aA
Jei manote, kad žinote geriausią bei greičiausią būdą, kaip atšildyti mėsą, gali būti, kad klystate.
Kaip geriausiai atšildyti mėsą?
© Shutterstock

Dauguma mūsų maistą atšildome visiškai neteisingai.

Mokslininkė Susanne Ekstedt paneigė faktą, kad norint atšildyti mėsą tinkamiausia yra palikti ją per naktį šaldytuve.

Susanne Ekstedt teigia, kad geriausias būdas atšildyti maistą yra jį palaikyti šaltame vandenyje. Anot jos, šis būdas taip pat padeda išsaugoti maisto produktų kvapą.

Ji pridūrė, kad priežastis, kodėl šis būdas yra geriausias, paprasta – vanduo praleidžia šilumą geriau nei oras ir tai pagreitina atšildymo procesą.

Internetiniame tinklalapyje sciencenordic.com ji pabrėžė: „Tai yra kažkas, ką mokslininkai žino jau ilgą laiką, tačiau šį būdą pritaiko tik maisto industrija. Dauguma žmonių apie tai nežino.“

Susanne Ekstedt pridūrė, kad prieš įdedant maisto produktą į šaltą vandenį, patariama suvynioti jį į plastikinį maišelį.

Tačiau kaip dėl mėsos atšildymo mikrobangų krosnelėje?

Per Einar Granum, mikrobiologas dirbantis Norvegijos gamtos mokslų universitete (angl. Norwegian University of Life Sciences), teigia, jog šis būdas mėsos produktui labai kenkia ir taip atšildyti mėsos produktų nepatariama.

Anglija.today
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konstitucinio Teismo darbuotojai pratrūko: valstybės institucijoms apskundė patį teismo pirmininką Dainių Žalimą (90)

Grupė Konstitucinio Teismo (KT) darbuotojų teismui laikinai vadovaujantį teismo pirmininką,...

Už mažas algas dirbti nebeapsimoka: lietuviai mėgaujasi išmokomis (190)

Užimtumo tarnyba (UT) šalyje fiksuoja rekordinį nedarbą, tačiau tuo pačiu metu Lietuvoje...

Koronaviruso protrūkis Kauno įmonėje: serga 18, dar tiriami apie 200 darbuotojų galimai nesilaikė saviizoliacijos (66)

Kaune įmonėje „Hegelmann Transporte“ kilus koronaviruso protrūkiui tiriami apie 200 šios...

Gražina Kristina Sviderskytė

Nebūti dalykai, sujaukę „Lituanicos“ istoriją: „vokiečių išgamos“

Atmintis yra keistas reiškinys: žmonės geba atsiminti nebūtus dalykus. Ypač po sukrečiančių,...

17 milijonų žmonių apėmęs tyrimas parodė tikruosius COVID-19 mirčių rizikos faktorius (2)

Visi žino, kad COVID-19 yra pavojingesnė vyresniems ir ligotiems žmonėms. Tačiau tai – tik...

Nerimas dėl pinigų ir darbo kelia realų pavojų visuotiniam atsigavimui (10)

Koronaviruso pandemija įstūmė pasaulį į finansinį neužtikrintumą, keldama grėsmę recesijos...

Gerai pažįstami augalai, kurie per karštį gali būti pavojingi (4)

Vasarą sunoksta vaisiai ir daržovės, džiugina pačių užsiaugintas derlius. Kita vertus, tarp...

Norvegijoje užpuolikas žiauriai subadė kelias moteris, viena mirė (26)

Norvegijos policija trečiadienį pranešė sulaikiusi vieną asmenį po incidento, per kurį buvo...

Naujo tyrimo rezultatai nedžiugina: nustatė, po kiek laiko nuo užsikrėtimo nyksta imunitetas koronavirusui (7)

Imunitetas koronavirusui daugeliui pacientų gali pradėti nykti per kelias savaites ar mėnesius,...

Kodėl česnakų laiškus reikia surišti į mazgą – pataria patyrę daržininkai (4)

Česnakai – vieni iš reikalingiausių produktų virtuvėje ištisus metus. Be jų neįmanoma...

|Maža didelių žinių kaina