Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais. Skonis – karčiai saldus, todėl tinka su visais sūriais, ant pasviestuoto skrebučio, su paukštiena ir kaip įdomus įdaras pyragėliams. Dauguma paragavusių negalėjo sustoti ir suvalgė iš karto visą stiklainiuką :)
© Shutterstock nuotr.

Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius pomidorus.

Juos kombaino tarka sutarkuoju, išsimatuoju, kiek gavosi litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas. Vienam litrui pomidorų skaičiuoju 2 vidutinius apelsinus

Juos prieš naudojant apie 15 min. pamirkau sodos tirpale (5 v. š. 1 l vandens), tokiu būdu iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka.

Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4-5h virti. Karts nuo karto permaišau. Kai masė sutirštėja, suberiu cukrų (jo skaičiuoju 0,5 kg vienam litrui skaičiuotų pomidorų tarkių).

Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 15-20 min. Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsimo aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.

Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Odontologės įspėja: neatlikus įprastos procedūros, gresia baisios ligos ir byrantys dantys (73)

Kada paskutinį kartą jums buvo atlikta burnos higienos procedūra? Odontologės įspėja, kad...

Priverstinė emigracija į Norvegiją neatšaldė svajonės laimę kurti Lietuvoje (28)

Po studijų kelių įmonių biuruose dirbusi Vaida Juodževičiūtė metė sau iššūkį ir prieš...

6 priežastys atsisakyti „Chrome“ naršyklės (83)

Naršyklė yra nepakankamai saugi, greičiau iškrauna nešiojamojo kompiuterio bateriją, perduoda...

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas užfiksuotas pikantiškoje vietoje (17)

Antradienio vakarą Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas leido kartu su šimtais...

Mitais apipinti Balio paplūdimiai vilioja ir atstumia

Balio salą gaubia daugybė senųjų ir modernių mitų. Vienas garsiausių – kad į šią salą...

DELFI skaitytojai atvėrė namų duris: pamatykite, kaip jie gyvena (3)

Konkursas „Interjeras, kurį sukūriau pats“ paskatino daugybę DELFI skaitytojų pasidalinti savo...

Meghan Markle istorija jos pačios lūpomis: apie skaudžius išgyvenimus ir visam gyvenimui įsiminusius tėvo žodžius (46)

Pirmą kartą pasakojimas išspausdintas 2015 metais žurnalo „Elle“ liepos numeryje.

Kilniaširdiškas keturmečio poelgis sugraudino daugelį

Austinas Perine‘as, keturmetis iš Birmingamo, Alabamos valstijos, tapo tikra vietos įžymybe, kai...

Veterinarą vadina monstru: tokį siaubą klinikoje patyriau pirmąkart

Noriu pasidalinti apie A. Mockevičius veterinarijos gydykloje, Kaune, patirtą siaubą ir košmarą,...

Milijonieriaus sūnus žiauriai išžudė savo šeimą (1)

Teismas paskelbė verdiktą visą pasaulį sukrėtusioje byloje – Henris van Breda, milijonieriaus...