Keli svarbūs patarimai, kad pietums čirškintas kepsnys jūsų nenuviltų.
Kepsnys
© Shutterstock nuotr.

Kepimui geriausiai tinka gabaliukais supjaustyta mėsos filė.

Jeigu nupirkta jautieną jums atrodo pernelyg kieta, verčiau mėsą ne kepkite, o troškinkite.

Mėsos nemuškite. Profesionalūs virėjai tikina, kad išmušant mėsą pažeidžiamos jos raumenų skaidulos, jos vidinė struktūra. Ruošiant tokią mėsą ji neteks sulčių, todėl bus labai sausa. Jeigu receptas reikalauja plonų gabalėlių, mėsą reikia smulkiai supjaustyti ir lengvai „priploti“ plokščia didelio virtuvinio peilio puse.

Nepamirškite jautienos pjaustymo taisyklių – ją reikia pjaustyti skersai skaidulų.

Iš anksto nesūdykite mėsos, nes druska „ištraukia“ iš jos sultis.

Kuo mažesnį mėsos kiekį kepsite, tuo ji bus minkštesnė. Svarbiausia, kepant jautieną, išsaugoti joje esančias sultis. Jautienos gabalėliai kepami stipriai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po vieną minutę.

Vėliau, sumažinus karštį, jį pabaigiama ruošti. Jeigu mėsą iš pradžių kepsite ant vidutinio karštumo ugnies, sultys iškart ištekės.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šiurpi vienos šeimos istorija: išžudė šeimą ir apsigyveno su seserimi (114)

Stropus ir gabus abiturientas iš darbščios ūkininkų šeimos, tačiau kartu – ir negailestingas,...

16 metų tikro košmaro: ryte kūnai būdavo ištempiami lauk (79)

Po metų, kai jos tėvas su dviem jo broliais buvo rasti nušauti, sovietų valdžia atėjo Jevgenijos...

Dar 12 nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių rungėsi dėl jūsų simpatijų: pusei jau užtrenktos durys (113)

Pirmasis eurovizinių atrankų etapas jau praeityje – iš pusšimčio dalyvių liko vos 24....

Klaipėdoje minios žmonių susirinko į miesto aikštes ir skverus (55)

Pagrindinis šalies uostamiestis šeštadienį ūžia. Čia tęsiasi ketvirtasis „ Šviesų...

Amžinos vasaros kurortas vilioja atostogomis ant Raudonosios jūros kranto (23)

Eilate, Izraelio pietiniame kurorte prie Raudonosios jūros, jau turbūt yra pabuvoję nemaža dalis...

Atidžiai peržvelgusi vaikų vadovėlius tiesiog nustėro: tai – realus atvejis (666)

Viešai pristatyta nepanorusi būti filologė, humanitarinių mokslų daktarė, šiuo metu auginanti...

Deivydas Praspaliauskas atskleidė tobulos sriubos virimo būdą (73)

DELFI Maistas svečiavosi pas šefą Deivydą Praspaliauską restorane „Amandus“, kur virtuvės...

Lėktuvuose tarp keleivių sėdintys pilotai įsidėmi tai, ko mes nė nepastebime (32)

Keliones lėktuvu daugelis sieja su puikia proga netrikdomai pasnausti, padirbėti, paskaityti knygą...

Įsirenginėjantiems būstą – būtiniausių pirkinių sąrašas (3)

Apstatyti tuščią butą gali būti sunki užduotis, ypač jei keliatės į nuosavą būstą pirmą...

Užtvindytame Meksikos urve rasti kaulai keičia tai, ką žinojome apie žmonijos istoriją (19)

Atokiose Meksikos džiunglėse esančio užtvindyto urvo gelmėse archeologai aptiko netikėtą...