Reikės:

500 g kepinių margarino;
8 kiaušinių trynių;
2 stiklinių (400 g) cukraus;
2 v.š. grietinės (30 % riebumo);
2 v.š. majonezo;
1 a.š. sodos (sodą nugesinti actu);
miltų pilti tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų.

Gamyba:

Margariną ištirpiname, į jį supilame cukrų ir gerai išmaišome. Kai masė šiek tiek pravėsta dedame po vieną kiaušinio trynį ir gerai maišome.

Tada dedame grietinę, majonezą ir nugesintą sodą. Viską gerai išmaišome. Į masę dedame miltų po keletą šaukštų, kol tešla taps minkoma, bet ne kieta. Gautą tešlą 1 val dedame į šaldytuvą pravėsti (šios tešlos galima ir užsišaldyti). Kai tešla pravės, tada galime pasiruošti kepimui. Prie mėsmalės pritaisome sausainių gaminimo formelę ir gaminame norimos formos sausainius, kuriuos kepame 15-20 min 175°C karščio orkaitėje.

P.S. Į sausainių tešlą galime dėti kakavos, cinamono, šokolado gabaliukų, aguonų ir pan. Iškeptus galima aplieti šokoladu.

SKANAUS!!!