Kepimui geriausiai tinka gabaliukais supjaustyta mėsos filė.

Jeigu nupirkta jautieną jums atrodo pernelyg kieta, verčiau mėsą ne kepkite, o troškinkite.

Mėsos nemuškite. Profesionalūs virėjai tikina, kad išmušant mėsą pažeidžiamos jos raumenų skaidulos, jos vidinė struktūra. Ruošiant tokią mėsą ji neteks sulčių, todėl bus labai sausa. Jeigu receptas reikalauja plonų gabalėlių, mėsą reikia smulkiai supjaustyti ir lengvai „priploti“ plokščia didelio virtuvinio peilio puse.

Nepamirškite jautienos pjaustymo taisyklių – ją reikia pjaustyti skersai skaidulų.

Iš anksto nesūdykite mėsos, nes druska „ištraukia“ iš jos sultis.

Kuo mažesnį mėsos kiekį kepsite, tuo ji bus minkštesnė. Svarbiausia, kepant jautieną, išsaugoti joje esančias sultis. Jautienos gabalėliai kepami stipriai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po vieną minutę.

Vėliau, sumažinus karštį, jį pabaigiama ruošti. Jeigu mėsą iš pradžių kepsite ant vidutinio karštumo ugnies, sultys iškart ištekės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)