Ar gali būti kas geriau nei lėkštė šiltos sriubos šaltą žiemos popietę? Ir skanu, ir naudinga!
Barščiai
© Corbis

Kaip ten bebūtų, sriubos skonis iš tiesų priklauso nuo buljono, iš kurio verdamos sriubos. Dažniausiai tai mėsos, žuvies, grybų, kartais daržovių buljonai.

Iš mėsos buljono galima virti įvairias sriubas, o štai žuvies buljonas labiau tinka barščiams iš raugintų kopūstų, bulvių su kruopomis sriuboms, agurkinei.

Žuvies buljonas netinka sriuboms, į kurias dedama makaronų arba miltinių produktų.

Jei sultinį verdate iš kaulų, juos pirmiausia reikia kelis kartus perplauti šaltu vandeniu. Po to juos dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame ant stiprios ugnies. Kai vanduo užverda, nugraibome putas ir sumažiname ugnį. Avienos ir jautienos kaulus reikia virti ilgiau nei kiaulienos.

Kad sriuba būtų ne tik skani, bet ir naudinga, reikia žinoti keletą dalykų.

Prieskonių (lauro lapų, pipirų, gvazdikėlių, baziliko, druskos) dedame į sriubą prieš baigiant ją virti.

Patyrę virėjai sriubai daržoves visada pjausto pagal tai, kokios formos kiti produktai yra dedami. Pavyzdžiui, į kruopines sriubas dedamos daržovės pjaustomos mažais kubeliais, o į sriubas su vermišeliais - lazdelėmis. Jeigu kopūstus sriubai pjaustote kvadratėliais, kitas daržoves irgi taip supjaustykite.

Morką, svogūną, pastarnoką į sriubą geriau dėti pakepintus. Pirmiausia kepinami svogūnai (nuo 2 iki 5 minučių), po to morkos, petražolės, salierai (8-10 minučių).

Pomidorų padažą į daržoves reikia dėti prieš baigiant joms apkepti ir tada dar pakepinti apie 10 minučių. Jeigu padažo įdėsite, kai daržovės dar bus žalios, jos pasidarys kietos.

Miltus, kurių dedama į kai kurias sriubas, kepinti reikia tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį, po to juos dar derėtų persijoti.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iš JAV generolų – perspėjimai apie artėjantį karą: galimybė labai reali (1150)

Čia mano nauja uniforma. Taip „Sniego susitikimo“ konferencijoje prisistatė kostiumu vilkintis...

Išlindo nesąžiningų darbdavių naudojama schema – dalis algų mažesnės (165)

Kai kurie vaikus auginantys darbuotojai gali net neįtarti, kad „ant popieriaus“ uždirba mažiau...

Skvernelis: nesmagu girdėti interpretacijas dėl žiniasklaidos laisvės ribojimo (30)

Nuomonė, kad parlamentinė tyrimų komisija dėl LRT yra kraštutinė priemonė, nesikeičia, nes...

Vilniaus oro uosto darbuotoja paaiškino, kodėl pigių skrydžių bendrovių keleiviai lėktuvo turi laukti ant laiptų (6)

Vilniaus oro uostas ne vienam tautiečiui jau tapo įprasta kelionės pradžios ar pabaigos vieta....

Eglė Mauricė. Nuo vasario 1 d. didėja alimentai (12)

Kiekvienais metais, vasario 1 d., reikia indeksuoti teismo priteistas sumas, kurios mokamos kaip...

Orai: atkeliaujančios permainos kels tikrą chaosą (47)

Artimiausiomis dienomis šaltis palaipsniui silpnės. Antradienį tik vietomis, o trečiadienį jau...

Sukritikavo gydytojų protestą: Lietuvoje vertinami tik geriausi? (7)

Praūžusi gydytojų protestų audra nudraskė paskutinius skiautų likučius, dengusius ir dar šiek...

Vanagaitės santykiai su Zuroffu išbandymų neatlaikė (559)

Išsiskyrė rašytojos, viešųjų ryšių specialistės Rūtos Vanagaitės ir pikčiausiu nacių...

Victoria Beckham sulaukė itin aštrios kritikos dėl naujos kolekcijos: skandalo sūkuryje - lietuvė Giedrė Dukauskaitė (3)

Mados dizainerė Victoria Beckham tapo aršios kritikos socialiniuose tinkluose taikiniu, nes savo...

Prienų „Golden State Warriors“: LaVaras nori itin greito „Vytauto“ žaidimo ir LKL (29)

„Žaidžiame kaip „Golden State Warriors“, gynybą pamiršę, bet laimi tie, kurie įmeta...