Patiekalas mėgstantiems gaminti gurmanams.
© Shutterstock nuotr.

8 – 10 porcijų

Produktai:

po 300 g vištienos ir jautienos kepenėlių,
po 200 g liesos veršienos ir kumpio,
150 g rūkytos vištienos krūtinėlės,
3 svogūnai, 3 poro stiebai,
1 saldžioji paprika,
2 česnako skiltelės,
150 ml riebios grietinėlės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
100 ml konjako,
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių,
po 1 šaukštelį kvapniųjų ir juodųjų pipirų grūdelių,
žiupsnelis muskato riešuto, druskos.

Kaip gaminti:

Kepenis smulkiai supjaustykite, visą veršieną bei saldžiąją papriką sumalkite, kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visą mėsą.

Pipirus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Paskui sumalkite su druska ir muskato riešutu, šio mišinio įberkite į mėsą. Svogūną, dviejų porų baltąją dalį ir česnaką susmulkinkite, 10 min. apkepkite svieste. Palikite atvėsti.

Išplakite kiaušinį su grietinėle, suberkite keptus svogūną, porą ir česnaką, čiobrelius, įpilkite konjako. Šį mišinį supilkite į mėsą.

Išminkykite, uždenkite indą plėvele ir 8-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite poro lapus, palikite 5 cm žaliąją dalį. Stiebu supjaustykite išilgai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-ioms minutėms.

Išklokite lapais stačiakampį indą, kad dalis lapų būtų nusvirę per kraštus. Ant jų sudėkite mėsos masę, užklokite lapus, indą uždenkite folija. Įdėkite indą į kitą indą su vandeniu ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite 1,45 val. Kai atvės, paštetą prispauskite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Studentės svajones sutrypė realybė: dar tikiuosi, kad neteks krautis lagaminų

Medikams nusprendus netylėti ir mitingu siekti atkreipti valdančiųjų dėmesį į problemas,...

Šiaurės Korėjos piliečiai dirba Rusijoje – juos lygina su vergais (41)

Šalia dumblėto kelio viename iš Sankt Peterburgo rajonų iškilo visas palaikių gyvenamųjų...

Pigu-brangu eksperimentas: drabužiai beveik identiški, o kainos skiriasi daugiau nei 10 kartų (30)

DELFI Stilius nutarė atlikti „pigu-brangu“ eksperimentą paieškoti drabužių, kurie atrodo...

Šalys, kuriose už 800 eurų per mėnesį gyvensite kaip karaliai (89)

Pasaulyje yra bent 27 šalys, kuriose galima iš tikrųjų karališkai gyventi už mažesnę nei 1 000...

Ginekologai apie populiarią higienos priemonę: mirtinas sindromas progresuoja labai greitai (22)

Šįkart te suklūsta moterys ir merginos, kurios naudoja tamponus . Ši moterų higienos priemonė...

Rimtas perspėjimas Europos gyventojams: jūsų naivumas – labai pavojingas (367)

Pastaraisiais metais Europoje ne sykį skambėjo krikščionybę priėmusių eksmusulmonų...

Penktąjį Dakaro ralį įveikęs Vanagas: paskutiniame greičio ruože viskas galėjo baigtis liūdnai (24)

Pakilimus ir nuosmukius 40-ajame Dakaro ralyje išgyvenęs Benedikto Vanago ir Sebastiano...

Prieš mačą su „Lietuvos rytu“ rimtų nuostolių patyręs Butautas: apie tai sužinojau paskutinę dieną (2)

Ketvirtadienį su Adu Juškevičiumi atsisveikinęs „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas...

Eurovizinė karštinė tęsiasi: ar scenos vilkai nurungs naujokus? (13)

Šeštadienio vakarą LRT eteryje jau antroji eurovizinių atrankų laida. Laikas tiksi – iki...

Pirmą kartą Dakare finišavęs Žala: negaliu suprasti, kad jau baigėsi (123)

Trečias kartas nemelavo. Po dviejų nesėkmių Dakaro ralyje trečiąkart dalyvavęs Vaidoto Žalos...