įstatymo...