aA
Esu savotiška keksų maniakė. Tikrai. O dar pagalvojus, kiek keksų laukia savo eilės būti pagamintais ir išragautais, net atsidūstu. Eilė vis didėja ir didėja.
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Iškepu keksą ir jau žiū – vėl kelis nusižiūriu. Dažnai iškyla nemenka problema, kurį gi šiandien kepti, dilemų dilema, panašiai kaip ką šiandien apsirengti. Jei ne tos nuodėmingos kalorijos, keksus kepčiau kiekvieną dieną, bet bet...

Na, o šį kartą išbandžiau kakavinį keksą, kuris tikrai pradžiugino savo skoniu, tirpte ištirpo. Šaldiklyje turėjau keletą saujų vyšnių, susigundžiau ir įdėjau, tiko ir pritiko jos čia labai.

Reikės:

340 g miltų;
200 g sviesto;
250 ml vandens;
350 g cukraus;
110 g grietinės;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
40 g geros kokybės kakavos;
1,5 a. š. kepimo miltelių arba sodos;
keleto saujų vyšnių (nebūtina);
cukraus pudros apibarstymui.

Eiga :

Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius (sodą) bei cukrų, išmaišome. Į nedidelį puodą sudedame sviestą, vandenį, kakavos miltelius, druską, kaitiname ant nedidelės ugnies, kol nebeliks gumulėlių, masė taps vientisa.

Gautą masę palaipsniui nuolat maišydami pilame į miltus. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Galų gale sudedame grietinę bei vyšnias ir dar kartą viską išmaišome.

Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, arba ištepame aliejumi, supilame kekso masę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių.

Išėmę keksą paliekame pilnai atvėsti. Apibarstome cukraus pudrą ir ragaujame.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Be darbo likęs vyras šaukiasi pagalbos: 15 dienų gyvenau miške, dabar miegu oro uoste valtybės parama – 83 eurai (1)

„Esu į gyvenimą besikabinantis žmogus. Suprantat, likau be gyvenamosios vietos, miegu oro uoste,...

Šiame rajone galima rasti pigių būstų, bet vilniečiai čia gyventi vis dar bijo

Sostinės Naujininkų mikrorajonas yra vienas iš tų, į kuriuos vilniečiai vis dar žiūri...

Nepaneigiama „Brexit“ įtaka: svaras gali šauti į viršų. Arba smegti žemyn

Anot didžiausio Jungtinės Karalystės banko, Didžiosios Britanijos gruodžio mėnesio rinkimų...

Jasikevičius „nuleido galvą“, bet savo sistemos keisti nesiruošia: dėl jos nepralaimėjome nė karto (165)

„Nauji žaidėjai dar apstulbę nuo Eurolygos, veteranai dar džiaugiasi finalo ketvertu ir...

Lietuviai Sankt Peterburge gali jaustis turtuoliais: paskaičiavo, kiek kainuoja prabangus savaitgalis dviem (325)

Neigiamus ir baisius dalykus Rusijoje būtų galima vardinti ilgai, bet DELFI Kelionių ambasadorius...

Po naujo meniu pristatymo vyno bei maisto žinovė kirto „Stikliams“: nusileiskite ant žemės (163)

Maisto žinovai ir kritikai apniukusį lapkričio trečiadienį susirinko į šviesų restorano...

Žiema ateina: oro temperatūra artės prie nulio (15)

Naktį stiprokas pietryčių vėjas plėšė debesų skraistę, o pragiedrėjus paryčiui oras...

Prekybos tinklai apsisprendė dėl darbo per Kalėdas – nedirbs nė vienas (105)

Didieji prekybos tinklai Lietuvoje jau nusprendė, kaip dirbs didžiųjų švenčių metu. Kaip ir...

Kissingeris piešia labai niūrų scenarijų: rezultatas gali būti net blogesnis nei Europoje (178)

Vienas žymiausių JAV valstybės sekretorių Henry Kissingeris įspėjo, kad tarp Jungtinių...

Kurtinaitis su „Chimki“ iš Ispanijos grįžta tuščiomis – nusileido ir „Žalgirį“ pralenkusiai Valensijos ekipai (2)

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (6/4) kariauna Eurolygoje per dvigubą...